Centrum ciekawostek

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Thomas, 22 Sierpień 2008.

1. robak

robak Guest

2. jozi02

jozi02 Ten, o Którym mówią Księgi

http://gospodarka.gazeta.pl/gospoda...__nigeryjska_spolka_koncernu_to__Nigaz__.html

3. Scyzorro

Scyzorro Nowy

4. tjord

tjord Nowy

5. adammos

adammos Guest

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

:D

6. Scyzorro

Scyzorro Nowy

7. jozi02

8. Gajtos

Gajtos Szczery ****k

9. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Prawda, zachęcający, ale bardziej ciekawa od manipulacji mediów jest reakcja zgromadzonych na słowa tego kolesia. "Atakują nas Żydzi" - brawo, brawo! Aha, chwila, to jednak nie Żydzi? Hmmm, no to też - barwo!:lol2:

10. jozi02

A najlepsze je to, że ten filmik, zarzucający kłamstwo, sam jest wielką manipulacją: pokazuje same nagłówki pomijając treść artykułów gdzie jest opisana cała wypowiedź profesora Wolniewicza (łącznie z tą częścią, że była by to odpowiedź błędna) .

11. Piotr_PL

Piotr_PL Guest

Tak wygląda moja Austria w ostatnim dniu kampanii "Europa 1399-1821" ... nie wiem czy się śmiać czy płakać :p

12. Darker

Darker Guest

I tak jedynym bezstronnym medium jest 'Mój Pies' i 'Działkowiec' :lol:

13. jozi02

A tam - odkąd Dorn się udzielał w tym pierwszym, też nie można do końca powiedzieć, że jest bezstronne :)

14. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

A kto w dzisiejszych czasach czyta całe artykuły? Dla milionów ludzi odwiedzających portale internetowe nagłówek jest takim meritum artykułu. To też jest pewna forma manipulacji - w nagłówku wyostrzamy pewien atrakcyjny, bądź kontrowersyjny przekaz, a ewentualne dodatkowe informacje, które są już mniej atrakcyjne upychamy gdzieś pod koniec artykułu. No i tu to pokazano. Inna sprawa, że w tym filmiku bardzo starano się, żeby strona nie zjechała zbytnio na dół, żeby przypadkiem nie pokazać za dużo.:p

15. jozi02

Tak - tylko, że filmik ten wyraźnie sugeruje, że taka informacja została zupełnie pominięta (co jest manipulacją) i nazywa to kłamstwem mimo, że kłamstwo nie zaistniało (co także jest manipulacją).
    Gdyby tytuł filmik brzmiał - uwypuklanie pewnych faktów w nagłówkach i przerzucanie innych do dalszej części artykułu przez GW, TVN to już by było bliższe prawdzie (tyle, że ciągle było by manipulacją - bo pomijało by prosty fakt, że krzykliwe nagłówki są elementem wszystkich dzisiejszych mediów)

16. Michal

Michal Znany Wszystkim

Powiem na własnym przykładzie że kiedy zobaczyłem na onecie nagłówek pomyślałem - "oho znowu Rydzol i RM sie buntują" i artykułu nie czytałem bo mnie to po prostu nie interesuje (i dopiero teraz się dowiedziałem że było inaczej). Tak też postąpiło bardzo wiele osób bo społeczeństwo jest już zmęczone tymi radio maryjnymi rewelacjami. Zresztą onet.pl jest mistrzem w tych nagłówkach, kiedyś pisało wielkimi literami "Człowiek z Barcelony przenosi się do klubu Extraklasy!" aż mnie zamurowało, ale okazuje się dalej że to jakiś trzydziestoletni przeżytek z rezerw Espanolu ;D Nawet na Joe Monster był kiedyś artykuł z tymi mylnymi tytułami i jak mi się uda odkopać to tu wrzucę.

17. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Kto mieczem wojuje, od miecza ginie.;)

Ciekawe kto tak zatytułowany filmik chciałby obejrzeć?:p

Krzykliwy nagłówek to jedno, a robienie sensacji tam, gdzie jej nie ma to drugie. Mnie to osobiści wkurza i przykład, który podaje Michal jest dokładnie tym, o czym mówię.

18. Maciej

Maciej Guest

19. jozi02

20. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

21. ramzesLOL

ramzesLOL Guest

22. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

23. Krakau

Krakau Ten, o Którym mówią Księgi

24. jozi02

25. Dżemik

Dżemik Guest

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie