Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. Marco

Marco Ten, o Którym mówią Księgi

2. Parkstein

Parkstein Guest

3. Parkstein

Parkstein Guest

4. Marco

5. Nikt ważny

Nikt ważny Znany Wszystkim

6. Marco

Klaus Schulze & Pete Namlook - "The Dark Side Of The Moog"

7. Barlow

Barlow Znany Wszystkim

Pink Floyd - The Dark Side of the Moon
    Idealne na przejście ze świąt do pracy

8. Parkstein

Parkstein Guest

jakiś lekki dr house.

9. Eluth

Eluth Guest

10. Sarmata.

Sarmata. User

11. Flavius

Flavius Guest

The Ting Tings - We Started Nothing

12. Sarmata.

Sarmata. User

13. Oxen

Oxen Guest

Iron Maiden wznowiło trasę, podczas której w czerwcu zahaczy o Polskę. Toteż z niecierpliwością wyczekiwałem pierwszego w tym roku koncertu w Moskwie. Powody były dwa:

1. Setlista. Byłem strasznie ciekaw, ile kawałków z nowej płyty wrzucą do setu i ile odgrzewanych kotletów tym razem nam zaserwują. Byłem mile zaskoczony, po z "Final Frontier" mamy aż pięć piosenek, w tym najlepszą (no, nie do końca, ale najlepszej nie da się wykonać na żywo z racji jej trudności, sędziwego wieku członków zespołu i zmęczenia materiału :)), najbardziej nadającą się na koncert oraz taką, do której mam słabość. I w końcu - nie ma w setliście po raz 64-ty "Run to the Hills", "Aces High" i innych topowych kawałków. Po dwóch koncertach Maidenów na jakich byłem mam w końcu prawo oczekiwać czegoś innego. A jeżeli Harris nie wpadnie na jakiś pomysł w stylu "Talisman się nie nadaje, wrzućmy Wrathchilda!" (żart krążący wśród fanów, nie ogarniecie :)) to taki właśnie set będzie u nas, na Sonisphere

2. Ogólne wrażenie i forma zespołu. Powiem krótko - jest dobrze. Dickinson w formie na 4+, panowie wioślarze trochę się rozjeżdżają, ale ja wcale im nie dziwię, bo to pierwszy gig na trasie a mając trzy gitary w zespole i kawałki po 10 min. nietrudno o pomyłkę. Muzycznie jest w porządku, ale mam dwa zastrzeżenia: scenografia - po raz kolejny Panowie nam zapowiadali, że co tam się nie będzie działo, pirotechnika, zmiany tła, gra świateł, chuje muje dzikie węże, jednym słowem urwie nam ****. **** może nam nie pourywa, co najwyżej może się urwać płachta, ciągle ta sama, eksploatowana na każdym koncercie. Z tym nie jest dobrze. No i frekwencja - ja wiem że Rosja to biedny kraj, bilety wyjątkowo jak Maidenów drogie a i kultura u nich na niskim poziomie, ja rozumiem, że lud pracujący nie zwyczajny chodzić na koncerty. Ale widać było pustki. I to nie tylko na trybunach, ale i na płycie. Wstyd, Panowie!

Zamieszczam próbkę, bo niektóre nagrania są w całkiem niezłej jakości i chyba zrobię sobie z tego bootlega - The Talisman (live Moscow 2011). Czekam teraz na deflorację Indonezji i Singapuru. Pewnie tłumy wiary ściągną na pierwsze koncerty IM w tych krajach i będą takie cyrki jak w Kolumbii na SBIT :p (policja konna rozpędzała rozwścieczonych ludzi, dla których zabrakło biletów na koncert :)). Już dawno w obozie Maidenów nie było tak ciekawie.

edit: podmieniłem link na taki z video.

14. Capricorn

Capricorn 6 kwietnia

No u nas pustek nie będzie, to pewne jak śmierć w Tybecie. Setlista - cud, miód i orzeszki.
    Motörhead mam nadzieje, że też ułoży sobie dobry set.

Do tego wszystkiego jeszcze Ozzy w Gdańsku w Ergo arenie. To będzie koncertowo dla mnie udany rok.

15. Sarmata.

Sarmata. User

16. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

[video=youtube;z42vtDoI3jc]http://www.youtube.com/watch?v=z42vtDoI3jc&feature=feedu[/video]
    Krótko mówiąc, latam po ścianach ;D

17. Sarmata.

Sarmata. User

18. Sarmata.

Sarmata. User

19. Sarmata.

Sarmata. User

20. Marco

21. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

W kółko ,,lato'' Vivaldiego :)

22. Marco

Coil - "Time Machines"

23. Sarmata.

Sarmata. User

24. Sarmata.

Sarmata. User

25. sieka

sieka Ten, o Którym mówią Księgi

Nowe Radiohead

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie