[EU3] Mini AAR Corner - czym aktualnie pykasz??

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Ovy Sk-ce, 3 Marzec 2007.

1. Michal

Michal Znany Wszystkim

Ostatnio sobie Angolami gram, tutaj akurat skupiam się głównie na przejęciu całych Ameryk, a potem może odtworze granice Rzymu?

2. jasnofioletowe to Persja czy mongołowie.

wiecie co najlepsze jest to:
    EU3View

to jest program który robi takie screeny wykorzystując save, zapisy z gry nie zmienia tylko odczytuje dane historyczne i tworzy mapę w postaci .gif

polecam i jest dobry spróbujcie :)

3. Michal

Michal Znany Wszystkim

Mogołowie w których sie Timuridzi przemienili

4. Szkubany

Szkubany Aktywny User

Ja troche nie do tematu ale jak zrobić taki screen ja nie moge przycisnąć tego render

5. Michal

Michal Znany Wszystkim

F12 i w podfolderze sceeenshots w folderze z grą tego screena znajdziesz:wink:

6. Szkubany

Szkubany Aktywny User

7. Dexstasy

Dexstasy Nowy

Czy do tego potrzebny jest jakiś program? Wciskam w czasie gry F12 wchodze do katalogu z grą w folder screnshot czy jakoś tak i tam pusto nic niema.

O CO CHODZI.

8. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

na vanili tego nie był, na NA chyba też nie... jak masz IN to na pewno działą:)

9. Dexstasy

Dexstasy Nowy

Troche niewiem oco chodzi. Mam orginalne EU III i jedyny mod na którym gram to DeI.

Co to IN ,NA ,vanila
    Na to napoleońskie ambicje?

10. Dexstasy

Dexstasy Nowy

Napisze co dokładnie robie NA ikone na pulpicie klikam PPM wchodze w znajdź element docelowy Później w folder GFX i w folder loadingscreens

ŹLE?

11. Szkubany

Szkubany Aktywny User

vanilia- to chyba podstawka
    NA- to pierwszy dodatek
    IN- drugi dodatek (In nomine, chyba tak to bylo)
    Nie w folderze gry powinien być folder Screenshots

12. Michal

Michal Znany Wszystkim

Vanilla to podstawowa wersja gry, NA to Napoleon's Ambition, a IN to In Nomine (oba to dodatki do EUIII)

W trakcie gry naciśnij F12, a następnie idz do folderu z grą, tam będzie podfolder screenshots i tam znajdziesz screena ale tylko jeśli masz IN)

13. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

i nie kombinuj nic ze skrótem !?

14. Michal

Michal Znany Wszystkim

15 lat gry Polską, najpierw szybka woja ze Szwecją, następnie jeszcze szybsza z Rosją, później znowu Ruski i sojusz duńsko-szwedzko-pomorski

Fajnie się gra Polską w tym okresie, ale szkoda że nie na długą mete, kraj jest zdecentralizowany strasznie, po 50 latach jest problem z małymi państwami niemieckimi (kwestia technologii...)

15. robak

robak Guest

16. Magnus

Magnus Guest

Ostatnio z braku multiplayera wróciłem do SP, więc... może kogoś tym zainspiruję :D

Myślałem trochę nad krajem, którym by się ciekawie grało, żeby gra się nie znudziła po kilkunastu latach i padło na Bretanię. Plusy są takie, że dzięki poczatkowym ustawieniom DP (+3 wolny handel, czyli po startowej zmianie +4), łatwo wejść w handel oraz na swoich prowach nie ma corów FRA i ENG (więc nie mają CB), lecz i tak początek to balans między tymi krajami, a jedna wojna eliminuje z dalszej rozgrywki.

Na początku nie kombinowałem nic, tylko zajmowałem coty (1 założyłem w stolicy rzecz jasna). Gdy już byłem gotowy i miałem plan opanować Irlandię, to dostałem warna od FRA = kolejne 10 lat pokoju, przez co pierwszego prowa zdobyłem po 34 latach gry (coś w Irlandii).

W każdym razie gra po 50 latach skończyła się tak:

Zauważyłem, ze sojusznicza Szkocja toczy odzielną wojnę z ENG, więc zaatakowałem, dzięki czemu sam mogłem decydować kiedy i jaki wezmę pokój. Screen przedstawia akurat sytuację po 2 wojnach z ENG (2x Szkocja i 2x Bretania).

Po kolejnych 100 latach:

I to raczej by było na tyle, bo męczą mnie teraz wojny wypowiadane co 5 lat przez POL i sojuszników, oraz ARA i sojuszników, na których co 5 lat muszę im kasować flotę.

Na tą wielką FRA jestem bezradny i wyprowadzam się stamtąd - teraz zajmie mi 1 prowa, a w kolejnej wojnie oddam stolicę (ciekawe gdzie mi przeniesie). I tak w przyszłości przenoszę do Ameryki i przyznam, że jest to cel rozgrywki, bo kiedyś nie mogłem rozwikłać warunków przeniesienia stolicy za ocean, a to może być pomocne do multiplayera. Tym razem powinno się udać, gdy w Europie mam 1 prowa głównej kultury (i nie jest to stolica, ale ten którego teraz oddam :D), a w Ameryce wszystkie.

17. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Jak oddasz, skoro jest coastal?

18. Magnus

Magnus Guest

Hmm, myślałem, że zawsze, gdy stolica jest odzielona, to można ją oddać / zażądać. No to będzie pat i wieczna wojna, aż sam nie przeniosę.

19. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Gra uznaje, ze polaczenie morskie oznacza, ze Twoje prowy nie sa oddzielone :)

Moja proba WC Francja (wciaz kontynuowana):

20. Has!

Has! Znany Wszystkim

który rok na końcu tego gifa ? :p

21. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Mozna obliczyc: 50ms to jeden rok XD. Tak bardziej na serio: stan Francji na 1 I 1525. Moze i slabo, ale to moja pierwsza proba :)

22. Szkubany

Szkubany Aktywny User

a to już pod koniec tej animacji, ciemno niebieskie na syberi co to za kraj?

23. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Astrachan. Po wojnie przeniosl stolice, wiec w tej chwili ja powoli traci (genialnie wlaczyl sie do wojny, by wesprzec sojusznika, ktory mnie zaatakowal :) ).

24. Bizard

Bizard Nowy

Moja pierwsza poważna rozgrywka, bo wcześniej grałem tak jakby zapoznawczo.
    Jako, że jestem początkujący, gram na łatwym poziomie i niskiej agresywności, nie znam też jeszcze wszystkich tajników gry, także jakby co, to wybaczcie ;)
    Zacząłem Holandią w 1399 roku, postawiłem sobie za cel stworzenie Niderlandów, a także rozwój kolonialny. Od początku gry 'właziłem w dupę' Francji, żeby mieć spokój, także z nimi nie miałem większych problemów, a po pewnym czasie staliśmy się znaczącymi sojusznikami. Niderlandy rosły w siłę, a technologicznie biliśmy inne kraje na głowie. W europie moje terytorium jest dosyć małe, ale w sumie o to chodziło.
    Parę ciekawostek
    -w pierwszych latach Kastylia zjadła całą Portugalię i Aragonię, jednak nie zmienili sie w Hiszpanie, a teraz przechodzą jakis kryzys, bo prawie cały półwysep Iberyjski jest zajęty przez buntowników a Portugalia i Aragonia wyzwoliły się
    -Zakon przekształcił się w Prusy, po czym z Prus wyzwolił się... Zakon o_O:lol: I teraz strasznie śmiesznie to wygląda, z resztą zobaczcie na Screena.
    -Japonia toczyła wojnę z Ming, wskutek czego zajmuje teraz 1/3 ich terytorium.
    -Jakieś smieszne indyjskie państwo, którego nazwy nie potrafię wymówić zajmuję cały półwysep indyjski i większość Tybetu.
    -Turcy w Płocku :lol::lol:

Teraz Screeny:

25. Szkubany

Szkubany Aktywny User

a co to za państwo w pirenejach?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie