Czym aktualnie pykasz? Mini AAR.

Temat na forum 'EU II - AARy' rozpoczęty przez Czup, 9 Styczeń 2006.

1. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

WC gra się praktycznie zawsze na vanili (tańsze techy i ogólnie jest łatwiej) i very easy (dwa razy szybciej BB spada co jest kluczowe na początku gry). WC na Extra Watku jest prawie nie wykonalne :D. Może Francją, Turcją, Burgundią, Hiszpanią, Anglią, Polską, Rosją (i Timurem :p?) resztą krajów nie ma jak :].

2. Eltoro

Eltoro Guest

Ja gram na agresywnosci very hard i poziomie trudnosci normal bo poziom trudnosci to i tak martwa opcja a tylko kase na starcie zmniejsza;)

3. gall2

Z Paradoxu, FAQu BB 1.9
    Powyżej normal robi różnicę :). Agresywność wysoka się przydaje bo sąsiedzi częściej Ci wypowiadają wojny a w wojnie obronnej Dostajesz tylko +1 BB za prowincje jak przy pokojowej aneksji :p. Chociaż z czasem opcja ta nie ma znaczenia.

EDIT: Jak Eltoro wskazał mnożna mnie źle zrozumieć.

4. Eltoro

Eltoro Guest

zawsze jest +1bb za prowa w defnsywnej wojnie

5. Eltoro

Eltoro Guest

Jak widac juz koncówka, wszystkie techy na maxa, wiec kasa idzie do skarbca, jak zajme wszystko to postawie manufaktury, dohandluje i wrzuce ostatecznego screena z mega dochodem itp:)

6. Madlok

Madlok Guest

Głosuję za najniższą agresywnością, najwyższą trudnością, modem Quendiego. Państwo dowolne. :Devil:

7. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Jakieś komentarze do moich screenów? :???::\'(

8. Fetta

Fetta Aktywny User

Knight in fire: co tu komentowac, grasz na kodach. Aplauzu raczej nie bedzie.

9. Maciej

Maciej Guest

Komentarz? Dobra.

Cheater! :p

10. Eltoro

Eltoro Guest

Skonczylem i mam dosc, niech mi nikt nie mowi zebym zagral w eu2 bleeeeee

11. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

No no. Chylę czoła. Eltoro najlepszym graczem Eu2 :)

12. Maciej

Maciej Guest

Przepięknie :). A jak wygląda sprawa z wyznaniami?

13. Eltoro

Eltoro Guest

kalwinizm wyeliminowalem calkiem, protestantyzm zostal w szwecji i kilka prowow w niemczech, prawoslawie z rosji wyeliminowalem calkiem, katolicyzm -wiadomo, islamu baaardzo duzo, pogan nawrocilem wszystkich, reszta to konfucjonizm, buddyzm hinduizm itd itp.

Jeden punkt stabilnosci robilem ponad rok pod koniec gry majac dochod 8500zl prawie.Jednak nie bylo to wystarczajace gdyz zaliczylem 4civil wary w sumie, wyzwolilo sie usa, zimbabwe, brazylia itd itp, ale ich połknąłem pozniej.

Grubo ponad 6milionów supportu lądowego mialem, wiec moglem sobie pozwilic na trzymanie armii w niemal kazdej prowincji.

Moglem miec duzo wiekszy map pwoer gdyz:
    w 1730 roku mialem juz wszystkie technologie na maxa, dochod ok 5tys wiec cala kasa szla do skarbca ok 1805 roku mialem juz 5milionow zł na drobne wydatki. Moglem postawic CC i zrobic jeszcze wiekszy support i mp ale postawilem na dochod bo mysle ze ponad 8tys dochodu to ładny widok:)

14. Fetta

Fetta Aktywny User

Moja kolej :D

poziom trudnosci very hard, agresywnosc najwyzsza

rok wc: 1760

dochod na koniec: 4700

manpower na koniec: 3200

15. gall2

Nice :D. Fetta co taki mały dochód :p? Heh WC Bizancjum i Anglią na very hard. Aż miło popatrzeć :D. Prawie jak Xhosta WC w 1790 czy coś koło tego z Paradoxu :). Eltoro tempo podboju na początku musiałeś mieć niezłe :D. Pewno trochę obecność znacznej ilości rdzennych prowincji pomogła :). Ja się uczę (;D) do kampanii wrześniowej więc na razie swoich nie odgrzebie bo nie dograne a na pewno nie tak imponujące :p.

16. Galadlin

Galadlin User

Eltoro - Przychód z handlu 298% Skąd takie modyfikatory? Są jakieś bonusy za każdy monopol czy jak?

17. gall2

+1% za każdą rafinerie i +2% za każdy monopol.

18. Fetta

Fetta Aktywny User

Poprawka, eltoro gral na normal a nie very hard, tam badboy dwa razy szybciej spada. Dlatego przed bb wars mogl zajac duzo wiecej. No i gral na innym scenie.

A dochod bylby wiekszy gdybym przez te pozostale 60 lat mintowal i postawil manufaktury, ale mi sie nie chce :D

19. gall2

Ehh wiem, chodziło mi o to, że Elotoro WC zrobił BYZ a Ty Anglia na very hardzie ;]. Liczy się też dyplo monarchy. Danią pewnie będzie ciężko :D. Eltoro mógł zając dużo więcej też dlatego, że miał CORE na 100 prowów ;]. Ale wykrzesanie tyle mocy z biednego BYZ to wyczyn :).

EDIT: Eltroro - powtarzam bo ktoś z góry sugeruje mi nieznajomość tego faktu. Corów Byz na Tym scenie ma dużo- z liczbą 100 przesadziłem, mój błąd jest 60. Nie mówię, że BYZem było łatwiej 0_0. Ino są pewne czynniki dające jakieś możliwości gry Tym krajem. Cory ułatwiają podbój tak czy owak. Nie dostajesz BB (tylko +1 za wypowiedzenie wojny). Wątpię byś miał 0 BB przez choćby 50 lat. Liczbę prowincji mogłeś podbić przed BB warsami miałeś większą (z punktu widzenia ilosci BB) choć było to o kilka klas trudniejsze niż Anglią. Podkreśliłem, że wykrzesanie czegoś takiego z BYZ to wyczyn więc o co Ci chodzi? Jak tak strasznie czujesz się podenerwowany to pokasuję posty co za różnica, a zdrowszy będziesz.

20. Eltoro

Eltoro Guest

gralem na agres very hard i poziom normal juz to pisalem wiec po co powtarzasz niepotrzebnie?
    Cory na 100prowow?Ty chyba scena nie widziales, jak mialem na 40prowow to byl sukces...

Ponadto porownaj potencjal bizancjum ktorego nie brano pod uwage (ten kraj przestal istniec dawno dawno temu przed naszymi babciami) dlatego nie ma eventow liderow itd, a Anglie:)

No i od 1439 sie jest katolikiem a wszystkie prowy sa islam i prawoslawne wiec gdzie tu logika szybszego podboju dzieki tym corom?

21. Eltoro

Eltoro Guest

No i powstala Francja ze stolicą w nawarrze:p ale nie bede tego juz gral bo mi sie odechcialo

22. Maciej

Maciej Guest

Bez połączenia lądowego ze stolicą :p.

23. Eltoro

Eltoro Guest

No i co z tego ? przemarsz od Aragonii mam

24. Eltoro

Eltoro Guest

Moim zamiarem jest zeby cała Europa stanęła pod władaniem Wielkiego Montezumy Eltora ;)

25. Primo: akurat nie Montezumy. Secundo: Inkowie mogą miec duże zyski ze złota, ale aż na tyle manu? :p

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie