Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. Crystiano

Crystiano Nowy

Epidemia (Эпидемия) rosyjski power metal, za mocne:mrgreen:

2. Karo

Karo User

Lao Che - Gusła

3. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

Kriegsfall-U - "Kriegsfall-U" (2005)

Bardzo dobry węgierski postindustrial, okraszony sporą dawką hałasu, oraz wątkami chrześcijańskimi.

4. Madlok

Madlok Guest

5. mac666

mac666 Znany Wszystkim

6. CRIS10

CRIS10 Guest

7. misiek72

misiek72 Guest

A mi się Johanna Shut Up nie podoba ;) Dlaczego? Pan Krejzy Lup jest w nim jakiś taki sztuczny, w refrenie piszczy jakoś śmiesznie, a te łazące wszedzie "roboty" to juz śmieszne :p Crazy Loop-Crazy Loop wg mnie jest o niebo lepsze :)

8. CRIS10

CRIS10 Guest

Własnie to jest najlepsze, to piszczące "coś".

Crazy Loop, robi niezłe nutki i naprawde można sie przy tym dobrze bawic

:D

CRIS

9. Jerzy I

Jerzy I Znany Wszystkim

AC/DC Chase the ace :)

10. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Modest Mouse - Dramamine ;) I ogólnie cała płyta "This Is Long Drive With Nothing To Think About"

11. Karo

Karo User

Metallica - Death Magnetic najnowszy album nawet niezły

12. Świerszczu

Świerszczu Guest

Lulz, przecież premiera jutro, lololol.

Alice In Chains - Them Bones

13. Karo

Karo User

Widzisz mam wtyki xD Powiem że najlepszy moim zdaniem jest Unforgiven III !!!!

14. Marco

Atrax Morgue - "Sickness Report"

Jak zwykle. Brud, rozkład i zgnilizna, opuszczone szpitale psychiatryczne, dużo syntezatorowego hałasu, i wiele innych dźwięków nie do przyjęcia przez zwykłego szarego słuchacza popowych tandet płynących z radia czy telewizji.

15. Arafat200

Arafat200 Guest

Parafraza - Andrus

16. Świerszczu

Świerszczu Guest

To nie jest śmieszne Karo. Jestem zawiedziony.

Anyway, Ministry - Roadhouse Blues (The Doors cover) - nieprawdopodobne, co można zrobić z muzyką. Gddyby nie tytuł, nie domysliłbym sie, co to ma być...

17. Scyzorro

Scyzorro Nowy

18. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Modest Mouse, album The Lonesome Crowd

19. Karo

Karo User

Proszę bardzo oficjalna strona Metalliki

http://www.metallica.com/index.asp?item=601231

Widzisz to na pirata raczej nie wygląda :grin:.

20. Świerszczu

Świerszczu Guest

No dobra. Wiedziałem, że opublikowali niektóre utwory do pobrania, ale nie cały album. OK, jest Ci wybaczone ;p

Mniejsza, jutro spinam się i lecę do MM po ten album, bo słyszałem że w wersji bez wyczepistej okładki z powycinanymi trumnami (którą kumpel zakupił dziś przed lekcjami) kosztuje jedyne 30 złotych!

21. Marco

MAZK (Masami Akita i Zbigniew Karkowski) - "Sound Pressure Level"

Świetny polsko-japoński duet noise. Prawie godzina siarczystego, choć (prawdopodobnie) komputerowego, surrealistycznego terroru dźwiękowego w postaci skondensowanego, uporządkowanego, natężającego się z każdą chwilą hałasu. Takie jest moje wrażenie po odsłuchaniu dopiero 9 minut :) Ciekaw jestem co mnie jeszcze spotka...

22. CRIS10

CRIS10 Guest

Darude - Sandstorm

23. CRIS10

CRIS10 Guest

24. Marco

Aube & Zbigniew Karkowski - "Mutation"

Mam bardzo ciekawe skojarzenia z tą płytą. Słuchając jej od początku, ma się wrażenie jakbym był o poranku słyszał jakieś odgłosy futurystycznego poranka, a może nawet futurystycznego świata, dopiero co budzącego się do życia. Choć przyznam szczerze, że nie łatwo jest w taki sposób skojarzyć, szczególnie dla nieprzyzwyczajonego do minimalistycznych struktur dźwiękowych ucha. Co najmniej do połowy panuje półmrok. Dopiero później akcja zaczyna się coraz żywsza i na pierwszy plan pojawiają się hałaśliwsze, energiczne, rytmiczne i co ciekawe relaksujące dźwięki noise. To jest prawdziwa mutacja!

25. Świerszczu

Świerszczu Guest

Metallica - Death Magnetic (wydanie polskie). (różni się tym, że zamiast bajeranckiego opakowania, okładki z tekstami itd. ma wkładkę ze zdjęciem zespołu. I kosztuje 30 złotych.)

Naprawdę dobry album. Przypomina dawne dzieła Mety, a zarazem otwiera się na inne gatunki (Judas Kiss i All Nightmare Long przywodzą mi na myśl Deathmetal - czyżby stąd nazwa? ;) ). Sa też słabsze momenty (trójka już Unforgiven niesamowicie się ciągnie i powtarza w kółko te same frazy.. takie moje wrażenie). The End Of The Line z kolei brzmi jakby żywcem wzięta z Kill'em All. Instrumentalne Suicide & Redemption zaś to Orion i To Live Is To Die w jednym. Polecam :)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie