[EU3] Mini AAR Corner - czym aktualnie pykasz??

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Ovy Sk-ce, 3 Marzec 2007.

1. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

faktycznie ;) szczerze powiedziawszy to nawet nie zaglądam na ameryki, podczas gdy skupiony jestem na afryce raczej, tudzież ziemiami na pd-wsch. od m. kaspijskiego ;)

2. drag

drag Znany Wszystkim

HTTT... Polska od 1399roku, ustawienia: wszystko normal, inflacja ze złota, bez lucky nations.

Pierwszy Polak na tronie Cesarstwa:

[​IMG] [​IMG]

i sytuacja po 70 latach:

[​IMG] [​IMG]

3. Jagged

Jagged Aktywny User

o_O

Coś czuje, że żeby to załatać będzie potrzebny kolejny dodatek...

4. Tleilaxu

Tleilaxu Ten, o Którym mówią Księgi

wystarczy utrudnić formowanie HRE i dobrowolne przyłączanie sie do niego AI, to sprawa na moda a nie dodatek

5. Az-Zahir Bajbars

Az-Zahir Bajbars Znany Wszystkim

Ja to juz kilka dni temu rozgryzłem : w Paradoxie wzięła górę frakcja proniemiecka a profrancuska jest odwrocie:ble:

Na poprzednich dodatkach też dało sie tak szybko foermować HRE ?

6. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

nie było w ogóle takiej opcji ;)

7. PolishEmpire

PolishEmpire Ten, o Którym mówią Księgi

Stara rozgrywka na Vanilli + DeI.
    Trochę pograłem, ale ze względu na brak floty wśród państw Ameryki, gra szybko zrobiła się nuuuuudna...

8. Ataleh

Ataleh User

Co to za wersja DeI? Na nowych mapa Meksyku wygląda zupełnie inaczej.

9. Karolis

Karolis User

Ameryki były dopiero w IN robione a to jest zdjęcie z podstawki. Jest tylko kilka trybów mapy a nie ma ikonki z ilością prestiżu.

10. Myrten

Myrten User

Normal\normal, bez przekraczania limitu BB, ogólnie troche sie redukcji bb zmarnowało i na pewno da sie lepiej.

Przeniesione z Ciekawych screenów.
    Maciej

11. Raulek

Raulek Guest

Brandenburgia

Pokojowa aneksja Meklemburgii i Pomorza. Potem to samo z Turyngią, która panowała nad całą Saksonią. Świetne stosunki z Austrią, która dziwny trafem nie rozrosła się na cała Rzeszę.

Brak planów na najbliższe podboje... Wszystko blokują sojusze z Austrią.

12. Zilick

Zilick Ten, o Którym mówią Księgi

Plan na najbliższy czas: zainstalować dodatki :)

13. Raulek

Raulek Guest

Podam ci numer konta, wyślij mi pieniądze. ;)
    Nie czuje potrzeby ich posiadania.

14. Zilick

Zilick Ten, o Którym mówią Księgi

Z dodatkami gra wiele zyskuje, warto zainwestować w nie.

15. Raulek

Raulek Guest

Pewnie, że tak.

16. Has!

Has! Znany Wszystkim

a co to za problem pokonać austrie ? :D

17. Raulek

Raulek Guest

Mają koło 100 tyś wojska. Ja dla porównania mam 14 tyś. Zwasalizowałem Czechy. Za 10 lat pokojowa aneksja.

EDIT: Zdobyłem Gdańsk.

18. Karolis

Karolis User

Koniecznie podbij Frankonie (bo pozostałe wymagane prowincje już kontrolujesz) to będziesz miał wtedy szansę na event zmieniający państwo w Niemcy co daje +2 do centralizacji, +1 podatku w losowej prowincji i cory na wszystkie ziemie niemieckie. Szkoda, że to podstawka bo w IN mógłbyś po drodze zmienić się jeszcze w Prusy. Im więcej będziesz miał niemieckich prowincji tym większa będzie szansa na event (standardowo powinien wyskoczyć w ciągu 83 lat).

19. Knecht

Knecht Ten, o Którym mówią Księgi

Wprost przeciwnie. Nie zmieniaj sie w Niemcy, bo kary do prestiżu z corów poza twoimi granicami spowodują, że twój prestiż poleci na łeb i zatrzyma się na stałej wartości -100.

20. Raulek

Raulek Guest

Teraz spodziewam się kilku wojen na Polsce, bo już upada. Rozbiorę ją z Austrią. Potem chyba skieruje się na zachód - Brema i Wurzburg.

21. Oki

Oki Nowy

Rozpocznij kolonizacje.
    Mody są za darmo.
    Jeśli nie czujesz potrzeby posiadania dodatków to poczekaj aż ceny spadną i wtedy kup se złotą edycje, bo rzeczywiście gra z dodatkami jest o wiele ciekawsza.
    Pozdrawiam.

22. daniell

daniell User

wejdź na www.gamersgate.com

Ost za propagowanie piractwa.
    Maciej

23. Raulek

Raulek Guest

Nie kradnę w przeciwieństwie do ciebie. :Devil:

Tymczasem w grze...
    Postarałem się powiększyć swoje dochody, więc zacząłem budować warsztaty. Powiększyłem swoją armię, tak, żeby była jakaś przeciwwaga dla Austrii.

24. Elas

Elas Genialdo

Postanowiłem nauczyć się grać w Eu3 bez kodów (jak już dawno nauczyłem się w HoI2 i Eu2, a nawet w Vicki :p) i zagrać czymś prostym, bez jakiś przesadzonych podbojów - wybór padł na HABa. Jako, że to pierwsza moja poważna gra, na dodatek pierwsza na dodatku, poszło very easy/normal (ta, nup jestem ;) )
    Głównym celem było zostać cesarzem (na HTTT chyba łatwiej przekonywać do siebie elektorów) i odtworzyć HRE!
    Prowincji wojennie zająłem w ciągu całej gry, uwaga... 6 :p

Kraj jest ledwie po krwawej wojnie z FRA (zabrakło mi 2 punktów autorytetu do stworzenia HRE... musiałem na FRA najechać i kazać im Liege wyzwolić :p)

Plany na przyszłość? Zajęcie ziem Cesarskich w Polsce (z 6 prowów), wyparcie Turków z Europy, zajęcie półwyspu Apenińskiego, wchłonięcie duperelków wewnątrz moich ziem :)
    Rok 1479

25. Na Very Easy są chyba jakieś chore premie do manpowera, w połączeniu z banalnym HTTT stworzyłeś samograja ;P

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie