Czym aktualnie pykasz? Mini AAR.

Temat na forum 'EU II - AARy' rozpoczęty przez Czup, 9 Styczeń 2006.

1. Eltoro

Eltoro Guest

Mało mam manu chyba z 10, eot takie bo mam monopole w europie;)

2. Fetta

Fetta Aktywny User

cziter

w inka sie bawi, pewnie montezume wpisywal 20 razy

3. Eltoro

Eltoro Guest

Zadziwiająco dobrze mi sie handluje mimo iz nie mam żadnego cota xD

4. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Nie szkodzi. Możesz dodać cory na Ameryki, przy niskim MP nie zaszkodzi.

5. Eltoro

Eltoro Guest

co Ty wogole gadasz?

6. Fetta

Fetta Aktywny User

No pozwolil ci cory dodac. Teraz mozesz.

7. Maciej

Maciej Guest

Patrz, nawet zezwolenie dostałeś na papierze

8. Eltoro

Eltoro Guest

buahahaha genialne xD

9. To najciekawszy screen z EU2 jaki widziałem xD

10. Knight_in_Fire

11. vanBrovar

vanBrovar User

W podglądzie obrazek nie wyświetla się, aby uniknąć problemów...

http://img215.imageshack.us/my.php?image=zkuz6.png

Zakon Krzyżacki, około roku 1480 po 10-letnich zmaganiach z Moskwą które nie znalazły rozstrzygnięcia, ale osłabiły mojego lennika - Kawalerów Mieczowych (Livonian Order), więc aneksja pójdzie łatwiej.

W trakcie konfliktu zaplątałem się w sojusz z Danią, Holsztynem i Pomorzem, które jest moim wasalem.
    Aktualnie trwa wojna przeciw Szwecji i Gotlandii.

Polska straciła na moją rzecz Kujawy, choć na własne życzenie - wypowiedziała mi wojnę 3 dnia gry ;)

W jakim kierunku powinienem pójść?
    Na razie planuję aneksję Livonian Orderu, a potem Pskowa.

12. Jachex

Jachex Aktywny User

na wschód :) najlepiej zakończ zabawę z polską , by ci nie zagrażali , a potem zajmij się znowu Moskwą , ewentualnie po wojnie w Szwecji zabierz jakieś prowincję na wypadek dalszej ekspansji

13. Knight_in_Fire

I przemień się w Prusy. :p

14. vanBrovar

vanBrovar User

Hm a przemienia w Prusy nie zabierze mi przypadkiem corów na tereny poza Prusami? Anektowałem Livonian Order i Psków, Polska przeżywa stagnację.

15. Kozak

Kozak User

Jak zamienisz się w Prusy to stracisz praktycznie wszystkie podboje, więc nie warto.

16. vanBrovar

vanBrovar User

Zamieniłem się z ciekawości jako niepodległe państwo - i mam wszystkie cory i ziemie :grin:
    Czasem warto zaryzykować, zwłaszcza mając save'a ;-)

Zastanawiam się tylko, czy eventy dla Prus od 1700 r. są zapisane do mnie?
    Teoretycznie są brandenburskie, ale ja mam pruski tag, i raczej nie dam się jej inkorporować - zatem przykładowo rozbiory Polski są wpisane dla mnie?

Ponadto mam pytanie : jak edytować stolicę w save'ie?

17. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Ale czy przypadkiem Prusy ,,krzyżackie" również nie mają wydarzenia o rozbiorach itp. byle tylko miały Berlin?

18. bula7777

bula7777 Nowy

Viva la Italia!

Grałem Mediolanem, sprawnie spełniłem warunki i już w 1503 roku utworzyłem Królestwo Italii. Terytoria i aktualny czas na załączonym obrazku:
    [​IMG][​IMG]

Finanse mam niezłe, 32 dukaty dochodu jak ustawie w grudniu suwaczek na maxa. Inflacja na poziomie 15.5%, ale inwestuję w infrę i czekam na gubernatorów. Dlatego jestem ciutkę opóźniony jeśli chodzi o wojskowość ( ja mam 6 land 5 navy, podczas gdy standard to 10/9), ale staram się prowadzić politykę pokojową :)

W Europie zachodniej panuje spokój, Granice są mniej więcej standardowe. Na wschodzie natomiast powstaje Mroźne Widmo w postaci Rosji, która wprowadziła taryfy syberyjskje i podbiła pół Litwy:
    [​IMG][​IMG]

Oszołom Empire też daje rady, dziękuję mężnym madziarom za odpieranie ich inwazji, bo by mnie* nieźle skopali (patrz: mój poziom land/navy):
    [​IMG][​IMG]

Moje plany na przyszłość? Oczywiście planuję wcześniej czy póżniej podbić dzisiejsze tereny Italii. I teraz pora na mój szatański plan: właśnie szczęśliwie wymieniłem mapy z zaprzyjaźnioną Anglią i odkryłem Amerykę :p
    [​IMG][​IMG]
    Teraz zaprzyjaźniam się z Lenape i wymienię się z nimi odkryciami! Co z tego że będą wtedy indiańską potęgą (whiteman), przynajmniej ja będę znał wystarczający kawałek Ameryki N. żeby zacząć tworzyć Włoskie Imperium Kolonialne :) (Ciut patetyczny ton, co nie?)

*Pozdrawiam cenzurę :D

19. Utrzymuj się w "progach". Dla lt będzie to 9, 14, 18, itd. - jak wróg osiągnie taki poziom to mając tech niższy choćby o jeden będziesz mieć w bitwie przechlapane ;) (uogólniam!)

20. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

- Turcją.
    - Mnogo.

- Nudna. Dość historycznie.
    - 1473 bodaj.
    - "Zjednoczenie" Węgier ;D, aneksja Czech, ograniczenie Wenecji do samej Wenecji, zjednoczenie Azji Mniejszej, anektowanie Mameluków, zjednoczenie Persji, może stepów, pewnie północnych Indii, Kaukazu, zająć Krym, trzymać Moskwę na wodzy, skolonizować Afrykę od Tangeru po przylądek dobrej nadziei miastami. I właściwie tyle. Może jeszcze pobabram się w Chinach/ Indonezji.

21. bula7777

bula7777 Nowy

Ładnie skopałeś Węgrów :D Właśnie takiego czegoś się obawiam w mojej grze :D

22. szybkid

szybkid Nowy

:O Nieźle. Jaki koszt staba z takimi ustawieniami DP ?

23. Basileios

24. Maciej

Maciej Guest

25. Basileios

Całkiem prawdopodobne ;)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie