Czym aktualnie pykasz? Mini AAR.

Temat na forum 'EU II - AARy' rozpoczęty przez Czup, 9 Styczeń 2006.

1. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Zbierasz na Manu, że tyle kasy uzbierałeś (po stu latach to przypuszczam, że z cenzusów tyle to raczej ciężko), czy for fun dla skreena :)? W WATKABOI jest o tyle wesoło, ze można spokojnie pokojowo Europę zaanektować przed reformacją co trochę ułatwia WC :p.
    Zwykły Watek zaczyna się w 1419, po przedrostku polski można było się domyśleć, ze chodzi o WATKABOI PL. Mało precyzyjny jesteś jak na kogoś kto chce uniknąć nieporozumień :p.

2. Legend

Legend リヴェン

Kasy nie zbieram to ze screena to sam cenzus.
    No i właśnie do tego się sprowadza moja gra, że siedzę przed monitorkiem patrzę, aż bb spadnie ~ do 10 i wale dyploanexa ; p
    IMO jestem wystarczająco precyzyjny ; p

Owszem każdy, ale nie lubię jak mnie oskarżają o coś czego nie zrobiłem, a oskarżanie o "cheatowanie" to już bardzo poważny zarzut ; p

3. husarz357

husarz357 Zbanowany

Irokezi
    Watkabaoi pl
    48 LT
    54 NT
    9 Trade
    10 Infra
    dochody duże armia 50.000 piechoty i 100 dział więcej nie potrzebuje bo cały kraj jest pogański a BB 0
    gram od 1337 Sytuacja w Europie marna tylko Otomani mogą mi zagrozic bo mają 39 LT

4. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Kolonie w Ameryce Południowej i Karaibach. Handel = dodatkowe 185 z manu.

5. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

Skąd masz tyle CORów? No i widzę, że Bizancjum ładnie zaszalało - pomogłeś im jakoś?

6. Toril

Toril Nowy

Gdy AI Turcji coś się stanie i gnębi arabów zamiast Bizantyjczyków to się tak dzieje. A przynajmniej na MyMap coś takiego widziałem.

7. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Część dodanych corów zostało eventami. BYZ otrzymało ode mnie kasę i flotę. grałem też na 'richelieu', bo kiedy widziałem te złe ruchy AI... Pozwalałem im przejmować oblężenia. Poza tym nadal (po 1486) nie nawróciło Tracji, ale Cypr. ;-)

I coś jeszcze, nawet gdy pomogłem im w rekonkwiście Grecji, BOS i WAL pozostały satelitami TUR. Od 1499 do 1549 roku zdołałem chapnąć Bośnię. Jednak wolałem zainteresować się kolonizacją. Nic dziwnego, że poszło tak wolno. Religia: reformed. Teraz zamierzam pomóc w wojnie Hugenotom. :twisted:

8. husarz357

husarz357 Zbanowany

knight in fire to jest niemożliwe w tyle lat podbic tyle prowincji i zbudowac 4 stocznie
    Cheter

Ostrzeżenie za obrażanie innego użytkownika. Urban

9. 1995

1995 User

ooo, poważny zarzut... a tak właściwie, to nie wiem, czy opłaca się budować dużo stoczni, chyba, że teraz będziesz gnał na kolonie?

10. Legend

Legend リヴェン

Zapomniałeś dodać, że jest to niemożliwe dla tak słabego gracza jak ty...

Nie oceniamy umiejetnosci innych graczy, chyba ze wzbudzaja w nas podziw

yahoo

11. husarz357

husarz357 Zbanowany

tak małym kraje od początku jest nie mozliwe wbije 11 NT i zbudowanie 4 stoczni

12. Husky

Husky User

bo co ? jest jakieś ograniczenie w silniku gry dla małych krajów na budowę stoczni i robienie nt ?

13. Legend

Legend リヴェン

Nie wiedziałeś Husky ?
    Jak grasz małym krajem to masz ograniczenie do 5LT 5NT i po 2 infra i trade.

Husarz to, że Ty nie umiesz grać to wiemy, ale niektórzy są dużo lepsi od Ciebie i potrafią zrobić takie rzeczy jak wbić 11NT małym krajem, na prawde !

A tak pozatym w 150 lat można sporo zdziałać...

14. cuk

cuk User

sam jesteś cheater i na dodatek n00b

wyjdź i nie trzaskaj drzwiami

15. husarz357

husarz357 Zbanowany

Nie o to chodzi wiem że się da nawet lepsze cuda ale jawnie widac tu chety i to sporo raguza ma bardzo małe szanse nawet rekach mistrzów na dodatek 4 stocznie nie za duzo ??
    od 1337 roku te prowincję mają mało ludności a co za tym idzie mp i kasy a w nie każdej prowincji opłaca się robic stoczni a tu widzę chety i pozbycie się kasy budując stocznie

16. Husky

Husky User

Nie ma MyMapAoi, to jest scen od 1419 roku, tak jak Legend napisał - 150 lat.

17. Legend

Legend リヴェン

A ja tu widzę n00ba, który nie dość, że nie umie grać to pieprzy głupoty i obraża porządnych forumowiczów...
    Husraz powtórze to co już wcześniej mówiłem/pisałem i mam nadzieję, że w kóncu sobie odpuścisz.

I. Jeżeli Ty czegoś nie potrafisz zrobić to nie znaczy, że jest to niemożliwe.
    II. Jeżeli ktoś zrobił coś czego Ty nie potrafisz to nie oznacza, że od razu jest cheaterem. (Oczywiście to też nie znaczy, że nie jest ; p )

18. Fetta

Fetta Aktywny User

Wszyscy jestescie strasznie glupimi cziterami!

ide sie bawic gdzies indziej.

Ostrzeżenie za obrażanie innego/innych użytkowników. Urban

19. mikki

mikki Ten, o Którym mówią Księgi

Co do Raguzy... Nie piszę tego, aby kontynuować niepotrzebną dyskusję... Jakim cudem stolica Turcji znalazła się w... Synopacie?? Już pytałem o taką możliwość w "pytaniach", a tam, że się nie da. Podobnież gram dzisiaj (XWatk), patrzę... Jest Rzym, należy do Państwa Kościelnego, ale to nie stolica! Stolica była gdzieś we Francji...

20. Husky

Husky User

Gdzieś we Francji, to możliwe że w Awinionie i to by się zgadzało.

21. Michal

Michal Znany Wszystkim

Bo początkowo stolica właśnie tam była, dopiero Turcy przenieśli ją po zdobyciu Konstantynopola i tu pewnie taki event też jest :wink:

22. Husky

Husky User

A co to za teorie? Synopa nigdy nie była stolicą Turcji, a w ogóle to została zdobyta przez Turków później, niż Konstantynopol.

23. Michal

Michal Znany Wszystkim

Sorry nie patrzyłem na screena, skojarzyłem że Synopat jest na północnym zachodzie :p Ale stolica to gdzies bardziej na zachód była (Bursa, Anatolia?). Ale Synopat to raczej już w chwili zdobycia Konstantynopola był w tureckich rękach, bo oni posiadali już wtedy niemal całą Azję Mniejszą.

Tak jak to napisał Husky to Avinion, bo w tamtym czasie papież właśnie tam miał swoją siedzibę :wink:

PS. KiF wszystkie te CORy dotałes eventami??

24. Husky

Husky User

Bursa to jest miasto i była przez pewien czas stolicą. Żal patrzeć jak bierzecie swoją wiedzę geograficzną z map Eu. A Synopa i Trapezunt upadły w 1461 roku podczas wyprawy Mehmeda II przeciwko Hassanowi.

25. Toril

Toril Nowy

Pierwiej zerwałem stosunek wasalny z Osmanami a potem ładowałem kupę kasy w podbój tych małych pierdółek na południu Bałkanów. W międzyczasie zawarłem sojusz z HUN,AUS,CZE którzy osłaniali moje wojska ginąc pod szablami turków. Udało mi się podpisać pokój zanim AI to zrobiło. Zdobyłem Zanę i Krym. Odbijałem prowincje i zwasalizowałem północną Italię bo któreś państewko miało tam sojusz.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie