Anime Cafe

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Michal, 15 Sierpień 2008.

1. KatAAk

KatAAk Zbanowany

Grejt Ticzer Onizuka ^^ xD
    Jak na Hyperze był to lałem ze śmiechu oglądając to anime.
    No i jeszcze Dragon Ball wymiata :D

Ach, no i Hellsing ale to pewnie mało oryginalne :p

2. CRIS10

CRIS10 Guest

Anime – moje kontakty z tym gatunkiem, były dotychczas mało przyjemne. Nie podobało mi się to – krótko mówiąc. W ciągu ostatniego tygodnia zmieniłem jednak zdanie. Takie bajkowe rysuneczki mogą być przyjemne. Zwłaszcza dobrej jakości kreski – dziewcząt. Jak macie jakieś ładne Panie w stylu anime zapodajcie.

---------- Post dodano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

DJ Satomi - Waves

Dobra muza + sporo rysunków

3. Seba

Seba Aktywny User

4. Kurczaki

Kurczaki Aktywny User

www.deviantart.com troche tam sie wam tego wyswietli, trzeba tylko dobre haslo wpisac :p

5. Van Tommy

Van Tommy Centurion

Nie wiem, dlaczego tak jest, ale te panny albo mają tak ogromne walory z przodu, że kręgosłupy muszą im wzmacniać stalowe szyny, albo wyglądają tak dziecinnie, jak chory sen pedofila. Dziwna ta konwencja, jak dla mnie.

6. Thomas

Thomas Guest

Taaak? Co ty na to:

7. Seba

Seba Aktywny User

Dla nie wtajemniczonych, wygląda na to że trafiło nam się dwóch fanów serii Clannad :D.

Co mi przypomniało że po zakończeniu sezonu jesienno-zimowego, trzeba będzie dokonać aktualizacji listy serii do obejrzenia.

8. tjord

tjord Nowy

Tak z nieco innej beczki - wujek Tjord poleca kreskówkę amerykanską

Avatar czerpie całymi garściami z animacji azjatyckiej, jednoczesnie pozostawiajac typowy dla amerykańskich produkcji humor (Sokka :) ) Fajne postacie, niezła animacja i dobra historia. Tylko japońskich seiyuu brak, angielscy jednak do pięt im nie dorastają ^^

9. Thomas

Thomas Guest

Orientuje się ktoś jak zwie się ta panienka?

EDIT: Dobra, już wiem. Link.

10. Seba

Seba Aktywny User

Po obejrzeniu Eden of the East, po raz kolejny doszedłem do wniosku że jednak twórcy anime potrafią zaskakiwać widza zakończeniem serii w momencie gdy zaczyna się ona dopiero rozkręcać. Swoją drogą wspomniany tytuł to ciekawa i zaskakująca historia, jedna z najlepszych w kończącym się sezonie.

11. tjord

tjord Nowy

Zakonczenie Higashi no Eden jest jakie jest, bo juz przed pierwszym odcinkiem zapowiedziano sequel (filmowy)

12. Thomas

Thomas Guest

13. tjord

tjord Nowy

Błeh, juz to mam na dysku od miesiąca ;) Betę ofc :p

14. Thomas

Thomas Guest

Akurat to nie jest żadne halo. Ja o tym projekcie sobie przypomniałem gdzieś w maju, mogłem ściągnać patch wcześniej, ale po co? Skoro już były końcówki prac to wolałem poczekać na wersję ostateczną.

Dodane 16 sierpnia 2009:

Wrażenia z oglądania Haruhi S2:

1 odcinek: fajnie!
    2 odcinek: fajnie!
    3 odcinek: mniej fajnie, ale trzeba przyznać, że pomysł jest ciekawy
    4 odcinek: jeszcze mniej fajnie, ale na tym odcinku to się zakończy, tak?
    5 odcinek: ***** mać! w kulki sobie lecicie?! kpina! przelatuje cały odcinek.
    odcinki 6-9: przelatuje też, w myślach mówiąc: kpina! kpina! kpina! Chwila! Co to było? Czy to to? Nie...TAK! Wreszcie postęp! Tłumy wiwatują <wiwat!>! Chwila...jaki znowu wiwat?! 8 odcinków to trwało do ciężkiej cholery...8 odcinków *****! 2 nie starczyły?!

Jestem po prostu WŚCIEKŁY!

---------- Post dodany o 20:41 ----------Poprzedni post został napisany o 16:42 ----------

Nawet Hitler wściekł się z tego powodu.

15. Seba

Seba Aktywny User

16. Rhey

Rhey Znany Wszystkim

Nie wiem czy zauważyłeś ale w tytule jest słowo "endless". To bardzo jasna sugestia co do długości.

Ja z kolei od dłuższego czasu staram się zdobyć Kara no Kyoukai 1: Fukan Fuukei ale jakoś nigdzie nie można tego znaleźć. Ech nawet nie wiem czy na pewno warto tego szukać...

17. Thomas

Thomas Guest

Rhey...ale co mnie obchodzi jaki to ma tytuł? Niepotrzebnie to rozbili na tyle odcinków...zresztą gdyby chociaż to było rozplanowane tak, że każdy odcinek dodaje coś nowego...ale nie...przez 8 odcinków mielimy to samo w minimalnie innym wykonaniu.

18. tjord

tjord Nowy

Po You are (not) alone nie spodziewałem się wiele po nowym Evangelionie ale..

częśc druga jest GENIALNA

Genialna animacja, genialne postacie (tak wkurzający w serialu Shinji tutaj wreszcie dostał jakiś kręgosłup i nie ślimta po kątach), genialna muzyka, a nade wszystko kompletnie zaskakujaca i trzymająca w napieciu fabuła.

Jedyne minusy: taka se nowa pilotka i to co zrobili biednej Asuce :(

Czekam na częśc trzecią z podobnym oczekiwaniem jak na KnK7, szczególnie, że Gainax zaserwował nam na koniec niesamowity cliffhanger.

Asuka z eyepatch'em :lol:

19. Thomas

Thomas Guest

Ja tam czekam na wersję 1080p.

20. Rhey

Rhey Znany Wszystkim

Skończyłem właśnie Samurai Champloo i jestem podwójnie zadowolony.
    1.Okazało się, że wcale nie wyrosłem z anime a ostatnie spowolnienie było jedynie wynikiem braku chęci do znalezienia odpowiednich materiałów.
    2.Obejrzałem całkiem zgrabną historie o samurajach. :)

21. Gankutsuou

Gankutsuou Guest

z tego nie da sie wyrosnąc a i są serie dla dorosłych akiba-kei ;D

THOMAS ENDLESS 8 NEVER ENDS!!! LONG LIVE ENDLESS8 LONG LIVE KYOANI!!!!! ENDLESS8 BANZAI!!!
    KIEDY TYLKO SKONCZA SIE BAWIC Z TYM DURNYM PRZERYWNIKIEM W POSTACI NAGRYWANIA FILMU "ADVENTURES OF MIKURU ASAHINA" WRÓCI ENDLESS8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi-mi-mikuru run run :D

'A w wogóle to jacys popieprzepierani jestescie... nie kreci Was Yuki w mizugi albo nie smieszyło za każdym razem jak Kyon-kun odbierał telefon od płaczącej Mikuru-chan a tam sie Itsuki odzywal?? NAPRAWDE JESTESCIE DZIWNI!! MOZE WAS JESZCZE TAKI TYP POSTACI JAK YUKI (typ:cooldere) NIE KRECI CO???

22. Thomas

Thomas Guest

Pozwolisz że skomentuje to co napisałeś w następujący sposób:

Fucking troll and wapanese...

23. Gankutsuou

Gankutsuou Guest

Załatwie cie jednym zdaniem: Yuki-tan is mai waifu!!!!!!!!
    no już mozesz isc sie w kąt popłakać! I AM SUPERIOR!

ENDLESS8 Naprawde bylo bardzo dobrym artystycznym fragmentem serii. Co prawda w pewnym momencie zasypialem (ogladalem cale endless8 w jeden dzien nadrabiajac zaleglosci). Artyzmu nie mozna im odmówić

a KyoAni to MASTERTROLL daleko mi do nich [...] !
    BTW dodaj Sankaku do ważnych stron ;]

Raf

Zamieniłem upomnienie na ostrzeżenie za wulgaryzm.
    Van Tommy

24. Thomas

Thomas Guest

25. Thomas

Thomas Guest

Obejrzałem oba sezony Code Geass...naprawdę byłem bardzo sceptyczny wobec tego. Obejrzałem i...zasadniczo jakbym racjonalnie do tego podszedł to stwierdziłbym, że to anime na 6/10 może 7/10 na szynach...ale wystawiłem 10/10...dawno nie widziałem anime którego by mnie tak wciągnęło...naprawdę nie wiem co dalej pisać więc napiszę tylko...

ALL HAIL CODE GEASS!!!

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie