Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

he, a ja czołówki kaczych opowieści.
    @Gothmog
    Nie jesteś sam, chodź mam jeno 14 na karku:D

2. KatAAk

KatAAk Zbanowany

Kaczki uuuuuu xD

A ja mam jakieś Fazy na Pezeta, De La Soul i Johnny'ego Casha xD

3. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

4. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

Od rana mój łeb jest miażdżony przez niemiecki dark/drone ambient projektu Troum ("Sigqan").

5. 2Tm2,3, Wódstok 2006

6. Silverfox

Silverfox Nowy

Ja obecnie slucham Rammstein - Pussy :)

7. Widder

Widder Ten, o Którym mówią Księgi

Czego teraz słucham. Ostatnio dominuje zestaw: Lynyrd Skynyrd (southern rock) + Sonny Rolins (jazz) + inne :lol:

@Toril - dzięki za zapodanie tego tytułu, poznałem nowego artystę, ktróy wysoce przypadł mi do gustu

8. Toril

Toril Nowy

Automatic Writing

John Frusciante +Josh Klinghoffer +Joe Lally = Ataxia

Świetny experimental rock. Mam nadzieje ,że też widderowi do gustu przypadnie :p.

9. CRIS10

CRIS10 Guest

Energy Mix 17

O ile sie nie myle to darmowe płytki dostaje sie na wejsciu w Energy. Dawno nie byłem - kiedys trzeba to nadrobić :) Jest kilka genialnych mixów.

10. Madlok

Madlok Guest

Płyta Hanne Hukkelberg z tego roku. Jedna z tych płyt, które tracą po przerobieniu na kiepskie mp3. Pieszczota dla uszu, dźwięki, głos (taka Bjork np. syczy że uszy bolą) i nienachalne w większości melodie jak poprzednie płyty, choć ta jest jakby głośniejsza więcej jest mocniejszego śpiewu, może nie jak w Break My Body ale jednak.
    :geek:

11. Sevgart

Sevgart Targowica

Karcer - Anarchiva. Czy trzeba pisać coś więcej? Przerzuciłem się (myślałem, że chwilowo - ale jednak na dłużej) z Dezertera.

12. Widder

Widder Ten, o Którym mówią Księgi

Zapropnuję zespół, do którego wracam co jakiś czas, i który uważam za jeden z tzw. grupy najlepszych. Jeśli spodoba się chociaż 1 (słownie jednej) osobie, to już będzie jakiś sukces ;)
    Nazywają się Gracious, pochodzą z Wlk. Brytanii, grają (w zasadzie grali) najznamienitszego prog-rocka, tudzież symp-rocka, jakiego dotąd słyszałem.

[​IMG] [​IMG]

Wydali 2 płyty, więc szybko można uzbierać całą kolekcją (zakładając, że gdzieś się na nie natrafi :p)

Trochę linków:
    - opis na Progarchives: http://www.progarchives.com/artist.asp?id=507
    z 1. płyty:
    - Introduction
    - Heaven
    z 2. płyty:
    - Once on a Windy Day
    - Blue Skies and Alibis

@ Toril - niestety :), Ataxia w znacznym stopniu rozmija się z moim gustem, jest... hm... nazbyt eksperymentalna

13. Gajtos

Gajtos Szczery ****k

Ostatnio wróciłem do Eldoki, a szczególnie do "Nie pytaj o nią", którą to ma honorowe miejsce na mojej półce z płytami :)
    Poza tym doszedłem do wniosku, że ta płyta to liryczny majstersztyk. Z tym, że potraktujcei to z dystansem, dosyć często wydaję takie osądy :)

14. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

A dzisiaj ja wieczorem osłuchuję dwie płytki duetu Troum. Oczywiście, robią ze mózgu wodogłowie, a ja sam popada we psychozę paranoidalną, ze mroku takego, wyrażonego w tych dźwiękach. Piękne i śliczne. Albumy takowe to: "Ajin" i "Darve Sh". Kawał dobrej roboty. Miał okazję być na ich koncercie we marcu - baaaaaaaaaasoooooooowe drooooooooooony męczyły uszy.

15. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Garmarna, czyli kapela ze Szwecji grająca stare skandynawskie ballady. Spokojne starodawne brzmienia i łagodny kobiecy wokal połączony z dość szorstkim w brzmieniu językiem, tworzy naprawdę wyjątkowy klimat. Coś pięknego. Polecam.:)

Edit:
    Hilla Lilla Wspaniałe!:D

16. Alojzius Pendergast

Alojzius Pendergast Znany Wszystkim

Ta też jest dobra,ale bity mi nie odpowiadają na niej. A najlepszą płytą Eldoki jest dla mnie Eternia.

17. Andre

Andre Ten, o Którym mówią Księgi

The Spouds. Trochę post-punku, trochę noise-rocka, ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Imo jeden z ciekawszych młodych polskich zespołów.

18. KatAAk

KatAAk Zbanowany

Lil' Johna, a co?
    Szaleje przy crunku :D

19. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Modest Mouse. Pochłaniam w całości.

20. Świerszczu

Świerszczu Guest

Queen - A Night At The Opera

Świetna kompozycja, jeden z moich ulubionych albumów rockowych.

21. CRIS10

CRIS10 Guest

Słucham WZR

22. Knecht

Knecht Ten, o Którym mówią Księgi

Streetlight Manifesto, oczywiście tylko głośno.

23. Gajtos

Gajtos Szczery ****k

Nie znam się na rocku, ale to mi się podoba ;>

24. Darker

Darker Guest

Obczaj Americanę, moim zdaniem najlepsze co wypuścili.

25. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie