Zagrajmy w Kerbal Space Program.

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Marzec 2013.

1. Walker

Walker Ten, o Którym mówią Księgi

@trashing mad, jasne, że wszyscy wolimy jakość, nie ilość :) Mam nadzieję, że wszystkie odcinki będą trzymały tak wysoki poziom, to poczekamy (choć pomarzyć nie zaszkodzi, co tylko dobrze świadczy o let's play'u). Pozdrawiam :)

2. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Nowy odcinek, jeszcze nie Minmus - dla wyzwania i realizmu spróbuję zbudować ciężką rakietę ze standardowym podziałem członów:

[video=youtube;2a0V-B_U9-0]http://www.youtube.com/watch?v=2a0V-B_U9-0[/video]

3. Anarchy

Anarchy Ten, o Którym mówią Księgi

Nie ma kasy na budowę skomplikowanej maszyny, zaprojektujmy i zbudujmy 5 wersji nowej rakiety - logiczne:p Ale fajny pomysł z takimi fabularyzującymi wstawkami.

4. thrashing mad

Nie czepiajmy się szczegółów. ;D

5. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Budowa tej rakiety przypominała trochę północnokoreański program rakiet balistycznych :D

6. Zoor

Zoor Ideolog gender

Cóż - najwyraźniej kerbalskie władze faktycznie cierpiały na niedobory w budżecie z powodu kosztów budowy dotychczasowych rakiet ;) Mnie ten potwór się diablo podoba - w zasadzie nie miałbym nic przeciwko budowie jeszcze większych rakiet ;)

7. thrashing mad

[video=youtube;Y1wN-SvWVUw]http://www.youtube.com/watch?v=Y1wN-SvWVUw[/video]

8. Anarchy

Anarchy Ten, o Którym mówią Księgi

Trochę mogłeś przyciąć podróż z wraku do statku, bo się dłużyło. Ale poza tym - odcinek świetny (szczególnie te dialogi:p).

9. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

Trashing, ten film jest tak fajny, że przypomniałeś mi czemu ludzie lubią dobre zakończenia :clap: dodam, że to bardzo trudne zadanie, bo od około 12 roku życia zacząłem nienawidzić dobrych zakończeń. Podsumowując: Jesteś lepszy od Nuke'a.

10. thrashing mad

@Anarchy - racja. Chciałem podkreślić że Jeb miał olbrzymi dystans do pokonania i chyba troszkę przesadziłem.

@ Maciej-Kamil - To super, bo miałem obawy że zakończenie wyszło troszkę zbyt kiczowato. Z resztą, w końcu jest to gra o małych zielonych ludzikach ;)

11. thrashing mad

Kolejna misja - lecimy na Minmusa:

[video=youtube;8_nVhqulYWw]http://www.youtube.com/watch?v=8_nVhqulYWw[/video]

12. thrashing mad

Dalszy ciąg wyprawy na Minmusa:

[video=youtube;KyIjmu5UQ60]http://www.youtube.com/watch?v=KyIjmu5UQ60[/video]

13. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Czyli co teraz?
    C(erbal)uriosity, Ike-Grunt i Duna simple return? Czy od razu pchasz zielonoglowych? A moze Eve (ostatnio duzo ci krwi napsuła)

Nie wiem czy się da ale spróbuj zrobić ciężką sonde w formie orbiter+lądownik

14. thrashing mad

Myślę że ekwiwalent Vikinga i Venery, czyli lądowniki na Eve i Dunę.

15. thrashing mad

Nowy program i nowy odcinek:

[video=youtube;b8zRDXmMUXo]http://www.youtube.com/watch?v=b8zRDXmMUXo[/video]

16. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

Gdyby nie to yyyyyyyy na końcu niektórych słów dużo lepiej by się to oglądało

17. thrashing mad

Popracuję nad tym.

18. Walker

Odcinek, jak zawsze bardzo fajny. Sporo masz ostatnio problemów związanych z niedostatkiem paliwa i siły ciągu, co jak rozumiem wynika z założenia fabularnego (budowa możliwie najtańszych sond i statków) - ale to pewnie dość frustrujące ;) Po zakończeniu programu proponowałbym wykorzystanie sprzętu z misji na Muna do załogowego przelotu koło Eve (czas to odpowiedni - odpowiednik naszych lat 70-tych i 80-tych, by zrealizować jakieś cele apollo applications program ;) )

19. thrashing mad

Nie wiedziałem o takich planach - pewnie coś takiego zrobię za jakiś czas. Tak, rzeczywiście staram się o minimalizm i oszczędność - mógłbym budować statki o wielkiej ilości paliwa, ale gdyby wszystko się zawsze idealnie udawało, to chyba byłoby nudno. ;)

20. Vip2002

Vip2002 Znany Wszystkim

Szczerze, mógłbyś zrobić jedną misję z sondą typu Voyager, na kraniec układu słonecznego i jeszcze dalej :). Bo jak rozumiem jesteś gdzieś pod koniec lat '70 więc klasyczne; "Why not?"

21. thrashing mad

Tryton 5 będzie ekwiwalentem Voyagera - przeleci obok Joola i pomknie dalej. Nie wiem jeszcze czy wykorzystam asystę grawitacyjną innej planety, bo przy pomocy samych manewrów w grze zaplanowanie czegoś takiego graniczy z cudem. No i nie da się uciec ze strefy wpływu grawitacyjnego słońca, więc sonda pozostanie na mocno eliptycznej orbicie.

22. Walker

Misja w stylu Voyagera była by znacznie ciekawsza, kiedy squad doda następne planety do gry (w planach jest odpowiednik Saturna z pierścieniami oraz odpowiednik Urana) - choć to bardziej odległa przyszłość. I rzeczywiście przydałoby się narzędzie do planowania asyst grawitacyjnych, bo robienie tego na oko jest praktycznie niemożliwe.

Może kogoś to zainteresuje: apollo applications program to program badań prowadzony w latach 60-tych do czego można by jeszcze wykorzystać sprzęt apollo. Wśród pomysłów była stacja orbitalna (co zrealizowano- skylaba budowano sprzętem z czasów apollo), misja apollo- sojuz i ambitny projekt przelotu załogowego koło Wenus. Wysłanie dwóch załogowych misji - na przeloty koło Duny i Eve z wykorzystaniem wyłącznie munarnego sprzętu, to byłyby ciekawe projekty :)

23. thrashing mad

No, myślę że coś takiego zrobię. Coś co technicznie było możliwe w świecie rzeczywistym, ale zabrakło woli i funduszy. W sumie to odcinek z MOLABEM był czymś takim. Jakaś baza na Minmusie/Munie chyba też mogłaby się pojawić w nieodległej przyszłości. :)

24. thrashing mad

Odcinek:

[video=youtube;h5LGAsh0PZY]http://www.youtube.com/watch?v=h5LGAsh0PZY[/video]

25. Walker

Fajny odcinek, moment odrzucenia osłony termicznej wyglądał niemal jak obrazki przesłane przed lądowaniem przez Curiosity :) Ciekaw jestem, co zrobisz po patchu 0.22 - let's play z trybu kariery mógłby być jeszcze ciekawszy, ale wymagałby rezygnacji z starego save'a

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie