Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

hehe, znam te wszystkie kapele przecież ;) Może z wyjątkiem Morning Again.
    Parkway Drive miałem obczaić na żywo ale przenieśli gig do Wawy i mi sie nie chciało jechać.

A jak chcesz wiedzieć czego słucham to kliknij w banner z mojej sygnaturki :p

2. moshkid

moshkid User

no to ciesze sie bardzo :) co do morning again - klasyk hc prawdziwy. banda nastolatkow z florydy ktorzy swoim bezkompromisowym graniem i kawalkami takimi jak "turning over", "hand of hope" czy "dictation of beauty" zmienili w latach 90 oblicze hardcore'u :) w tej chwili moze juz razic surowym brzmieniem i naprawde bezposrednim podejsciem do grania tej muzyki ale w koncu grali dobra dekade temu. polecam! :)

3. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Dobra poniewaz mnie długo nie było wiec czas na pare porzadnych kapel ktore obecnie sa top na mojej plaliscie ;).

Najpier
    Angel Dust - Dosc ciezki power metal rodem z niemiec. Płytka Enlighten the Darkness wymiata chociaz wszystkie plytki po ponownym zjednoczeniu grupy sa dobre. szkoda ze od 5 lat nic nowego nie wypuscili :(
    Privateer - chyba pierwszy polski zespol który mozna uznac za power metal. Ich debiutancki krazek The Traitors (2006) moze nie sprawia ze panowie z Blind Guradiana obgryzaja nerwowo paznokcie, ale to kawał dobrego grania. Jak na debiut to dla mnie 8/10. Pierwszy utwór na plycie zaczyna sie klimatycznie przemówieniem gomulki bodajrze :D.
    Taka dygresja. Troche wstyd ze mimo ze power metal na zachodzie rozwija sie juz od polowy lat 80 to my na swoja pierwsza plyte muslielismy czekac do 2006 roku :/
    I ostatni zespol który chce wymienic
    Before the Dawn. Z nim mam problem. Na Metal Archives jest klasyfikowany jako Melodic metal. Tyle ze jest to kategoria guma pod która mozna niemal wszystko podciagnac. na Last.fm z kolei jest okreslany jako melodeath, ale przeciez ja nie moge sluchac death bo rani moje uszy :). W kazdym razie jest 2 wokalistów. Jeden growlujacy, drugi z czytym wokalem. Instrumenty sa chyba heavy metalowe. Sam dziwie sobie ze mi sie to podoba :)

4. Czup

Czup Znany Wszystkim

The Beatles "A Day In Life". W sam raz na poranek :D

5. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Posłuchałem trochę "The Dresden Dolls". :stop: Wiekszy szaj, to tylko chyba Tokio Hotel. W sumie podobnie "śpiewają". Okrropne. :eek:

Edit:

Za to całkiem ładnie grają "Azure Ray" i "Arctic Monkeys" ;)

6. SamboR

SamboR Guest

"I Don't Want To Set World On Fire" - The Ink Spots.
    Band znany m.in. z "Maybe" - muza z intra Fallout1
    Świetnie tytuł się komponuje, szczególnie, że użyto go w teaserze do Fo3. Ironiczne takie :)

7. superman

Converge i pewnie nic sie nie zmieni przez jakiś czas bo potrzebuję jakichś oryginalnych kapel hc

8. Świerszczu

Świerszczu Guest

9. Basileios

Franz Ferdinand ;)

10. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Robertvu postanowił pobawic sie w klasyke. A wiec na tapecie
    Iced Earth
    Helloween
    Manowar
    Iron Maiden
    Czy stare dziady sa w stanie jeszcze mnie przekonac? To sie okarze :)

11. SamboR

SamboR Guest

Robert znowu nie wie co to klasyka.
    The Ink Spots.
    A CQ mówił, że za bardzo smęcą.

12. Elaith

Elaith Nowy

'Life on the Ropes' i 'Death to Tyrants', Sick of it all :>

13. ainur

ainur Guest

James Brown - All about my girl

14. Czup

Czup Znany Wszystkim

Obecnie katuję The Smiths. Mam zajawę na tę kapelę ^ ^

15. superman

bo fajowa jest ^ ^

16. mpb10

mpb10 Nowy

Kult - Dolina.
    Kazik - Brooklinska rada Żydów.

17. arnvind

arnvind Guest

afrokolektyw - czytaj z ruchu moich ust

już jako młokos najbardziej lubiłem, gdy Murzyn bił w kokos ;d

18. doomtrader

doomtrader Guest

Zachęcony recenzją w jakims tygodniku obsłuchuję trzy płyty "Pink Martini"
    Nie powiem - doświadczenie ciekawe

19. superman

http://73.ufc.com/

po skończeniu animacji włącza sie wkręcająca muzyczka. Już z godzinę leci ^ ^

20. Horacy

Horacy User

Świetna muza:twisted: Wie ktoś jaki ma tytuł?

21. Czup

Czup Znany Wszystkim

Jestem w trakcie słuchania nowego Interpolu.

22. Elaith

Elaith Nowy

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ;)
    Genialne :)

23. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Morgana Lefay - Grand Materia - power z elementami trashu. Całkiem toto fajne :)

24. Basileios

O ja grzeszny heretyk... Dopiero zaczynam przesłuchiwać kolejne piosenki RHCP...

25. superman

Wg last.fm w tym tygodniu najwięcej słuchałem soundtracka z Requiemu Dla Snu

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie