@trashing mad, jasne, że wszyscy wolimy jakość, nie ilość Mam nadzieję, że wszystkie odcinki będą trzymały tak wysoki poziom, to poczekamy (choć pomarzyć nie zaszkodzi, co tylko dobrze świadczy o let's play'u). Pozdrawiam
Nowy odcinek, jeszcze nie Minmus - dla wyzwania i realizmu spróbuję zbudować ciężką rakietę ze standardowym podziałem członów: [video=youtube;2a0V-B_U9-0]http://www.youtube.com/watch?v=2a0V-B_U9-0[/video]
Nie ma kasy na budowę skomplikowanej maszyny, zaprojektujmy i zbudujmy 5 wersji nowej rakiety - logiczne Ale fajny pomysł z takimi fabularyzującymi wstawkami.
Cóż - najwyraźniej kerbalskie władze faktycznie cierpiały na niedobory w budżecie z powodu kosztów budowy dotychczasowych rakiet Mnie ten potwór się diablo podoba - w zasadzie nie miałbym nic przeciwko budowie jeszcze większych rakiet
Trochę mogłeś przyciąć podróż z wraku do statku, bo się dłużyło. Ale poza tym - odcinek świetny (szczególnie te dialogi).
Trashing, ten film jest tak fajny, że przypomniałeś mi czemu ludzie lubią dobre zakończenia :clap: dodam, że to bardzo trudne zadanie, bo od około 12 roku życia zacząłem nienawidzić dobrych zakończeń. Podsumowując: Jesteś lepszy od Nuke'a.
@Anarchy - racja. Chciałem podkreślić że Jeb miał olbrzymi dystans do pokonania i chyba troszkę przesadziłem. @ Maciej-Kamil - To super, bo miałem obawy że zakończenie wyszło troszkę zbyt kiczowato. Z resztą, w końcu jest to gra o małych zielonych ludzikach
Kolejna misja - lecimy na Minmusa: [video=youtube;8_nVhqulYWw]http://www.youtube.com/watch?v=8_nVhqulYWw[/video]
Dalszy ciąg wyprawy na Minmusa: [video=youtube;KyIjmu5UQ60]http://www.youtube.com/watch?v=KyIjmu5UQ60[/video]
Czyli co teraz? C(erbal)uriosity, Ike-Grunt i Duna simple return? Czy od razu pchasz zielonoglowych? A moze Eve (ostatnio duzo ci krwi napsuła) Nie wiem czy się da ale spróbuj zrobić ciężką sonde w formie orbiter+lądownik
Nowy program i nowy odcinek: [video=youtube;b8zRDXmMUXo]http://www.youtube.com/watch?v=b8zRDXmMUXo[/video]
Odcinek, jak zawsze bardzo fajny. Sporo masz ostatnio problemów związanych z niedostatkiem paliwa i siły ciągu, co jak rozumiem wynika z założenia fabularnego (budowa możliwie najtańszych sond i statków) - ale to pewnie dość frustrujące Po zakończeniu programu proponowałbym wykorzystanie sprzętu z misji na Muna do załogowego przelotu koło Eve (czas to odpowiedni - odpowiednik naszych lat 70-tych i 80-tych, by zrealizować jakieś cele apollo applications program )
Nie wiedziałem o takich planach - pewnie coś takiego zrobię za jakiś czas. Tak, rzeczywiście staram się o minimalizm i oszczędność - mógłbym budować statki o wielkiej ilości paliwa, ale gdyby wszystko się zawsze idealnie udawało, to chyba byłoby nudno.
Szczerze, mógłbyś zrobić jedną misję z sondą typu Voyager, na kraniec układu słonecznego i jeszcze dalej . Bo jak rozumiem jesteś gdzieś pod koniec lat '70 więc klasyczne; "Why not?"
Tryton 5 będzie ekwiwalentem Voyagera - przeleci obok Joola i pomknie dalej. Nie wiem jeszcze czy wykorzystam asystę grawitacyjną innej planety, bo przy pomocy samych manewrów w grze zaplanowanie czegoś takiego graniczy z cudem. No i nie da się uciec ze strefy wpływu grawitacyjnego słońca, więc sonda pozostanie na mocno eliptycznej orbicie.
Misja w stylu Voyagera była by znacznie ciekawsza, kiedy squad doda następne planety do gry (w planach jest odpowiednik Saturna z pierścieniami oraz odpowiednik Urana) - choć to bardziej odległa przyszłość. I rzeczywiście przydałoby się narzędzie do planowania asyst grawitacyjnych, bo robienie tego na oko jest praktycznie niemożliwe. Może kogoś to zainteresuje: apollo applications program to program badań prowadzony w latach 60-tych do czego można by jeszcze wykorzystać sprzęt apollo. Wśród pomysłów była stacja orbitalna (co zrealizowano- skylaba budowano sprzętem z czasów apollo), misja apollo- sojuz i ambitny projekt przelotu załogowego koło Wenus. Wysłanie dwóch załogowych misji - na przeloty koło Duny i Eve z wykorzystaniem wyłącznie munarnego sprzętu, to byłyby ciekawe projekty
No, myślę że coś takiego zrobię. Coś co technicznie było możliwe w świecie rzeczywistym, ale zabrakło woli i funduszy. W sumie to odcinek z MOLABEM był czymś takim. Jakaś baza na Minmusie/Munie chyba też mogłaby się pojawić w nieodległej przyszłości.
Fajny odcinek, moment odrzucenia osłony termicznej wyglądał niemal jak obrazki przesłane przed lądowaniem przez Curiosity Ciekaw jestem, co zrobisz po patchu 0.22 - let's play z trybu kariery mógłby być jeszcze ciekawszy, ale wymagałby rezygnacji z starego save'a