Zagrajmy w Kerbal Space Program.

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Marzec 2013.

1. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Witam i zapraszam na serię filmików z gry Kerbal Space Program. Podobnie jak w przypadku forumowego AARa, będę stawiał przed sobą kilka celów które potem będę realizował. Zacznę od podstaw, by z czasem dojść do bardziej skomplikowanych misji i zadań.

Mam nadzieję że się wam spodoba/wszelkie sugestie i uwagi mile widziane - to moje pierwsze kroki w tego typu formie relacji z gry. ;)

Odcinek 1:

[video=youtube;FKy8BKmfWkE]http://www.youtube.com/watch?v=FKy8BKmfWkE[/video]

2. Walker

Walker Ten, o Którym mówią Księgi

Świetny odcinek, głos masz ok, montaż super. Mam tylko jeden zarzut- przerwy między kolejnymi odcinkami są za długie :p

3. thrashing mad

Dzięki. :) Co do odcinków to myślę że będę wrzucał gdzieś ze 2-3 tygodniowo. Za jakiś czas kupię też porządniejszy mikrofon (w tej chwili używam niezbyt dobrego zestawu słuchawkowego).

4. Anarchy

Anarchy Ten, o Którym mówią Księgi

O, może oglądając to, w końcu uda mi się odwiedzić jakąś inną planetę (póki co grałem na zasadzie prób i błędów), a nie tylko budować coraz większe lądowniki Munowo-Minmusowe.

5. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Są dwie wiadomości dobra i bardzo dobra:

-dobra: fajny odcinek tylko można prosić aby jedna misja przynajmniej pierwszego programu miesciła się w jednym odcinku? Wyłażenie z atmosfery prymitywną 3-elementową rakietą jest niezbyt pasjonującą, chyba ze będziesz tłumaczyć zasady sterowania, ciągu itp
    -bardzo dobra: te animacje są...są... a co ja bede ci słodzić

6. thrashing mad

Dzięki. :) Jeśli wybierasz się na inne planety to polecam to: http://ksp.olex.biz/

Hmm. Chodzi ci o to by w jednym odcinku były dwie misje? Co do wychodzenia z atmosfery, to z czasem będę je przycinał w trakcie edycji (chyba że coś ciekawego się wydarzy). Ogólnie - nudne, przydługie segmenty gry będę przycinał (na przykład palenie silników w manewrze międzyplanetarnym, które może trwać kilka minut).

7. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Sory za zamieszanie ale teraz zobaczyłem że mi film w połowie przerwało, dlatego tak myslałem: O co chodzi? Banalna misja i rozbił to na dwa odcinki? Zły komputer ,zły!

Wszystko jest git majonez:) Czekam na Kerbale :)

8. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Fajnie się ogląda i słucha, jestem ciekaw co wykombinujesz na później, po przedstawieniu początków dla tych którzy być może są nowi ;P

9. Jerzy I

Jerzy I Znany Wszystkim

świetne!!!
    zakładałem, że wstęp będzie w bardziej mocarstwowym tonie "podbój kosmosu" i dużo płonących kerbali:p A tak wyszedł bardzo uroczy wstęp.
    A sam filmik też genialny, chociaż pewnie trzeba będzie zmienić technikę przekazu przy dłuższych lotach, częściej cięcia itp. ;)

10. thrashing mad

Dzięki.

Co do intra do następnych odcinków, to wpadłem na pomysł żeby robić kilkusekundowy flimik podsumowujący poprzedni odcinek. Ale - żeby było ciekawiej, w formie 'newsowej' z perspektywy Kerbali. Preview (pierwsze rakiety to lata 50-te, więc 'kronika propagandowa' ;)) :

[video=youtube;l3zvjqn1lE4]http://www.youtube.com/watch?v=l3zvjqn1lE4[/video]

Dobry pomysł, czy lepiej dać coś tradycyjnego?

11. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

nie moge dac repa wiec napisze. Super intro :)

12. thrashing mad

@casanunda - fajnie że się podoba :)

Nowy odcinek.

[video=youtube;c2lr9Qg3Ohc]http://www.youtube.com/watch?v=c2lr9Qg3Ohc[/video]

13. Vip2002

Vip2002 Znany Wszystkim

Świetna Sprawa!
    A zrób także takie kroniczki podsumowujące całe programy :).

A propo świetny odcinek. :)

14. casanunda

Nie spodziewalem sie, ze rakieta da rade. MIle zaskoczenie :)

15. thrashing mad

@Vip2002 - zrobię

@casanunda - żeby było ciekawiej będę starał się budować możliwie najmniejsze rakiety (dla realizmu i żeby istniało ryzyko porażki) ;)

16. Anarchy

Anarchy Ten, o Którym mówią Księgi

Właśnie się zastanawiałem, czy postawiłeś sobie za cel budowanie jak najmniejszych rakiet, czy to ja mam jakąś manię wielkości:p

17. Raulek

Raulek Guest

Bardzo fajne. Szkoda, że zaczynasz od zera. Ciekawiej by się oglądało kontynuację poprzedniej rozgrywki, gdzie już robiłeś ciekawsze rzeczy :)

18. thrashing mad

Z czasem nadgonię. Poza tym, zainstalowałem 'Deadly Reentry Mod', więc nawet prozaiczna misja typu 'lot ponad atmosferę i powrót' powinna być ciekawsza. Wejście w atmosferę pod złym kątem z dużą prędkością może teraz spalić statek. :D

19. Raulek

Raulek Guest

Chyba, że tak ;)
    Choć kolejnej śmierci Jebediah Kermana chyba nie zniesiemy :F

20. thrashing mad

@Raulek - hmmm:Devil:

21. thrashing mad

Nowy odcinek:

[video=youtube;_oFEPUpmdV4]http://www.youtube.com/watch?v=_oFEPUpmdV4[/video]

22. casanunda

hej!! dajesz zbyt czesto odcinki!! :p

23. Raulek

Raulek Guest

Zabiłeś go, *****! :(

24. McFlash

McFlash Panzer Pony

TM, brutalnie uświadomiłeś mi, że podbój kosmosu to wściekle trudne zadanie.
    PS. Nie można było najpierw wysłać jakiegoś kerbalskiego odpowiednika psa? ;)

25. Raulek

Raulek Guest

Tu chodziło o to, żeby Kerbal sterował, a nie komputer.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie