Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. Oni już nic nie będą nagrywać, będzie tylko odcinanie kuponów. ;)

A teraz dla Odmiany Freddie Mercury - Mr. Bad Guy :twisted:

2. Papaj

Papaj User

Faktycznie, ODMIANA :p.

Obecnie: Akurat - "Fantasmagoria", Fisz/Emade - "Piątek 13", Pink Floyd - "Wish you were here".

3. Czup

Czup Znany Wszystkim

Iggy Pop & The Stooges- I Wanna Be Your Dog aktualnie leci.

4. Iggy Pop mniam. Zajefajny gość :D

5. badzian

badzian User

Nathalie Cardone - Hasta Siempre Commandante Che Guevara

:lol:

6. Garfield - Cool Cat
    Transporter 2 - Saviour
    Chemical Brothers - Get Yourself High

7. tjord

tjord Nowy

Genesis - Duke
    Genesis - Carpet Crowlers

Monotematyczny jestem ;)

8. Queen - Doing all right, a za moment great king rat. Wszystko ofc z pierwszego albumu Queen'ów. :D

9. Gothmog

Gothmog Ten, o Którym mówią Księgi

a ja jestem multitematyczny - kawałek plejlisty:
    RATM - Killing in the name
    SOAD - Chop Suey
    Madonna - Frozen
    Britney - Toxic
    Dog Eat Dog - Who's the king?

a w zanadrzu Pudelsi i GNR :jupi:

10. robertvu

robertvu Znany Wszystkim

Ja ostatnio mam skacze po playliscie z jednego konca na drugi
    Przed chwilą było:
    Delain - The Gathering
    teraz
    Angtoria - God has plan for us all
    za chwile
    Lunatica -Edge of infinity

11. EchoesMaster

EchoesMaster Guest

Ostatnio załatwiłem sobie parę bootlegów Kultu, no i teraz głównie tego słucham.

12. Xothey

Xothey User

To co ja słucham to jedynie dobry polski hip hop:
    O.S.T.R. , Peja, Pono
    Wyznaje zasade że w hip hopie najważniejsza jest czystość tego co sie gra i prawda ulicy zawarta w tej muzyce
    Nic więcej do szczęścia mi9 nie trzeba :D

13. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

Elo dzieciak, pozdro dla kumatych jol ;D Wyrosniesz z tego kiedys.

14. ledesma

ledesma Aktywny User

Nie chciałbym jechać ale... dla mnie "PRAWDA ÓLICY" kojarzy mi się tylko z CHĘP KRÓ i z szczerbatym Wilkiem i Bilonem i z tym dzieciakiem RZHARYM hehe, daj spokój co to za 'czystosc' grania i prawda Ólicy.. Skoro swoje bluzy sprzedają po 250 zł (np. marka DIIL albo bluzy Prosto.) chłopaki trafiają w koniunkturę... Ale OSTR jest akurat szczery :D
    Dobra,nie odbiegająć od tematu...
    Ja teraz ostatnio słucham singiel Nas'a - Hip Hop Is Dead, od paru dni męczę ten kawałek niemalże non-toper! Nas - powrót z przytupem ;) Oprócz Nasa, polecił mi kolega skład z Elbląga - 834 album można pobrać za darmo z ich strony www.834.pl do jednego kawałka robił bit nawet Magiera (znany z produkcji dla np. Killaz Group) Wracając do rapu ze stanów to ostatnio przesłuchałem Method Mana & Redmana - Blackout... Czekam na "BlackOuta II"... Hmm odchodząc od hip-hopu... to ostatnio wzięło mnie na Kazika :Devil:
    PS. Byłbym za pomniał! Pani z mojego avataru - Lil' Kim! Właśnie wziąłem się za przesłuchiwanie jej ostatniego albumu "Naked Truth".

tutaj też bawicie się w OT :> . Pozdrawiam Larry

15. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

16. Czup

Czup Znany Wszystkim

EJ, gdzie mój post w którym obwieszczałem światu, że słucham Sgt. Pepper Lonely Haerts Club Band? :>

A teraz: Kury "Ideały Sierpnia"

Genialna parodia Kaczmarskiego/Gintrowskiego :D

17. Xothey

Xothey User

Zrozumcie!!

Nie dla wszystkich jest hip-hop. To nie muzyka to cała ideologia np. Breakdance czy klubing wywodzą się od hip-hop'u. Nie zrozumiecie treści zawartej w tej muzyce jeśli nie urodziliście sie w slamsach tak jak ja. Wiecie to muzyka nie dla wszystkich i nie spodziewałem się że to zrozumiecie. Nie piszcie mi że z tego wyrosne, z tego klimatu nie da się wyjsć ani uciec jeśli juz raz się do niego trafiło. A propos czystości o której napisałem to chodziło mi tu o komercje w muzyce i grania dla kasy a nie dla własnych ideałów. Wiecie co powiem to co słuchacie to nie jest muzyka bo w polsce juz muzyki nie ma jest tylko kasa. Wiecie kiedy odeszła jedyna dobra muzyka razem z Mietkiem Foggiem i niestety chyba juz nie wróci

18. Berlin - Take My Breath Away
    Top Gun - Eddie Van Halen Theme
    Hisham Abbas - Nari Naren

19. Gothmog

co ta niby ideologia promuje, głosi?
    a nie odwrotnie??

wiesz ile kosztują bilety na koncerty hip-hopowe? :lol: ;)
    Ciekawe z czego Ci wszyscy hiphopowcy żyją? chyba nie powietrzem :)
    idź do filharmonii na koncert to posłuchasz "prawdziwej" muzyki :mrgreen:
    ja też lubię "Chłopaki nie płaczą", to jeden z moich ulubionych filmów :D

20. Nie raz hejwi metal propagowała ludność slumsa. Zresztą czegoś takiego jak slums Polski to nie ma :!:

Mieszkasz w slumsach, a korzystasz z internetu? Litości proszę. :lol:

Żeby zachować spójność teamtu:

Queen - u dont't fool me

21. Xothey

Xothey User

No cóż bałuty nie są odizolowane od świata
    No cóż skoro Mietek Fogg to dla ciebie tylko ścieżka z filmu chłopaki nie płaczą to serdecznie ci współczuje :shock:
    Nie na pewno nie :lol:
    Skoro dla ciebie komercja to cena biletów to chyba masz dosyć ograniczony światopogląd
    Jesteś pewny! przyjedź na Bałuty od razu zmienisz zdanie :D
    No cóż troche by tu napisać można było ale skróce to jedynie do ideologi quji rap,u
    Jest to przywiązanie do miejsca, ludzi i okolicy w jakiej mieszkasz bezwzględu na to jaka ona jest. (to spory skrót :) )

22. Gothmog

nie ma co sprzeczać się o znaczenie słów, komercja jest wtedy kiedy coś się sprzedaje za pieniądze, skoro hiphopowcy sprzedają się za pieniądze to są tak samo skomercjalizowani jak Budka Suflera.
    Niech hiphopowcy dla ideału organizują za free koncerty to pogadamy.... koncerty za friko organizują tylko grupy jeszcze nieznane, gdy się promują, jak już zaczną być popularni to momentalnie się komercjalizują i nie ma tu znaczenia czy jest to Kazik, Budka Suflera, Ich Troje czy Peja.

Ja nie mam nic przeciwko komercji... z czegoś trzeba żyć, ale proszę nie gadaj głupot o ideałach hiphopowych :twisted: Brzmi to po prostu naiwnie i dziecinnie. Oczywiście hiphopowcy trzepiący kasę nie przyznają się, że zdradzili ideały, cokolwiek to znaczy.

Nie powiem, kilka kawałków hiphopowych wpadło mi w ucho, aż sobie zapuściłem Jestem Bogiem Paktofoniki :D

23. Xothey

Xothey User

Hmmm wiesz nie wszyscy hiphopowcy sprzedali się za pieniądze Gothmog i nie możesz tak mówić o wszystkich. A mi bardziej chodziło o komercje medialną niż o ceny biletów na koncertach. Wiesz chodzi o to że artyści glównie pop'owi robią teraz chłam byle by tylko go sprzedać i zarobić na nim kase. Powiem ci hiphop i rock'n'roll nie są jeszcze do końca zkomercjalizowane (kurcze ale trudne słowo :D ) ponieważ tu nadal artyści robią muzykę dla siebie a nie dla kasy i to jest podstawowa różnica a nie cena biletów na koncertach.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie