Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. A nie wiem, nie widziałem jak wyglądają raczej skupiam się na dwóch krążkach, które posiadam - silverside up, all the right reasons ta druga posiada bardzo ciekawe kawałki. :) Szczególnie te spokojne kawałki im dobrze wychodzą - Savin' Me, Far Away czy Photograph :)

2. doomtrader

doomtrader Guest

Perplexer! - Świetnie energetyzujące, dobre na rano.
    Szczególnie polecam kawałek Acid Folk.

3. Czup

Czup Znany Wszystkim

Kazik "41". Chyba najlepsza płyta solowa Kazelota. Może tylko ciut za długo.

4. Żelazna Dziewica i ich druga płytka - Killers, piękny hard rock w najlepszym wydaniu. :twisted:

5. tjord

tjord Nowy

The Buggles - Video Killed Radio Star w wersji koncertowej z 2004 r.

Wymiata :)

6. Rotting Christ - Sorrowfull farewell

7. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Turisas - album Battle Metal
    A zeby było ciut konkretniej to dzisiaj na mózg mi sie najbardziej piosenka Rexi Regi Rebells rzuciła :)

Tytuł albumu najlepiej oddaje rodzaj muzyki jaki graja ale poniewaz moze komus to niewiele mowic to powiem ze zespol jest zaklasyfikowany jako symfoniczny folk metal. Nigdy bym nie pomyslał ze bede słuchał czegos bez melodyjnego wokalu, ale ten zespol jest wyjatkowy. Musze przyznac ze nawet wokal jest klimatyczny i (arghh) podoba mi sie (!!!).

Poza tym Lunatica - Fables and Dreams absolutnie wspaniała i perfekcyjna plyta (i z melodyjnym kobiecym wokalem :) )

8. Była druga płytka Ajronów, teraz pierwsza - ot takie małe tourne po wszystkich płytach legendy hejwi metalu. :)

9. Elaith

Elaith Nowy

Hatebreed - The Rise of Brutality :]

10. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

Dobra plytka. Ja sobie teraz chyba Terroru poslucham, szkoda ze na koncercie nie bylem jak gral w Lodzi

11. Przegląd dyskografii Iron Maiden na toku - już jestem na 3 płytce studyjnej i nie zamierzam się szybko zatrzymać. hehe

The Number of The Best z vocalem Bruce'a, syna Dicka :D

12. Omega210

Omega210 Guest

Nine inch nails

13. superman

U mnie wlasciwie wystarczy kliknac baner w podpisie zeby zobaczyc czego slucham teraz : - )

14. mammix

mammix Guest

Weekend- Teraz mnie to wali
    xD xD ja przy tym wysiadam xD xD

15. Emperor - Prometheus

16. Premislaus

Premislaus Smutny clown

17. Imperator

Imperator Guest

18. Fevencil

Fevencil Nowy

Dimmu Borgir - Spellbound (by the Devil)

19. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

A ja wreszcie znalazłem cos fajnego i świezego.
    Sabaton szwedzki power metal. Na razie słuchałem tylko kilku piosenek ktore sa na youtube ale poki co zapowiada sie wysmienicie. Zeby bylo ciekawiej panowie spiewaja głównie o II wojnie światowej z czym musze sie przyznac spotkałem sie po raz pierwszy.
    Oto przykład liryków z Utworu Attero Dominatus. Samego utwóru mozna wysłuchac tutaj http://youtube.com/watch?v=eNlRqyUV4ss

Attero!
    Dominatus!
    Berlin is burning
    Denique!
    Interimo!
    The reich has fallen

We stand at the gates of Berlin
    With two and a half million men
    With six thousand tanks in our ranks
    Use them as battering rams

Artillery leading our way
    A million grenades has been launched
    The nazis must pay for their crimes
    The wings of the eagle has been broken

Marshall Zhukov's orders:
    Serve me Berlin on a plate!
    Disregard the losses
    The city is ours to take

The price of a war must be payed
    Millions of lives has been lost
    The price must be paid by the men
    That started the war in the 30's

The spring of the year 45'
    The year when the nazis will fall
    We're inside the gates of Berlin
    The beak of the eagle is broken

Comrade Stalins orders:
    Serve me it's head on a plate
    Disregard the losses
    The eagle's land is ours to take

20. Czup

Czup Znany Wszystkim

Dwie pierwsze płyty BMRC. Rock'n'roll!!!

21. Gothmog

Gothmog Ten, o Którym mówią Księgi

a ja tzw. indie music (indie od independent) czyli klasyczny rocknroll w wykonaniu młodych (i mniej młodych) takich jak Arctic Monkeys, Franz Ferdinand czy Dirty Pretty Things:-D

22. Czup

Czup Znany Wszystkim

23. Gothmog

Gothmog Ten, o Którym mówią Księgi

starocie, w nawiasach szczególnie często słuchane kawałki:
    Kombi (Black & White), Republika (Śmierć w bikini), Kult (Knajpa morderców)

24. superman

Indie to ogólna nazwa dla muzyki niezależnej, nie tylko rnr, więc dokładniejszym terminem byłoby indie rock and roll. Z tych kapel tylko Arctiki mi podchodzą, sprawdź sobie koniecznie The Automatic, Dead 60s i moze The Bravery, nigdy The Kooks

25. Elaith

Elaith Nowy

The Haunted - The Dead Eye :]

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie