Chendingworth Transport

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Peeguła, 25 Styczeń 2011.

1. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Tu nie ma nic do wymyślania. Musisz po prostu zapamiętać, co robiłeś podczas gry. Potem tylko skriny walnąć (można podczas gry), krótki opis i jest git.

2. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Np. mi;)

3. Peeguła

Chendingworth Transport - OpenTTD AAR

Odcinek czwarty

Rok 1931 zacząłem z dużym skarbem i... totalnym brakiem pomysłów na dalszą rozbudowę swojego imperium. Taka niemoc trwała aż do czerwca, gdy w końcu przejrzałem pobliskie kopalnie. Całkiem niedaleko znajduje się kopalnia i kolejna farma, które również mogą przynieść duże zyski. W końcu zlitowałem się nad biednymi mieszkańcami Aberhead i wybudowałem połączenia kolejowe. Na szczęście się ze sobą nie krzyżują. Jednym torem jedzie pociąg do elektrowni, którą zasilają też ciężarówki. Podliczyłem sobie zyski i wychodzi, że od początku zarobiłem na niej ponad 200 tys. funtów. Drugim jedzie krótki (lokomotywa, dwa wagony na dwa rodzaje surowca) pociąg z farmy do pobliskiej fabryki. Niestety, ten dla tej linii musiałem lekko zmienić ustawienie torów, które wybudowałem wcześniej. Ale i tak jest dobrze, bo jeszcze nikt się nie zderzył - zasługa sygnalizacji świetlnej. Jest git.

Poza tym, właściwie niewiele się działo. Nic nie budowałem, ponieważ chciałem zaoszczędzić trochę kasiorki na pewien projekt, który przyszedł mi do głowy na sam początek, a wymaga wielkich oszczędności.
    No, jeszcze w listopadzie dokupiłem dwa wozy na towary, które przewożą je z fabryki do Chendingworth. Miasto coraz bardziej rośnie - obecnie ma 1255 mieszkańców przy 951 po poprzednim roku. Mam nadzieję, że przyrost naturalny będzie rósł cały czas w tym samym tempie, bo dzięki temu będę miał monopol w największym mieście świata.

No i jeszcze wyciąg finansowy.

Kolejny rok pod krechę. Muszę w końcu zarabiać duże pieniądze, bo nie chcę się ograniczać do rejonu Chendingworth.
    Sory, że odcinek jest taki krótki, ale nie ma o czym pisać, jeśli nic się nie robiło podczas gry. Ale cóż, cza kasę oszczędzać na nowe inwestycje. I hope you enjoy. Odcinek obejmował rok 1931.
    Koniec.

4. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Brawo, jak to mawiają kanterstrajkowcy - Najs!

5. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Mógłbyś dać minimapę, aby było widzieć 'co gdzie jest'? Tak w ogóle to:
    ;)

6. Peeguła

W następnym odcinku.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie