Centrum ciekawostek

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Thomas, 22 Sierpień 2008.

1. Severian

Severian Doctore

Co trzeci mężczyzna ma zaburzenia widzenia barw, stąd różne liczby tutaj widzimy ;) Ja również mam problemy z widzeniem barw, aczkolwiek kryteriów daltonizmu nie spełniam. Mam zaburzone różnicowanie barw zielonej i czerwonej ;) Również mam Elaith kategorię A z komisji wojskowej ;)

Ukrywam tylko piwo przed Wami :p

2. Maciej

Maciej Guest

Nie rozróżniasz, czy kroisz człowieka, czy może zombie ;).

3. Severian

Severian Doctore

Nie do końca - w pewnych warunkach jeśli obok siebie są kompozycje złożone z mieszających się kolorów zielonego i czerwonego, to mam problemy z prawidłowym określeniem który jest który. Jeśli widzę np. światła na skrzyżowaniach, to nie mam najmniejszego problemu. W człowieku raczej jest wybitnie czerwono, a zielonego na lekarstwo ;)

4. adammos

adammos Guest

Zależy w jak świeżym człowieku :geek:

5. Parkstein

Parkstein Guest

6. Maciej

Maciej Guest

Przy wyrzucaniu spamu... nie ma to jak odchudzanie tematu.

7. adammos

adammos Guest

1914 rok. Mikołaj II rozpoczął wojnę, w tym z alkoholizmem.
    1917 rok. Źli i trzeźwi Rosjanie rozwalili imperium.
    1988 rok. Gorbaczow rozpoczął walkę z pijaństwem.
    1991 rok. Źli i trzeźwi Rosjanie rozwalili ZSRR.
    2009 rok. Miedwiediew ogłosił wojnę z pijaństwem.
    2012 rok. Koniec kalendarza Majów.

8. Thomas

Thomas Guest

9. McFlash

McFlash Panzer Pony

10. MlodyWilk

MlodyWilk Znany Wszystkim

Animacja pokazująca zmianę granic Polski na przestrzeni dziejów.

[video=youtube;zh6WoaY9vNs]http://www.youtube.com/watch?v=zh6WoaY9vNs[/video]

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

[video=youtube;mtj1h-1RR18]http://www.youtube.com/watch?v=mtj1h-1RR18&feature=related[/video]

Inna wersja, na znajomej mapie ;)

12. Parkstein

Parkstein Guest

te mapy są kiepskie, bo nie uwzględniają mniej długotrwałych zmian terytorialnych, jak np.

13. adammos

adammos Guest

U.S. group sends solar-powered Bibles to Haiti

MIAMI (Reuters) - As international aid agencies rush food, water and medicine to Haiti's earthquake victims, a U.S. faith-based group is sending Bibles to Haitians in their hour of need.

Not any Bible. These are solar-powered audible Bibles that can broadcast the holy scriptures in Haitian Creole to 300 people at a time.

Called the "Proclaimer," the audio Bible delivers "digital quality" and is designed for "poor and illiterate people," the Faith Comes By Hearing group said. It added 600 of the devices were already on their way to Haiti.

The Albuquerque-based organization said it was responding to the Haitian crisis by "providing faith, hope and love through God's Word in audio."

With tens of thousands of Port-au-Prince residents living outdoors because their homes have collapsed or they fear aftershocks from Tuesday's quake, the audio Bible can bring them "hope and comfort that comes from knowing God has not forgotten them through this tragedy," the group said on its website.

"The Proclaimer is self-powered and can play the Bible in the jungle, desert or ... even on the moon!" said the website www.faithcomesbyhearing.com/

14. Oxen

Oxen Guest

"Gwiazdy" za młodu. (kliknij aby powiększyć)

A tak swoją drogą Eminem wymiata ;]

15. yahoo

yahoo Guest

16. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jednak lepiej to otworzyyć w nowej karcie:

Klik!

17. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Ironia losu ? :D

18. Oxen

Oxen Guest

19. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

[video=youtube;kz4uqvy6wNg]http://www.youtube.com/watch?v=kz4uqvy6wNg&feature=player_embedded#[/video]

[video=youtube;fbITzCI2AU0]http://www.youtube.com/watch?v=fbITzCI2AU0&feature=related[/video]

Ale cudeńka...

20. tjord

tjord Nowy

Sorki że hermetyczne - ale nie mogłem sie powstrzymac :)

Ktoś chętny do reaktywacji klubu Anime i Mangi, he?

21. Parkstein

Parkstein Guest

wiem że wrzucanie gier troche nie przystoi ale

wciskanie spacji

wciąga, na 10 minut.

22. Crystiano

Crystiano Nowy

23. Ardore

Ardore Guest

Powiedziałbym, że raczej na jakieś 35 sekund :] acz ciekawe (i na pewno bardziej właściwe temu tematowi niż niniejszy post)

24. Karas-scc

Karas-scc Aktywny User

www.curling.org.pl - atak tureckich terrorystów!

Co by było, gdyby to samo spotkało EUFI?

25. MlodyWilk

MlodyWilk Znany Wszystkim

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie