[EU3] Mini AAR Corner - czym aktualnie pykasz??

Temat na forum 'EU III - AARy' rozpoczęty przez Ovy Sk-ce, 3 Marzec 2007.

1. Konserw

Konserw Ten, o Którym mówią Księgi

po fladze zgaduję, że mogucja (czy coś takiego - państewko chyba biskupie z środkowych(północnych?) niemiec)

2. Elas

Elas Genialdo

Moguncja, w samych Niemczech też gości ta flaga ;]

3. Knight_in_Fire

Knight_in_Fire Ten, o Którym mówią Księgi

Grał nią ktoś?

4. Has!

Has! Znany Wszystkim

No to ja pochwale się swoją Holandią :) Precz z Niderlandami ! Holandia rządzi ! :D

Europa: Holandia, jej wasale i sojusznicy:

Afryka:

Ameryka:

Mój kraj jest praktycznie od początku gry najbardziej zaawansowany technologicznie ze wszystkich + ma największy dochód miesięczny. Oczywiście to zasługa handlu :) Staram się też blokować Kastylię przed kolonizacją na ile tylko jestem w stanie(utrzymanie kolonii pochłania większość mojego corocznego dochodu). Chcąc się utrzymać na plusie i nie mieć dużej inflacji, muszę często "prosić" siłą sąsiednie państewka o wsparcie finansowe :)

5. Magnus

Magnus Guest

Zakończyłem grę, po przeniesieniu stolicy (mission complete). USA :p

6. Michal

Michal Znany Wszystkim

Gram sobie Zakonem/Prusami/Niemcami jest połowa XVIw i powiedzcie co jest najdziwniejszego:
    1) Chiny nam Morzem Kaspijskim
    2) Francuzi których jest wiecej w Hiszpani niż Francji :p
    3) Papież na Islandii i w Andaluzji
    4) Ogromna i stabilna Ayutthaya
    5) Rozbiór Węgier przez Turcję, Złotą Ordę i Mameluków
    6) Grenada, którą na początku zaanektowała Hiszpania a gdzieś po 70 latch uwolniła sie już spod Aragonii i porządnie skopała Portugalczyków :D
    7) I rodzynek, pierwszy raz mi sie cos takiego przytrafiło ze Europejczykom nie spieszy sie do Ameryki, jak widzicie jestem sam :D. Jeszcze kawałek wybrzeża i będę miał wyłączność. Tylko Portugalia próbowała sie osiedlac, ale ich kolonie niszczyłem szpiegami, a w końcu zaatakowała ich Grenada i 20 lat z głowy :p. Anglia przez ponad 100 lat prowadziła wojnę z Francją, Żabojady zajęli na początku posiadłości Angli w Europie a później to już tylko sie marynarką prali... A Hiszpan to wszyscy od początku lali więc mowy o koloniach nie ma :p. Na wodach przy Ameryce zauważyłem tylko Szkotów (wasal Anglii) i Holandii (niech sie tylko spróbują gdzieś osiedlić...) więc wszystko na to wskazuje ze sobie spokojnie Ameryke skolonizuje :p

7. Szkubany

Szkubany Aktywny User

1. Chiny często tam spotykałem, raz nawet doszły do M. Czarnego
    3. A Państwo papieskie raz miałem w saksoni (kul. saska) i ustruj mieli monarchia feundalne xD

8. Michal

Michal Znany Wszystkim

100 lat później połowa wieku XVII
    Zgodnie z planem America Conquest, przychód ok 800-900, po anksji wasali z pewnością bedzie grubo pow. 1000. Fajnie sie gra bo mam stabilne panstewko (95% kraju ma podstawową religie :p)

9. Szkubany

Szkubany Aktywny User

michał co to za mod? Tod??

10. marcho

marcho Ten, o Którym mówią Księgi

Granada na Civilization Universalis (wersja Beta 3 :D) pod In Nomine.

20 lat po rozpoczęciu gry. "Scenariusz" bez państw w nowym świecie.

11. Michal

Michal Znany Wszystkim

Nie, to HandDrawn Map

12. Maciej

Maciej Guest

[​IMG][​IMG]

ITA po przemianie z Genui. Jest to moja pierwsza gra na EU3 z dodatkami, dlatego podbojów i kolonizacji tak mało. Z ciekawostek: Persja razem z Węgrami prawie zjadła Ottomanów, Austria utworzyła unię realną z Polską, Chiny nad Morzem Kaspijskim (choć to zauważyłem, że zdarza się dosyć często) i zjednoczone Włochy (;)).

13. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Update mojego WC (1 I 1543):

Moze sie udac :)

14. Michal

Michal Znany Wszystkim

Jakie bb?

15. Elas

Elas Genialdo

Jaki stabcost i zysk? :D

16. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Te wartosci sa juz dawno nie wazne XD Ale jak nie zapomne, to kiedys sprawdze :)

[EDIT]:
    badboy=808.969
    lastmonthincome=1001.199 choc nie wiem, czy to to
    stability_investment=34384.432 a do wzrostu stabilnosci DAAALEKO (mimo kontrolowania kurii).

17. Michal

Michal Znany Wszystkim

A ile armii utrzymujesz? Bo chyba buntownicy szaleją :p

18. Knecht

Knecht Ten, o Którym mówią Księgi

No i ,który to rok bo w Ameryce prawie nic się nie dzieje.

19. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

No przecież pisze, że 1543:p

20. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

21. Gajtos

Gajtos Szczery ****k

Na normal i bez inflacji. Brawo :p :lol2:

22. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

Na normal i Francja, ale inflacja dziala jak najbardziej :)

23. Paradygmat

Paradygmat Ten, o Którym mówią Księgi

jakie masz idee i i na ile prowach masz core?
    może sejwa dasz?

24. LuKo

LuKo Znany Wszystkim

military_drill=yes
    national_bank=yes
    deus_vult=yes
    press_gangs=yes

Save dam, jak ukoncze :)

[EDIT]: Juz jestem po pierwszej wojnie z Mingami. Niestety, teraz cierpie od 7pkt. WE

25. Elas

Elas Genialdo

Możesz dawać osobno animke i ostatni screen świata? Bo długo trza czekać aż ta się skończy, i jeszcze ominąć to można xd

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie