[EU3] Mini AAR Corner - czym aktualnie pykasz??

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Ovy Sk-ce, 3 Marzec 2007.

1. Languorous_Maiar

Languorous_Maiar Ten, o Którym mówią Księgi

Lubię pomagać sojusznikom.
    Obrazek1
    Obrazek2
    Obrazek3
    Obrazek4

Na tym ostatnim już się za mocno rozrośli i zerwali ze mną sojusz, ba, nawet wypowiedzieli mi wojnę. Za kare zwasalizowałem małe ruskie księstwa (niektóre nawróciłem na katolicyzm) i tyle z zjednoczenia Rusi.

Tutaj zaś niedokończona próba zjednoczenia Afryki Mali. Jeszcze tylko podbić Egipt i może wezmę się za półwysep Iberyjki.
    A zostało mi ponad 150 lat to tylko musi mi się zachcieć a się nie zanosi. _^_
    Może też załapie się na tytuł Kalifa.
    Jedyny problem to brak westernizacji, przeszedłem na grupę technologiczna muslim ale nadal nie mogę rekrutować konnicy.
    Mapka

2. Paradygmat

Paradygmat Ten, o Którym mówią Księgi

bo westernizacja nie daje jednostek muslim , zmienia tylko koszt technologii , wiec jeśli w twojej grupie nie było konnicy to jej nie będziesz miał nawet jeśli miałbyś grupę Latin

3. Master

Master Zbanowany

Chyba niestety nie bedziesz moglrekrutowac konnicy - tzn. ja nie mogłem.

4. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

Rosja a'la imperium kolonialne na DeI:

pragnę zwrócić waszą uwagę na FRA i papę, którzy regularnie się leją i papa cały czas dostaje po ***** :p

Edit: byłbym zapomniał, data: 1705.1.3

5. Jagged

Jagged Aktywny User

Papież. :roll:

Ostra fantastyka.

6. Master

Master Zbanowany

Te DeIowskie mapy wyglądają coraz lepiej ;P
    Ja przy podbojach zawsze się ograniczam do "moich małych celów" Ostatnio Prusami nie wyszedłem dalej za Niemcy i Polskę ;)
    Może w nowej wersji będzię ciężej

Dbaj o poprawną pisownię.
    Maciej

7. Has!

Has! Znany Wszystkim

dlaczego hiszpania w ogóle nie kolonizuje ? nawet silna francja nie ma kolonii :/
    tylko turcja i portugalia w normie :p

8. Kozak

Kozak User

Prosta sprawa: Portugalia szybciej od Hiszpanii wzięła ideę QftNW i skolonizowała wyspy na Atlantyku, dzięki czemu miała większy zasięg kolonialny i zanim Hiszpanie wzięli QftNW Portugalczycy zajęli wszystkie kąski. Mogło też być tak, że SPA w ogóle nie ma QftNW w tej grze.

9. Michal

Michal Znany Wszystkim

Na Twoim miejscu to powyzwalalbym i podbił tych syberyjskich wasali bo to brzydko wygąda :wink:

10. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

czekam na eventy dające core :p

co do SPA, to cały czas się leją z POR, ale nie wiem czemu nie poszli w kolonie :p

Fajnie też Dżalarydzi wyglądają (to na wsch. od turcji)

Zaskakuje mnie natomiast Quing (to brązowe w chinach) który wyzwolił się z minga i ma techy na europejskim poziomie, ogromną armię i ogólnie wygrałem z nimi 2 wojny, ale ciężko z nimi idzie... Korea (niebieskie) też ładnie podziałała :p

Chwilowo przeżywam lekie załamanie związane z inflacją ok. 45% której nie da się zbić mimo tax assesorów, banku narodowego itp przez rozległe państwo X (+ 0,52 infly xD )

11. Netzach

Netzach Deifikator

Co do Qingów to nie wiem jaki czynnik zadziałał. Ale zapewne jest to jakichś mechanizm z IN, może nieuwaznie, przez nas uruchomiony.

Nie masz najnowocześniejszego państwa. Karę przy wielkim państwie 10 możesz zmniejszyć zawsze do +0.48 ;]

12. drag

drag Znany Wszystkim

Z cyklu "Patrzcie jakiego stworzyłem molocha..." :geek:

Konwersja z CK. IN 3.2. Poziom normal/normal. Inflacja tylko ze złota, po za tym wszystko na normal.

Rok 1361:

[​IMG] [​IMG]

Rok 1836:

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Tu jest małe przekłamanie. Były prowincje z innymi kulturami, ale jak widać mieszczą się w granicach błędu statystycznego :lol2:

Niestety, po przeniesieniu sejwa do Victorii nie dało się grać. Konwerter ma sporo wad :( . O ile redukcje wojska do 15 dywizji (w dodatku wszystkie w europejskiej części Rzeczypospolitej) jakoś bym przeżył, to 400 milionów (albo coś koło tego) bezrobotnych Polaków to dla mnie zbyt wiele :crazy:

13. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Ale dochod smiesznie maly. Czemu nie poszedles w bogate europejskie prowy?

14. drag

drag Znany Wszystkim

Chciałem kontynuować grę w victorii dlatego moim celem była asymilacja jak największej liczby ludności, czyli kolonizacja i podbijanie Tatarów, Kazachów itp. W europie toczyłem tylko wojny prewencyjne, znaczy jak jakies państwo za mocno się rozrosło to nabijałem sobie tradycję wojskową :mrgreen:. Po za tym kolonizacja obu ameryk pochłoneła takie sumy, że przez długi czas sporo odstawałem w techach, a w XVII czy XVIIIw. to już było za późno :\'( .

15. Michal

Michal Znany Wszystkim

Chciało Ci sie w to grac?
    Bo od początku nie miałeś żadnego konkretnego przeciwnika :/

16. Tleilaxu

Tleilaxu Ten, o Którym mówią Księgi

miał, to czarne państwo :geek:
    szkoda że nie dało się do Victorii, europa zachodnia kłuje w oczy

17. drag

drag Znany Wszystkim

No właśnie, nudna strasznie jest taka gra, jedyne co mogłem zrobić to ograniczyć samemu liczbę wojsk jakie wprowadzałem do toczonych wojen, czyli 475k woja stało bezczynnie, a 25k kawalerii ganiało wrogów w stepie szerokim... :p

18. Jagged

Jagged Aktywny User

Pokaż jak będzie wyglądał save po konwersji na Vicky. :)

19. drag

drag Znany Wszystkim

Proszę bardzo:

[​IMG] [​IMG]

20. Ataleh

Ataleh User

WOW! Aż zachciało mi się też rozegrać taką grę :D Szkoda tylko że konwerter pewnie nie będzie chciał działać z Magna Mundi :(

21. robak

robak Guest

Zapraszam do MP;), konkretnych przeciwników i wyzwań nie zabraknie.

22. drag

drag Znany Wszystkim

Ja bardzo chętnie, ale moje łącze na to nie pozwala. Mobilny internet chyba sie nie nadaje do gier w sieci :sad:

23. Paradygmat

Paradygmat Ten, o Którym mówią Księgi

24. kakom

kakom Ten, o Którym mówią Księgi

Pytanko mam co do klipa , jaki to utwór zastosowałeś. Wypaśnie się komponuje.

25. Netzach

Netzach Deifikator

To powszechnie nadużywana Carmina Burana :)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie