Anime Cafe

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Michal, 15 Sierpień 2008.

1. Garrett

Garrett Guest

O właśnie, Ty powinieneś wiedzieć. Jak idzie tłumaczenie FS/N? Bo bym se pograł ale chciałbym rozumieć jakie opcje dialogowe wybieram.

2. Thomas

Thomas Guest

Fate - jest od dawna przetłumaczone
    Unlimited Blade Works - przetłumaczone od kilku miesięcy
    Heaven's Feel - przetłumaczone, zajmują się teraz jakimiś technicznymi pierdołkami

Patch dla Fate i UBW jest dostępny teraz. Tłumaczenie dla wszystkich dróg będzie pewnie w tym roku.

3. tjord

tjord Nowy

Heaven's Feel, podług twórcy instalatora, ma byc na dniach ^-^.

4. Seba

Seba Aktywny User

W porównaniu do Legend of Galactic Heroes większość anime dot. wojen w kosmosie, polityki itp. to dziecinne igraszki. Pomimo iż liczba 110 odcinków bez polskich napisów wydaję się odstraszająca, ale naprawdę warto. A poza tym czasami nie ma to jak porządny old school :) .

Jak tam się podobają filmy z serii Kara no Kyoukai?

5. Thomas

Thomas Guest

Ekranizacje produkcji Type-MOON:
    a) Tsukihime - dramat
    b) F/SN - jest w miarę dobrze
    b) KnK - Very gut :p

Posty wydzielone.

6. tjord

tjord Nowy

Da, LoGH to zaiste wzór dla Space Oper, ale z trochę lżejszych seria Crest/Banner of the Stars tez prezentuje sie całkiem całkiem.

Genialna ekranizacja (3 pierwsze części), ale z tego co czytam, piąta część (na razie tylko w Japonii) bije inne części na łeb na szyje.

There is no Tsukihime Anime

7. tjord

tjord Nowy

No i prosze (zainteresowanych) panstwa tłumaczenie HEAVEN'S FEEL ujrzało swiatło dzienne!

Vivat Mirror Moon!

Ide grać, ciekawe czy do rana zdąże skonczyć ^-^

8. Thomas

Thomas Guest

To wystarczy za mój komentarz: "...idę grać"

9. Rock Lee

Rock Lee User

A oglądaliście może Code Geass (1 i 2 serię)? Polecam naprawdę (Jest nawet polski akcent xD ale jest).

10. Thomas

Thomas Guest

Ja nie oglądałem (ach, te moje ambitne posty). Słyszałem że to całkiem dobre anime, ale...no cóż, powód może błachy i głupi ale najzwyczajniej w świecie kreska mi się nie podoba, zresztą mam zaległości jeżeli chodzi o anime, więc...może kiedyś.

11. Garrett

Garrett Guest

To obejrzyj :p Kreska faktycznie ciut nie pasuje ale dość szybko się przyzwyczaiłem. I tak jak przy grach powtarzam.. Nie patrz na kreskę (grafikę) :p W CG fabuła stanowi o sile tego tytułu (no dwójka jest już trochę gorsza i bardziej nastawiona na mecha walki ale też jest dobrze). Ja ze swojej strony polecam.

12. tjord

tjord Nowy

Seria pierwsza to prawdziwe arcuydzieło, dwójka to co parwda mistrozwskie, ale jednak odcinanie kuponów od sławy. Takich cliffhangerów w żadnej serii nie widziałem, argh.

Niemniej postać Lulusza i tu i tu wybitna. Doprawdy, mało widziałem tak dopracowanych antyherosów jak nasz Dark Prince. I ta C.C. xD Az żal, co z niej zrobili w drugiej serii.

Kreska jak kreska, poza kilkoma babolami w R2 prezentuje się całkiem nieźle. Pewnie ci chodzi o CLAMP-owskie projekty postaci, ale z tego co słyszałem, character designy z mangi, dalekie od tych z anime są jeszcze bardziej krytykowane.

13. Rock Lee

Rock Lee User

Karen nikt nie przebije http://img380.imageshack.us/img380/8349/41oc2.jpg Tu najlepiej pokazuje swoje piękno :king:

A teraz zagadka: Gdzie jest Wally?xD

http://www.atalude.net/wp-content/uploads/2008/04/waldo.jpg

14. tjord

tjord Nowy

Karen to przykład, jak uwięzienie w klatce bez tronu (khekhe) pozytywnie wpływa na rozmiar biustu :p

Akurat akcja z wieloma Zero mi sie nie spodobała. Spodziewałem sie twedy czegos bardziej wysublimowane, a nie takiego naciagania.

15. Rock Lee

Rock Lee User

A co byś proponował?xD

16. Seba

Seba Aktywny User

Nadszedł czas kolejnej masakry czyli wyszedł V odcinek Hellsing Ultimate XD.

17. tjord

tjord Nowy

Jestem pełen podziwu jak twórcy filmowego Kara No Kyoukai z czwartego, najmniej filmowego rozdziału ksiażki zrobili tak znakomite dzieło. Scena przebudzenia Shiki - wyśmienita. Tak samo walka z opętanym ciałem.

A z tego co widziałem i słyszałem, część piąta, czyli kulminacja wydarzeń bije poprzednie na łeb na szyję i totalnie wgniata w fotel. Jestem tylko ciekaw ile bedzie ona trwała, bo w książce ten rozdział jest tak samo długi jak historie Asagami Fujino i Kirie Fujiou (częsci 1 i 3) razem wzięte.

Nic, tylko czekać ^-^

18. RappaR

RappaR Aktywny User

W sumie forumowiczom z eufi polecam gorąco Tytanię. Anime to zabiera widza w świat przyszłości, pokazując mu wizję świata zbliżonego do tego z czasów Imperium Rzymskiego - tytułowa Tytania jest hrabstwem kontrolującym większą część znanego ludziom wsechświata, które w ciągu 200 lat swej nie doznało klęski, a rządy sprawuje stosując umiejętnie terror. Sytuacja taka trwa do pierwszego odcinka, kiedy młody, nieznany nikomu dowódca Fan Hyulick po raz pierwszy w historii odnosi nad tyranem zwycięstwo, zmianiając obraz świata.
    Tyle o fabule. Niestety o kresce nie mogę powiedzieć zbyt wiele... dobrego. Jednak akurat dla fanów gier paradoxu to nie grafika jest najważniejsza, a wartość merytoryczna. A ta właśnie jest na wysokim poziomie - mamy dwie ciekawie zarysowane intrygi. Jedna opowiada o próbach obalenia imperium przez wspomnianego już Fana i można ją ocenić jako część militarną. Druga opowiada o intrygach pałacowych związanych z następcą starego już clanlorda. Osobiście ta druga mi bardziej odpowiada, ale uważam, ze każdy powinien wyrobić sobie sam zdanie. Anime z tego co się orientuję, na razie legalnie jest dostępne tylko na japońskich kanałach, ale czego to fan dla Fana nie zrobi:wink:

19. Kurczaki

Kurczaki Aktywny User

Słaba kreska? To jaka ci niby odpowiada?

20. tjord

tjord Nowy

Jak sie komuś podoba Tytania to lepiej najpierw obejrzec Legend of the Galactic Heroes. Wiecej bitew, polityki, mnogośc wątków i nade wszystko genialne postaci. 110 odcników, ale leci jak z bicza strzelił.

21. RappaR

RappaR Aktywny User

Dobrze animowana. Zresztą nawet statycznie Tytania prezentuje się słało, szczególnie tła, a i postacie nie zachwycają. Do tego mi statki nie przypadły do gustu(a które właśnie uważane są za największy plus serii).
    Przykład anime ze świetną grafiką? Code Geass, Macross Frontier, Darker than Balck, Full Metal Panic, Death Note. W tej kolejności.

22. Thomas

Thomas Guest

Skoro już jesteśmy przy grafice to jak dla mnie Kyoto Animation jest liderem...chociaż trzeba przyznać że Ufotable też popisało się przy Kara no Kyoukai :)

23. tjord

tjord Nowy

Piąte Kara no Kyoukai.... WALKI! MUZYKA! JOUJI NAKATA!

Ostrzyłem se ząbki od miesiąca i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Ino jednego szkoda - że nie dali wiele miejsca trzeciej osobowiści Shiki. Ale ogólnie bomba.

24. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Choć nie jestem fanem gatunku, to ostatnio z ciekawości obejrzałem 'Akirę' i 'Ghost in the Shell' na Youtube - naprawdę świetne filmy, polecam. :)

25. Thomas

Thomas Guest

Na YouTube? Szczerze współczuję.
    BTW: Tjord, dzięki. Za co? Za to nie muszę pamiętać kiedy jest premiera następnego odcinka KnK. Ty zawsze to ogłosisz w tym temacie, a ja nie będę sobie zawracać głowy takimi pierdołkami ;D.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie