[EU3] Mini AAR Corner - czym aktualnie pykasz??

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Ovy Sk-ce, 3 Marzec 2007.

1. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

chyba rawa i płock :p
    a nie wiem - jakoś rzadko zaglądam do europy tyle mam na głowie przez ciągle spadający stab i multum buntów xD + wojny przez minimalne przekroczenie bb (wszystko przez słabego władcę :( )

udało się ale dalej nie wiem która konkretnie ta kombinacja :(

najwyższy dochód na świecie ;) i suwaczki:

2. Aleale2

Aleale2 Ten, o Którym mówią Księgi

A w skandynawij powstalo panstwo skandynaskie myslałem ze w delu jest to za trudne a jednak i czy mali sie tak rozroslo

3. Konserw

to nie skandynawia, to jeszcze norwegia :p
    Mali faktycznie spore(nie mylić z marokiem, które ma podobny kolor), ale znając życie się w końcu rozpadną :p

4. Einfall

Einfall Ten, o Którym mówią Księgi

Ładna Hiszpania i Japonia i nawet niezły Ming i UK. A roczek który? To koniec jest?

5. Konserw

no bez kitu, jestem trochę w tyle ale nie na poziomie 20 LT w 1820 roku xD świat 1560 reszte dodałem po 10 latach gry :p

6. Rozwój sytuacji na świecie od mojego ostatniego posta:

7. PolishEmpire

PolishEmpire Ten, o Którym mówią Księgi

Piękna mapa...

8. Has!

Has! Znany Wszystkim

szkoda tylko, że napisy na mapie nie pasują do reszty :p

9. Darker

Darker Guest

Po Angielsku jest Morocco, czyli przez o a nie przez a.

10. daniell

daniell User

mógłby mi ktoś powiedzieć jak wrzucić screena,nigdzie nie mogę tego wyszukać
    z góry dzięki

11. Az-Zahir Bajbars

Az-Zahir Bajbars Znany Wszystkim

Piekna mapa, absolutne arcydzieło:eek:k::clap:
    To vanilla ?

12. Ulepszoną wersję dałem w temacie o mapkach.

@Up
    To IN 3.2 po konwersji z Crusaders, na którym grałem mocarstwową Rzeczpospolitą - potem po małych ingerencjach Imperium zniszczyłem (obniżanie staba i wspieranie Państwa Moskiewskiego), potem po wyzwoleniu Krakowa zacząłem właśnie nim grę. Zdziwili mnie Chińczycy, mają tragiczne technologie a dziarsko radzą sobie z najazdami Rosjan, wręcz ostatnio wyszarpują Moskalom syberyjskie prowincje.

13. Altaran

Altaran User

Moja zabawa na vanilli Niderlandami.

14. Netzach

Netzach Deifikator

Mniejszych tych screenów się nie dało? Za wiele to nie widać...

15. Karolis

Karolis User

Moja Rosja - stan na 1.1.1822. IN 3.1 z drobne zmianami.

Chciałem zdobyć Grecję, Etiopię i Alaskę ale regularnie przeszkadzała mi najpierw Francja (łakoma na Meksyk) a potem Austria która często dostawała cory na moje ziemie. Z ciekawostek z tej gry warto wspomnieć o dawnej wielkiej Turcji sięgającej Gdańska (do końca gry religią na Mazowszu i Podlasiu był islam), imperium Maroka jednoczącym ziemie arabskie (ostały się jeszcze resztki w Omanie) i afrykę subsaharyjską (gdzie całkowicie wytępiła kulturę afrykańską), Mamelucy w Swahilli (również wytępili u siebie kultury afrykańskie), kultura polska w Estonii (po zajęciu macierzy przez Turcję przenieśli tam swoją stolicę).

16. Zafer

Zafer User

Kraj Wschodzącego Słońca w roku 1474, na IN 3.1.

Mapa "własnych" prowincji

reszta świata

Teraz jestem przygotowany do pierwszej wojny z Cesarstwem Ming. Zwasalizowałem Indochiny i wciągnąłem do sojuszu, do którego należy też Korea. Jedyne prowincje jakie do tej pory przejąłem pod bezpośrednie zarządzanie to Taiwan, Kuryle, Sachalin i Sulu, które skolonizowałem, oraz Okinawa, którą zaanektowałem około 1400 roku.

17. Altaran

Altaran User

Jak już pokonasz mingów to robi się nudno :D

18. PolishEmpire

PolishEmpire Ten, o Którym mówią Księgi

Zawsze po jakimś czasie zostają państwa europejskie ;)

19. Zafer

Zafer User

Zawsze po jakimś czasie, bez względu na kontynent robi się nudno.
    Ming nie mam zamiaru likwidować, zresztą przez 70 lat zdecydowałem się wyłącznie na zabranie 1 prowincji - Riukiu, wystarcza mi że mi podlegają. Celem jest wejście do łacińskiej grupy technologicznej. W dłuższej perspektywie transkontynentalne imperium bez zabierania prowów, ale jak najbardziej z wymuszaniem hołdu wasalnego, czyli Oceania, Ameryki.

20. Paradygmat

Paradygmat Ten, o Którym mówią Księgi

Moja gra Milanem jest rok 1483 :p , mam nadzieje ze to demo to jakaś wersja alpha albo beta :p , jak zobaczę ze wersja pełna niczym się nie różni to się zawiodę :p oczywiście demo HTTT

21. Kozak

Kozak User

Jedyny plus to to, że nie ma wielkiego FRA - ale za to kilka innych blobów;)

22. Paradygmat

Paradygmat Ten, o Którym mówią Księgi

ale ogólnie jest dużo więcej wojen , praktycznie o żadną się nie starałem , ai też stara się wypełniać zalecenia z cb , sądzę że jak się dopracuje tutaj co nieco to będzie bardzo dobrze , martwi mnie HRE , cesarz praktycznie się ni zmienia , a te reformy tworzą jedne duże państwo w środku niemiec a tak być nei powinno , chociaż w sumie do MP może to nawet i dobre :p ,

23. Zilick

Zilick Ten, o Którym mówią Księgi

Ja najbardziej wkurzyłem się w HttT jak OE zaanektowało krym, wypowiedziało wojne Polsce i Litwie i w wyniku tej wojny od Polski wyciągnęli prowincje aż spod Krakowa (i graniczyli z Czechami), a od Litwy pół kraju praktycznie i ofc nabili sobie BB, ale i tak powstał całkiem silny blob jak na rok 1480~. Boje się, że jakbym grał dalej to by weszli w Węgry, a później w Rosję :D

24. Konserw

OE na DeI rok 1772:

z ciekawszych rzeczy to piękne państwo w niderlandach powstało (flandria chyba) ale wojna z fra -> bunty -> parę innych wojen i jak widać niderlandy znów rozbite. Poza tym blobowate czechy są denerwujące nawet bardziej od kastylii ktora mi co chwilę wypowiada wojnę o nic :p

25. Knecht

Knecht Ten, o Którym mówią Księgi

Ale zapłaciła za to wysoką cenę - nie widzę kolonii :>

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie