HoI IV - Szybkie pytania

Discussion in 'HoI IV - Pomocy!' started by Tom Funki, Jun 7, 2016.

1. lysy

lysy Panzer Legion

Może za mało produkujesz sprzętu, który jest na wyposażeniu dywizji? A może przydzieliłeś priorytet na kierowanie uzbrojenia do uzupełnień i przewrotów? Może nie masz ludzi do nowych dywizji?

PS. Swoją drogą ciężko wyczuć gdzie leży Twój problem, bo napisałeś post na trzy linijki, z czego jedno zdanie zajmuje 99% tekstu. Może bardziej po polsku opisz sytuację, to i antidotum może ktoś wymyśli;)

2.  
  3. DawsonX

DawsonX Nowy

I tak mam zrobione tylko że te symbole skrzynki sa juz zapelnione czy pokryte. Ludzi mam, sprzet tez, piorytet na maksa ustawiony, chodzi mi o to ze wlasnie ten symbol gwiazdki jest caly czas na takim poziomie jak na obrazku post wyzej

4. lysy

lysy Panzer Legion

Wrzuć może screena.

5. DawsonX

DawsonX Nowy

Sprawa wyglada tak uzupelnienia i modernizacje mam ustawiona na najnizszy priorytet. Ludzi potrzebnych do stworzenia dywizji mam, zaopatrzenie i sprzet dostarczone i pokryte. Problem jest zaznaczony na obrazku czerwonym kolorem. " Szkolenie jednostki" przez caly czas jest na poziomie 0 %. Z uplywem czasu w grze nic nie wzrasta, nie wiem co robic.

6. Irkuck

Irkuck Nowy

Szerokość bojowa 20 czy 40 to jest jakaś różnica??

7. lukigl

lukigl Znany Wszystkim

Jest. Każda bitwa w zależności od terenu/technologii/bonusów ma różną rozpiętość. Załóżmy że nasza bitwa ma rozpiętość 40 - wolał byś mieć w niej jedną dywizje która zada 50 damage czy 2 które zadadzą po 30 każda? To tak w kosmicznym skrócie i wielkim uproszczeniu. Jeżeli interesuję Cię walka lądowa radzę również przeczytać:
    Code:
    http://pl.hoi4wiki.com/Walka_l%C4%85dowa

jasniok and Irkuck like this.
  8. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Miał ktoś problem z wywalaniem do windows po zakończeniu konferencji pokojowej? Grałem sobie Argentyną, podbiłem Urugwaj i po negocjacjach pokazuje się "obliczanie efektów" i wywala do pulpitu...
    Może to dlatego że grałem z modem z workshop steam Enhanced Peace Conference AI... Albo miałem za dużo różnych modów nawłączane, może teraz trzeba grać bez modów albo uważniej je dobierać, żeby wszystko chodziło ok :/

9. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Więc chyba nikt nie miał takich problemów :p Widzę więc, że muszę nową rozgrywkę bez żadnych modów zacząć, to może mnie ominą problemy..

10. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

Jakie kraje są najlepsze do PvP? Ewentualnie gra gdzie będzie 3 graczy przeciw sobie grać, lub nawet 4

11. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Czy atomówki działają już poprawnie?

12. rarek1201

rarek1201 Nowy

Witam, w jaki sposób mogę opuścić frakcję Osi grając Rzeszą? U mnie ta opcja jest nie podświetlona.

13. moskal

moskal Опричник

Nie. Przywódca frakcji nie może jej porzucić. Masz kilka focusów i eventów, które zmieniają Oś na coś innego, możesz przerypać wojnę, ale inaczej się nie da.

14. rarek1201

rarek1201 Nowy

A mogę kogoś wyrzucić? Jeżeli tak to w jaki sposób? Np poprzez zwiększenie popularności demokratów i dokonanie przewrotu? Albo zmiane własnej ideologii?

Last edited: Feb 19, 2017
  15. moskal

moskal Опричник

Jedyną notkę jaką znalazłem na ten temat, to że musi być mniej niż -75 relacji.

16. rarek1201

rarek1201 Nowy

Dzięki za info.

17. moskal

moskal Опричник

Widzowie pewnego polskiego jutubera zachęcali go, by zrobił nową serię w HoI4. Ten na live puścił im z obserwatora trzy gry pod rząd, by pokazać że tam nikt nic nie ogarnia. I tak trzy razy pod rząd Włosi nie mogą podbić Etiopii...

Pytanie - czy to ten gościu ma pecha czy to jest aktualnie norma?

jasniok and Sidorf like this.
  18. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Nigdy mi się nie zdarzyło.

19. Cutizzini

Cutizzini User

Na obserwatorze w singlu dzieją się bardzo dziwne rzeczy. Też mi się nigdy nie zdarzyła taka sytuacja z Etiopią.

20. Co może być przyczyną a mianowicie od kilku dnie nie mogę zagrać HOI 4 ze względu na ciągła pauzę pomimo zresetowania gry a nawet ponownej instalacji ?

21. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

Które państwo jest teoretycznie i praktycznie najtrudniejsze? Etiopia musi być zjedzona na początku gry czy jakieś Luksemburgi czy inne Bhutany?

22. krzan20

krzan20 Znany Wszystkim

@tigerland83
    Polecam sprawdzić spójność plików gry, najpopularniejsza opcja i myślę, że skuteczna.
    @Garen
    Jak dla mnie, jest nim Albania. Włosi będą chcieli Cię zjeść, a ty sam praktycznie nie masz możliwości obrony.

23. lukigl

lukigl Znany Wszystkim

Po zakończeniu wojny zostały mi jednostki na terytorium obcego państwa(wyspie). Z racji braku zaopatrzenia mają organizację 0 czyli transport morski odpada. Nie otrzymam też od tego państwa zgody na przemarsz. Da się je jakoś ewakuować czy zostaje kasacja i odtworzenie ich w kraju z odzyskanego sprzętu?

24. Damazy

Damazy User

Witam,

Czy ktoś się orientuje czy (i jak) można przekazać okręty sojusznikowi?

Pozdrawiam serdecznie.
    Damazy

25. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Witaj, kopę lat :)

O ile się nie mylę, to nie ma takiej możliwości. W ramach Lend-Lease możliwe jest przekazanie tylko konwojów.

Damazy likes this.

Share This Page

1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice