Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. Świerszczu

Świerszczu Guest

Eminem. Trzy kawałki w kółko. Lose Yourself, Mockingbird, Sing For The Moment. Piękne.

2. Metallica - Master of Puppets. Głównie to reszta mnie już mnie nudzi.

3. CRIS10

CRIS10 Guest

WZR - czyli cos z HH

Basic Element - czyli miesznka techno+inne :p

CRIS

4. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

5. mac666

mac666 Znany Wszystkim

Dire Straits.

6. Świerszczu

Świerszczu Guest

Kult, Kult, Kuuult!

"Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież telewizję!"

7. Basileios

Тартак – Но Пасаран! ^_^

8. mac666

mac666 Znany Wszystkim

Black Sabbath.

9. CRIS10

CRIS10 Guest

10. Evanescence - Hello

11. mac666

mac666 Znany Wszystkim

Queen - A Night At The Opera

12. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

Burzum - "Rundgang um die transzendentale Säule"

Doskonale nadaje się do odpoczynku pomiędzy zajęciami.

13. Basileios

No to właściwie Arctic Monkeys. Potem będzie Noir Desir, o tak.

14. CRIS10

CRIS10 Guest

15. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Trzeba przyznać, że bardzo ładne połączenie.:) Osobiście bardzo lubię głos Sharon, zarówno w występach gościnnych, jak i z Within Tamptation. Pana van Buurena nigdy chyba nie słuchałem, bo nie mogę sobie przypomnieć żadnego jego utworu.:p

Na tym teledysku Sharon wydaje mi się taka "sztywna". :p

16. CRIS10

CRIS10 Guest

Sharon to piękna kobieta i naprawde ładnie śpiewa. Ta piosenka to chyba szczyt. Duet z dj van Buuren'em wyszedł świetnie. Naprawde te Polskie "featy" maja sie od czego uczyć.

Pana van Buurena warto poznać. Holenderski dj robi dosyć specyficzna muzyke która jednak trfia i do Polskiego sluchacza.

17. Świerszczu

Świerszczu Guest

Broken Steel - War's Rust. naprawdę dobry materiał psychodeliczno-industrialny. Pięć spokojnych instrumentalnych kawałków. Polecam zwłaszcza Execution

18. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

Jakiś czas już tu pisałem - ale do rzeczy.

March Of Heroes - "March For Glory"

Od bardzo dawna nie słyszałem tak bardzo mnie wciągającej płyty jak ta - jeśli, rzecz jasna mówimy o martial industrialu. Nie jest to owszem całkiem świeży materiał, acz i projekt nie jest wcale taki stary, bo powstał zaledwie pod koniec tamtego roku i całkiem pozytywnie mnie zaskoczył.

Brzmi to całkiem świetnie, uraczą nas wstawki dark ambientowe (vide "Prolog"), będą też dźwięki mroczne ze znacznie uwypuklonym rytmem marszu("March For Glory"), odgłosów wielkiej bitwy (jak w "The Last Strike Of Heroes"), momentów zadumy bezsprzecznie wypełnianych neoklasycznymi melodiami skrzypiec ("Wind Of Destruction"), oraz chyba najpiękniejszy kawałek, a właściwie raczej powinienem powiedzieć: wzruszający hymn ku czci poległych, poległych za Europę ("Victory Is Our Fate"). Ta ostatnia pieśń jest naprawdę pięknie skonstruowana, bo jakże pięknie brzmią chorały gregoriańskie wespół z niezwykle "dopieszczonymi" do harmonii ogólnej utworu skrzypce.

Myślę że moje słowa i tak w pełni nie oddadzą tego, co ten krążek wyraża...

Na koniec dodam że jest to projekt francuski. Fragmenty do odsłuchania znajdują się tu.

19. CRIS10

CRIS10 Guest

Ostatnio odgrzewam utwory DARUDE. Naprawde jest kilka dobrych kawałkówm jak choćby legendarny już Sandstorm czy Tear Apart. Warte polecenia.

20. Basileios

Massive Attack. Klasa. Totalna klasa.

21. Led Zeppelin - Stairway to Heaven

Klasyka....

22. mac666

mac666 Znany Wszystkim

:clap:

Ostatnio mnie strasznie do metalu ciągnie, słucham na przemian Iron Maiden i Black Sabbath.

23. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Madcon - Beggin. Fajne takie nie wiem czemu :D Słucham tego po 30 razy dziennie.

A tak standardowo - Paktofonika&Snoop Dogg&O.S.T.R&Dr. Dre&Doniu(Uciekaj)&Death Row Records i tak cały dzień ;D

24. Gothmog

Gothmog Ten, o Którym mówią Księgi

naprawiłem dla Ciebie ;)

----------------------------------

starocie: Edyta Bartosiewicz "Sen"

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie