CK2 - Szybkie pytania

Temat na forum 'CK II - Pomocy!' rozpoczęty przez krzan20, 15 Sierpień 2015.

1. moskal

moskal Опричник

Na CK2 ślepi także nie dziedziczą u bizantopodobnym.

Z fortami to jeszcze można zakampować o defensywnych pogan w dobrym miejscu do obrony (góry za rzekami) i uniknąć strat przez samą egzystencję. Generalnie jednak nieużyteczne, bo w CK2 najważniejsze jest zniszczenie siły żywej a nie okupacja.

Co do rozbudowy plemion - zależy kiedy i gdzie się jest. Grając Permem w scenariuszu Karola no to upgrade całkowity, ale już takimi Awarami no to tylko minimum aby mieć cokolwiek w feudalizacji (oraz nieco lepiej stolicę). Generalnie trzeba patrzyć na relacje oraz potencjał sąsiadów.

2. myc

myc User

gdzie znajdę spolszczenie do gry, mam ale tylko do wersji 2.3.1

3. Sevgart

Sevgart Targowica

Na Steam Workshopie/Paradoxie. Jesli nie ma tam to tutaj tez nikt nie poda linku bo to nielegalne i moderacja cie zabije za to.

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

4. zakapior

zakapior Aktywny User

ktos mi moze wyjasnic nastepujaca sytuacje
    poska ustroj feudalny dziedziczenie gavelkind
    mam 2 synow obaj wladaja w trybie plemiennym, starszy ksiaze mazowsza hrabia plocka, mlodszy ksiaze prus hrabia wszystkich prowincji
    moje wlosci to czersk i cala malopolska
    podbijam pomoze gdanskie i tworze tam republike kupiecka
    w tym momencie moim dziedzicem zostaje mlodszy a starszego syna gra pomija tak jakby wogole nie nalezal do mojej dynastii
    co jest grane ?

5. Piterdaw

Piterdaw Ten, o Którym mówią Księgi

Miałem też kiedyś taki problem. To jakiś błąd. Starszy syn jest dziedzicem republiki kupieckiej. Po ponownym wczytaniu gry powinno to wrócić do normy. Tak przynajmniej u mnie było.

6. myc

myc User

Jak wpisałem kod na monety to na tym zapisie już nie będę zdobywał osiągnięci na Steam?

7. moskal

moskal Опричник

Nie powinieneś zdobywać.

8. myc

myc User

czyli nowy zapis

9. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Mam pytanko, zmodowałem sobie moda, odblokowując dodatkowe prawa sukcesyjne (enatic itp.). Zrobiłem nową grę na rozbitym świecie ( w sensie na tym modzie co dzieli świat na niezależne prowincje) i powolutku podbijałem ziemię dookoła tworząc swoje królestwo, jednak przed utworzeniem tytułu korzystając z braku wymaganego zwiększania autorytetu zmieniłem prawo dziedziczenia na primogeniturę i enatic. Po utworzeniu królestwa wszystko pięknie, dziedziczy tylko pierworodna córka, ale u wasali dziedziczy pierworodny syn :eek: dlatego mam pytanie czy to normalne że wasale nie mają tego co ja, czy po prostu czegoś nie dopisałem w pliczku?

10. moskal

moskal Опричник

To jest normalne, że każdy ma swoje własne prawa dziedziczenia, podatkowe itd.

11. zakapior

zakapior Aktywny User

czy wladajac krolestwem bedacym republika kupiecka da sie stworzyc kolejna nadajac tytul ksiecia jakiemus burmistrzowi ?
    ewentualnie czy bedac krolem feudalnym mozna miec na swoim terenie wiecej niz 1 republike kupiecka ?

12. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

2. Nie więcej niż 10% twoich włości mogą być własnością republik lub zakonów. A jak to rozdzielisz to już twoja sprawa :)

13. zakapior

zakapior Aktywny User

znaczy chodzi mi o to czy jak posiadajac jedna republike kupiecka w swoim panstwie stworze druga to pojawi sie w niej kolejnych 5 rodzin ktore beda zakladac punkty handlowe ?

14. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

15. de Mont Salvy

de Mont Salvy Ten, o Którym mówią Księgi

Nie pamiętam a nie mam możliwości sprawdzić: czy są jakieś limity w tworzeniu wasali duchownych na poziomie księstw?

16. moskal

moskal Опричник

Tak 10%

Kod:
    MAX_THEOCRACY_COUNTIES_IN_REALM = 0.1,		-- 10% of a feudal realm is allowed to be under vassal theocracies/bishoprics (affects title grants)

17. de Mont Salvy

Jak rozumiem należy przez to rozumieć 1 prowincję na 10? ;)

18. moskal

moskal Опричник

Tak, chodzi o prowincje (tak samo jak z republikami). Mając mocarstwo ze 100 prowincjami możesz mieć albo jednego metropolitę-króla z 10 prowincjami, albo 10 metropolitów jednoprowincjonalnych.

de Mont Salvy lubi to.
  19. de Mont Salvy

Kolejne pytanie: jak wyłączyć aktualizację plików gry w steam z okazji najnowszego patcha?

20. moskal

moskal Опричник

Najlepiej poczekać aż wyjdzie patch i w zakładce BETA wybrać ostatnią wersję sprzed paczowania

de Mont Salvy lubi to.
  21. Grewest

Grewest Aktywny User

A dalej będę mógł zdobywać osiągnięcia ?

22. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Hm, czy przypadkiem paradox czegoś nie porobił przy tworzeniu królestw? Ot, gram sobie berberyjskim emirem, podbijam co mogę, a utworzyć królestwa Mauretanii dalej nie mogę (jak najadę na 'create' to jest COŚTAM_PIETYCOST_TXT czyt jakoś tak i nic więcej).

23. emik

emik Znany Wszystkim

Czy również macie problemy z zaczęciem gry jako wódz Sląska? Po wyborze w menu startowym wywala mi grę do pulpitu. CKII oryginalny + wszystkie dodatki (oprócz najnowszego)

24. moskal

moskal Опричник

Nie - wrzuć logi, zobaczymy z czym problem

25. Sidorf

Sidorf Znany Wszystkim

Miałem podobny problem, tyle że z jakimś innym księstwem. I tylko z nim. Pomogło sprawdzenie sprawdzenie spójności plików. Strzelam, że brakło herbu czy jakiejś innej głupoty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie