Czego teraz słuchasz?

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez sir Churchill, 12 Luty 2006.

1. von-Pavian

von-Pavian Guest

Sprzedajesz płyty,bilety na koncerty, poprostu bierzesz kase za to co rozbisz?Jesteś zkomercializowany.Występujesz za free.Jesteś niekomercyjny.Proste i logiczne.Niema czegoś takiego jak niekomercyjny,troche komercyjny i komercyjny.

2. Madlok

Madlok Guest

Prawdziwie komercyjny muzyk to wg mnie taki, któremu nie podoba się to co sam tworzy, ale robi to dla kasy. W praktyce jednak się tym nie przejmuję i komercją nazywam wszystko co jest modne i się sprzedaje, a mi się nie podoba. :Devil:
    Czego słucham? Niech będzie, że "Ancestors" Bjork. :clap:

3. Xothey

Xothey User

Mówie ci źle na to patrzysz. Madlok ma troche racji w tym co napisał o komercji ale to też jeszcze nie to (nie wiem czy to ja niedokładnie pisze czy to wy mnie źle czytacie, choc pewno to pierwsze). Patrz komercja to robie przysłowiowego gówna tylko po to by sprzedać to na plytach. A nawet dobrze wyreklamowane gówno sie sprzeda (przykład Mandaryna). Natomiast jeśli artysta robi cos dobrego czuje ze to jest dobre to wtedy to wydaje i na tym zarabia i wtedy to jest zwykła muzyka a nie komercja.

4. SamboR

SamboR Guest

Shit-hop. Amen.
    A co do urodzenia się w slumsach itepe, itede ...
    Już takiego jednego mieliśmy, co to był z Pragi :rotfl: jak skończył można zobaczyć tutaj.

5. Xothey

Xothey User

Czyli co SamboR źle mi wróżysz :lol:
    Broniłem Tylko swoich poglądów
    I nie chciałbym żebyście uważali mnie za głupiego skina :D(bo mam nadzieje że sie tak nie zachowuje :shock: )

6. SamboR

SamboR Guest

Erm. Tymi tekstami, że przywiązałeś się do tych swoich "slumsów" (pisze w nawiasie, ponieważ zapewne w życiu prawdziwych nie widziałeś), sugerujesz, że nie chcesz z nich wyjść. Zauważ, że afair, większość twórców czarnego rapu właśnie z gett chciała się wyrwać.

7. Xothey

Xothey User

Eh ale polski hip hop różni się pod wieloma względami z hiphopem amerykańskim
    Czemu tak trudno wam uwierzyć że Łódzkie Bałuty to prawdziwe bagno eh ludzie :(
    a aktualnie słucham O.S.T.R'a żeby nie zmieniać głównego tematu
    jego płyta "siódemka" jest bardzo fajna choć nie może się liczyć z "Jazz w wolnych chwilach"

8. To ja was zaskoczę:

ATB - Let U Go

Larry wiedział, że gustuje w technie, więc nie będzie się dziwił. :D

9. Czup

Czup Znany Wszystkim

Polski hip-hop skonczył się wraz ze śmiercia Liroya.

The Ukrainians u mnie! Istoria- największe przeboje. Kozacki punk- rock z Leeds. I to po ukraińsku śpiewany. Mocna rzecz :D

10. superman

superman Ten, o Którym mówią Księgi

@ Czup

Liroy nie zyje? :>

@Czercz

Ja tez lubie ATB :D

@Xothey

Wez sie nie pograzaj 'chlopaku ze slumsow' bo masz zadne pojecie o HH i tylko go osmieszasz. Baluty, Dabrowa, Retkinia, Srodmiescie i Widzew - wychodzi na to ze cala Lodz to slumsy. Sluchaj sobie czego tam chcesz ale niekoniecznie pisz o tym tutaj.

Co do mnie, ja slucham teraz Timberlake'a 'Justified' - strasznie fajna plyta powiem. Serio.

11. Xothey

Xothey User

Hmm pogadamy jak lepiej poznasz Łódź ok? bo o ile pamiętam to Dąbrowa(gdzie mieszkam) jest osiedlem na bałutach a nie dzielnicą jak tu piszesz
    Timberlake zajebisty hmmm pozostawie bez komentarza :lol:

12. superman

Chcialem napisac Gorna.

No pewnie dlatego ze nie sluchales jego plyt. Idz sluchac Hemp Gru blokersie.

13. ledesma

ledesma Aktywny User

:rotfl: :lol2: Hehe :D Temu panu już nic nie pomoże :) Mówiąc powaznie to na miejscu tego kolesia, gdy przejrzałbym wreszcie na oczy zacząłbym ścierać te tatuaże pumeksem aby zeszły ;D
    A żeby nie zbaczać z tematu, to leczy teraz: Coolio feat. Snoop Dogg - Gangsta Walk z albumu Coolia z tego roku :)

14. Gothmog

Gothmog Ten, o Którym mówią Księgi

Suasice oraz uonie są szczwane i to nie
    i to nie dziwi chyba znowu tak :lol:

15. Xothey

Xothey User

Cóż rozczruje cie przeżyłem ten koszmar i słuchałem Timberlake na urodzinach mojej dziewczyny. I powiem ci szczerze nigdy nie słuchałem czegoś tak słabego już nawet ten pozer wiśnieski jest lepszy.
    no ta Gorna i Dąbrowa pisze się prawie tak samo :lol:
    o przepraszam ja cie nie obrażam więc i ty mnie nie obrażaj albo ty będziesz tym blokersem :x . Poza tym nie trawie warszawskich raperów z wyjątkiem Pono

16. superman

Co tylko zle swiadczy o twom guscie, jak cos produkuje Pharell i Timbaland to nie moze byc kiepskie dzieciak. Ale pewnie ty to wiesz, w koncu jestes gangsterem i znasz sie na rapie haha.

Nie bywam ani tu, ani tu za czesto wiec moglem sie pomylic. A ty zamiast czepiac sie slowek bys lepiej wyjasnil dlaczego cala Lodz to slumsy.

Myslalem ze skoro jestes ze slumsow to jestes blokersem, sorry nie znam sie na waszych podzialach :lol:

17. ledesma

ledesma Aktywny User

Kiedyś spotkałem się z pewną wypowiedzią, twierdzeniem (bodajże jakiegoś rapera) że "Słuchając tylko polskiego hip hopu, skazujemy się na nędzę." I w sumie, taka jest prawda, bardzo dużo z Polskich wykonawców to pozerzy (Tede) albo dresy (taka Polska odmiana gangsterów z USA :lol: ) tak więc o czym mowa? Nie przeczę, że mamy raperów którzy potrafią przekazać coś więcej niźli "elo hwdp, pal ziółko" . Dlatego mam w zwyczaju nie "obsmarowywania" rapu przy różnych okazjach ;) Co do zespołów pokroju "hemp gru" to może podsumuję to cytatem :twisted:

18. Xothey

Xothey User

No cóż na rapie troche sie znam, ale chyba nigdy nie twierdziłem że jestem gangsterem. Prosze cie poprostu czytaj to co napisze do końca tak rada na przyszłośc.
    No cóż skoro sądzisz że wszyscy z ośki to dresy, skiny i gangsterzy to szczerze ci współczuje.
    Czyli co sądzisz że jak coś robi wielka wytwórnia to to musi być super. No cóż czyli Wiśnieski i Mandaryna to prawdziwe talenty z tego wynika. Powiem ci tyle nawet Ewa Bem zjechała Timberlake za cenzura jakie robi więc mi nie mów że jak ktoś sie sprzedał wielkiej wytwórni to zaraz jest zajebisty

[ Dodano: Pią Lis 03, 2006 22:15 ]
    Sorry jeśli będziecie nadal twierdzić że Ostry, Fisz czy Włodi to pozerzy i blokersi a ja jestem gangsterem i skinem to chciałbym zakończyć ten spór bo widze że i tak tu nic nie zdziałam. Róbcie sobie co chcecie, mówcie sobie co chcecie słuchajcie sobie co chcecie nawet Timberlake ja mam to w dupie. Bo jeżeli nadal będziecie twierdzić że hiphopowcy to odmienicy to ja nie chce mieć nic wspólnego z tym tematem i z waszymi gustami muzycznymi. No chyba że przestaniecie byxc ignorantami i otworzycie się także na inne style (wybaczcie że uogólniam bo nie chodzi mi o wszystkich ale o większość)

nastepnym razem będą osty
    doomtrader

19. superman

Tak, a breakdance wywodzi sie z hiphopu :lol:

Dla mnie to wszystko jedno jak sie nazwiesz ziomek, smieszny jestes.

Nie, geniuszu, napisalem ze jesli robia to Pharell i Timbaland a nie kazda wielka wytwornia.

Nijak nie wynika, ani Mandaryny ani Wisniewskiego nie produkowal Pharell, chyba ze o czyms nie wiem.

Tak, a Stachursky powiedzial ze jest sredni. A Brodka go kocha. I co? Autorytety z Vivy sobie dobierasz?

20. Xothey

Xothey User

Nigdy nie mówiłem że cała Łódź to Slumsy ale nie możesz zaprzeczyć że Bałuty slumsami nie są

21. superman

Takimi samymi jak inne dzielnice ktore podalem. Wiec nie wiem w czym rzecz. Chcesz udowodnic ze zyjesz na ulicy czy co? Mialem przyjemnosc mieszkania na Retkinii, Srodmiesciu - na Rewolucji i Abramowskiego wiec mi nie pieprz o slumsach ok? Bo nie ma nic do rzeczy kto gdzie mieszka, hiphop albo jest dobry albo nie.

Ostry jest niekomercyjnym raperem jezdzacym Subaru Foresterem, Wlodi rymuje po czestochowsku, Fisz nie okresla swojej muzyki jako hiphop. Jeszcze cos ekspercie?

22. Xothey

Xothey User

Poprostu stary masz poważny problem z rozumem skoro twierdzisz że Bem jest autortytetem z Vivy a Stachursky(pozer) i Brodka nie.
    A więc to nie są wielkie wytwórnie. Wiesz co twój muzk przesiąkneło MTV więc ciężko będzie z tobą rozmawiać.
    Nie bardziej niż ty bo gdybym sie na ciebie wkurzał juz dawno skończyłbym te rozmowe
    Mam w dupie to że twierdzisz że breakdance czy clubing(samplowanie) nie wywodzi sie z kultury hiphopu. To juz twoj problem

[ Dodano: Pią Lis 03, 2006 22:30 ]
    Wolałbym miec subaru z robienia takiej muzyki jak ostry niz ferarir z robienia takiej muzyki jak Timberlake
    Łatwo ściągać z kogos jak sie nie wie co wymyśleć
    Nie wiem kto ci to powiedział

[ Dodano: Pią Lis 03, 2006 22:34 ]
    No coż Bałuty jak reszta dzielnic i osiedli ok myśl co chcesz mam to gdziesz juz mnie meczysz ide spac

23. superman

To ty uwazasz Bem za autorytet, podalem inne rownie dobre dla mnie bo mnie gowno obchodzi co ma Bem do przekazania. To byla IRONIA, jak nie wiesz co to sprawdz na wikipedii.

Ziomek, ty jestes niedorozwiniety czy mnie wkrecasz? Napisze ci to tak: NIE, NIE KAZDA WIELKA WYTWORNIA ROBI DOBRA MUZYKE. TAKJ, MASZ RACJE, ZAZWYCZAJ TO GOWNO. Ale akurat jesli chodzi o tych dwoch producentow to sie z toba nie zgadzam bo sa najlepsi w swojej branzy.

Miej w dupie tez teorie grawitacji i zacznij latac. Moj kumpel z Dziennika Lodzkiego napisze o tobie artykul.

Ostry robi bardzo dobra muzyke, to najlepszy raper w Polsce. Ale mowienie ze nie jest komercyjny jest smieszne, zarabia na tym i tyle. Ja nie mam nic do tego.

Przeciez ty nawet cytowac nie umiesz :lol: Sam sobie bedziesz odpowiadal? :lol:

On sam tak mowi od polepionych dzwiekow.

24. Ta, takie tekno jak moj remix explourzyn

Chicane - Saltwater
    ATB - Ecstasy

25. ledesma

ledesma Aktywny User

Dobra, Ty to powiedziałeś :p Ja nic nie mówiłem o tym ze OSTR, Fisz czy Włodi to pozerzy. Nie wkładaj mi tego w usta,ok? Bo akurat do tych trzech mam szacunek :)

Ja słucham hip-hopu, ale nie pokroju Hemp Gru, to włąsnie taką muzykę krytykowałem.. Uderz w stół a nożyce się odedzwą :)
    Znowu wsadzasz w usta słowa które nie padły w ogóle w dyskusji. Sam słucham hip hopu, i nie mogę raczej twierdzić że jestem odmieńcem :p

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie