Czym aktualnie pykasz? Mini AAR.

Temat na forum 'EU II - AARy' rozpoczęty przez Czup, 9 Styczeń 2006.

1. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Na zachód mnie nie ciągnie, bo za dużo prowów, za mało wojska i nie te kultury. Zamierzam oprzeć się na ław... Łabie ;)

2. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Widzę, że koledzy odbiegli od tematu więc ja zamieszczę obrazek z mojej gry, by do tego tematu powrócić. :) Cel: zjednoczyć całe Indie oraz nawrócić na islam.

3. Papapolak

Papapolak Znany Wszystkim

Ciekawe ile musisz płacić za 1 punkt stabilności ;-) Grasz na czystej WAKT czy ExtraWATK?

P.S. Na miejscu administracji tamtym osobom posypał bym ostre warny.

4. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Około 2000. Przy wpływach miesięcznych na poziomie 300 +20 z Akademii.
    Co do wersji to nie za bardzo wiem, bo instalowałem bardzo dawno. :oops:

5. MattiTeo1410

MattiTeo1410 Zbanowany

Widziałem bardziej hardkoowe gry Mughal Ermpire.

PS. Jestem za warnami.

6. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Moim celem nie jest podbić wszystko i wszystkich. :p

OST dla szachmata za spam, wszystkich pozostałych w tej dyskusji ostrzegam aby takie coś się nie powtarzało, przynajmniej nie w takim temacie, który zupełnie do czegoś innego służy.

Pozdrawiam
    Tomoesopo

P.S. Ależ przyjaźń między użytkownikami, życzycie innym osty :)?

7. szachmat

szachmat User

Porzadny ten MUG.

PS
    Tez jestem za ostrymi karami,bany najlepiej.

8. Basileios

Bardzo fajnie sie gra, wielu odkrywców i konkwistadorów, bogate tereny macierzyste. Co prawda duża potęga pod nosem (FRA), ale daję radę po prostu nie wchodząc jej w drogę. Martwi trochę mały zysk roczny, starcza ledwo na dwóch kolonistów i kupców :( A statków potrzeba dużo. Jednakowoż Holandia utworzona z Geldrii to zaiste ładna gra.

9. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

- kolonizacja włączona;
    - BRE wasalem;
    - cory będą dodawane na byłą Francę, Włochy i Burgundię.

Świat bez Francy jest lepszy. Bo Rzeszy nie ruszy.;-):D

Co powie Paww?:>

10. Basileios

Gdzie Ty masz stolice?

Biały heretyku xD

11. Knight_in_Fire

W Lyonie, bo jest tam CoT. Jak BWB to BWB, nie? Getting blobbier and blobbier.

Gram Bourbonnais, i NIE CHCĘ stać się Francą.

12. Elm0

Elm0 Nowy

Cóż za ekstrawagancja, Francja udaje, że nie jest Francją.:Devil:

13. Parkstein

Parkstein Guest

To jak pamiętna kwestia z '79 z "Pravdy vitezi".

14. Sylas

Sylas Nowy

Gra Toskanią po dyploaneksji Mediolanu, podbiciu kilku państewek włoskich i buntach u sąsiadów, które przyniosły mi inne prowincje ;D

[​IMG][/URL][/IMG]

15. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Ayutthaya ExtraWatk 0.6.
    1496, w inszym sejwie mam w 1475 to samo i malaka wchłonięta przez wasala, ale od razu Chiny interweniują :D. Oj wkleił się nie ten screen (bez Czampy anektowanej). O tej godzinie nie będę poprawiał, może jak mi się zachce :).

16. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Mahrattis

Grałem sobie BYZ na Abberation i około 1650 roku zacząłem z nudów kolonizować Bombaj. Kiedy kolonia urosła wyzwoliłem tam państwo (Mahrattis właśnie) i przełączyłem się na nie. Chciałem zrobić z niego silne państow kupieckie. Dodałem sobie w save trochę CORów i kultur( bo na początku miałem tylko grecką), żeby było ciekawiej. Na początku skolonizowałem kilka prowincji i kiedy się wzmocniłem zaatakowałem Hydebarad (miałem na nich CORE). Po zdobyciu kilku prowincji w czasie wojny dalszy rozwój i skrajanie Hydebaradu. Screen z 1751:

17. Basileios

Alkinoos Ioannidis + A4K + BYZ = Obiad dwudaniowy z deserem :p

18. Knight_in_Fire

Gram BOH.

Sen Czupisława.;-) Niech tu go kto ściągnie!

W 1420 roku dobudowałem woja i zacząłem szaleć. Pierwsza wojna zakończyła się pokojem 5 lat później - Morawy, Łużyce, Sudety i Hradec do mnie (październik), potem cała Słowacja i Zakarpacie (listopad) - Husyci w Budzie, Węgrzy zrobieni w ch**a. I dobrze! W ewencie rozbijającym obóz husycki (Battle of Prague) wybrałem ich jedność (Prague won this day) - Żiżka killed:(. Romaniści padli w 1457 roku, po rozbiorze Śląska i wygaśnięciu ich drugiego sojuszu z Węgrami, ale Oleśnicę Polakom oddam. W 1460 wkroczyłem z pomocą BRA i SAC na Węgry i Chorwację, którą to zabrałem najpierw, z Dalmacją od VEN. Cory z własnego eventu (Coronation in Zagreb). 7 razy bankrutowałem. Potem od 1498 roku podbój Australii. I 1525 - uczta - podbój HAB'a z pomocą BAY, BRA i SAC!;) :D

Event z HEC zmienił mi kulturę we Wiedniu i Dalmacji na czeską.

Cele na dalszą grę:

- Zbudowanie hegemonii, także terytorialnej na południu HRE i Bałkanach.
    - Podbój Inków.

19. Teos

Teos Zbanowany

Co? Chyba se ładnie odkrywców narobiłeś...

20. Elvith

Elvith Guest

Dziwne, BE wciąż ma stolice w Konstantynopolu i trzyma się całkiem nieźle. Mi albo dochodzą do 1819ze stolicą na Kanarach albo ich nie ma...

21. Teos

Teos Zbanowany

Dopiero teraz to zauważyłem. Knight_in_Fire ty oszuście! Jak śmiesz grać na columbusie!

22. Elvith

Elvith Guest

Teos spokojnie, kazdy gra jak lubi. Sory ale jesli mu to sprawia radoche dla mnie moze co miesiac wpisywac Montezumę.

23. Knight_in_Fire

Co do Australii, to nikt tam nie wchodzi. Czasem GEN, MEC, CUR (!) lub SPA, ale tak to nic...

Poza tym, na pewno chciałbyś widzieć miny Skupańczyków i Portoli, gdy wszedłem w 1491 kolonią w Brazylii Północnej, Curacao i Dominikanie... xD ::twisted::

24. Elm0

Elm0 Nowy

Na columbusie żadna sztuka, uh oh.

25. Basileios

Hah, Alkinoos Ioannidis niesamowicie uprzyjemnia wysyłanie hord bizantyjczyków przeciw rozpadającej się Bawarii. W międzyczasie oskrobałem Kalifat do stolicy i boję sie o przetrwanie państwa... BB jest po nie-ziemskie. (~55)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie