Wołoszczyzna Of Might and Magic

Temat na forum 'EU II - AARy' rozpoczęty przez Endejk, 15 Luty 2007.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Endejk

Endejk Nowy

Jam jest Ecsaton wysłaniec starożytnych
    Mam zniszczyć ten świat
    Jednak to nie jest wcale łatwe ,stary numer z władcami Żywiołów nie przejdzie
    Ten świat jest inny...........
    Żeby go zniszczyć,muszę objąc nad nim władzę ,,żeby sprawdzić ,czy rzeczywiście są tu Kreganie
    Słyszałem ,że ludzie tutaj mają całkowitą władzę,nie ma tu bestii ,gógów ,trolli ,i nawet odrobiny magii
    Mówią ,że gdzieś tu jeszcze są minotaury ,w jakieś Grecjii czy coś takiego
    Nie ważne ,chłopskie bajanie
    Czas zniszczyć świat........
    Dotarłem do maleńkiego państwa o nazwie Wołoszczyzna .Użyłem raz miotacza na strażniku i od razu książe oddał mi swój urząd
    Państwo nie jest imponujące i zagorożone ,przez mocarstwa ościenne ,Turcję i jakieś tam Wągry
    Eh...... będzie sporo roboty ,szczególnie ,ża mam raczej nie używać mocy starożyntych
    Zresztą księże narzekał ,że musi oddawać pokłon jakiemuś tam Mahmedowi
    Najpierw tym się zajmę
    Wydałem rozkaz wypowiedzenia wojny temu ich sułatanowi .Michał krzyczał ,że to szaleństwo.Powiedziałem ,mu ,że nie ma co się martwić ,bo w końcu jestem androidem i jestem nieśmiertelny.
    W ogóle go to nieuspokoiło
    Wojna była może faktycznie złym posunięciem
    Michaił wogóle nie umiał sobie z nią poradzić ,Turcy zajeli naszą stolicę ,a nasze wojska ,tylko jedną twierdzę - W Sofii
    Postanowiłem sam objąc władzę .Gdy władza była na Emigracjii ,zabiłem Michała , wziąłem jego dzieci pod opiekę i przyjąłem imię Dana II
    Aktualnie próbujemy odbić fortecę Stołeczną
    Zobaczymy jak sytuacja się potoczy
    ------------------------------------------------------------
    Fabuła jest nawiązaniem do Might and Magic VIII :Dzień Zniszczenia

2. Endejk

Endejk Nowy

Dalsza część AAR-u

Raport do Wysokich Panów z dnia 23 Grudnia roku 2300 lat po ciszy i 1425 po narodzeniu jakiegoś tam Jezusa
    Wspaniała wieść .Wągry( a raczej Węgrzy jak się dowiedziałem ) oblegają naszą ,zajętą przez Turków stolicę.Odzyskaliśmy ją
    Po tym zdarzeniu Węgrzy zawarli w naszym imieniu pokój.Nie spodobało mi się to więc uderzyliśmy jescze raz.Turcy byli wyraźnie wyczeprani wojną z nami .W ogóle nie uderzyli drugi raz.Ludziom się to nie spodobalo ,ale przy rozmiarze tego państwa rozchru raczej nie są groźne.Oblegliśmy drugi raz Sofię
    Zdobyliśmy ją i oblegliśmy świeżymy odzdziałami Warnę i Desakoniki czy coś . I gruchneła wiadomość o wojnie z Mołdawią.Osobiście mój program nie obejmował takich sytuacjii.
    Po ściągnieciu aktualizajcii zdecydowałem zgodzić się na oficjalną wojnę ,lecz nie wysyłać wojsk
    Zabrakło mi środków ,trzeba było ogłosić bankructow ,a w dodatku Polaczkowie i ci na górze nas oblegli
    Postanowiłem zigonorować to , szcególnie że zajeliśmy tą miejscowość na D i uderzyć na ostatnią twierdzę turecką w Europie
    Turcja była wyraźnie słaba,bo nic nie robiła w kwestii obrony swych posiadłości
    Na szczęsice Polska miała własną wojnę i nie miała siły bronić Mołdawii .
    6 tysięcy Mółdawów to niewielkia sila.W końcu tamci też się wycofali w obronie przed Węgrami
    Ha Niszczymy Turków
    Choć oni w sierpniu oblegli Tesaloniki
    Już znam prawdziwą nazwę miasta.Ale ich siły nawet nie zamkneły pierścienia wokół twierdzy
    Jest dobrze .Zdobyliśmy wszystkie posiadłości Europejskie ,ale nie chcieli się zgodzić .Wysłałem armię do Azjii Mniejszej .Ale najpiew najmłodszy z synów Michała orzenil się z cesarzem .
    U nas w państwie starożytnych cesarz oznacza po Xenenńsku niskiego sługę.
    Dziwni vi Zniemianie
    Oblegliśmy Smyrnę I pozyskaliśmy szeroki dostęp do morza
    Jeszcze trzeba było przetrzebić Mołdawów

3. Endejk

Endejk Nowy

Raport do Wysokich Panów z dnia 23 Grudnia roku 2300 lat po ciszy i 1425 po narodzeniu jakiegoś tam Jezusa
    Aneks :
    Ciekawa rzecz.Rycestwo się złożyło ,i stać nas było na wysanie wojsk najemmych do odbicia Bukaresztu
    Udało się to ale doszło do powstania ludu w Rumelli nowonabytej
    To też sie o dziwo udało
    W końcu razem z Węgrami oblegliśmy stolicę Mółdawii .Wojsko dowodził ich król i był to o tyle problem ,że nie wiele nam to dało .
    Potem zdobyliśmy Bujak
    Lecz przez zawiłości dyplomacji mieliśmy na głowie sami Wojnę z Polskąi Litwą ,po tym jak Wegry wile terenu stracili ,a Litwini zaanaektowali Siedmiogród.
    Podjąłem decyzję o oblężeniu Transylwalni o Wielcy
    Nie wiem jak potoczy się ma misja

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie