Filmy które widzieliście, godne polecenia lub niewarte obejrzenia

Temat na forum 'Hyde Park' rozpoczęty przez Opole, 9 Lipiec 2009.

1. Seba

Seba Aktywny User

Crank 2- ostra masakra bez trzymanki pod napięciem. Prequel to przy tym bajka na dobranoc. Brutalność w tym filmie przybierała formę nawet groteskową.

2. Krzysiek

Krzysiek Guest

Ooo Znam taki jeden film.
    Rok: 2000
    Tytuł: Requiem dla snu-może znacie muzykę z filmu

Nie najnowszy, nie "superprodukcja", może część z was widziała.
    Ale film godny polecenia

Film +18

3. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Napisał ktoś , kto pod avatarem ma napisane lat:16.

Kiedyś dawno , dawno temu oglądałem film na TVP1 . Nosił on tytuł "Król Olch"(96') . W pamieć zapadła mi szczególnie ostatnia scena tego filmu. Gdy główny bohater w metaforycznej scenie ratuje żydowskiego chłopca uciekając przez bagna.
    Na pewno jest to film wart obejrzenia i wyróżniający się na tle miernot produkowanych obecnie w Usa. Mam cichą nadzieje , że Tvp niedługo go znowu puści , bo z checią bym obejrzał go jeszcze raz.

4. Krzysiek

Krzysiek Guest

Film można obejrzeć w lżejszel wersji.
    W Stanach można go obejrzeć od 17lat, ale z opiekunem...

Poza tym film nie zawiera jakiś tam "strasznych scen". Po prostu porusza "drażliwe" tematy.

5. Medievista

To ja już nie wiem , co musi reżyser pokazać , żeby scena była "straszna" , a nie poruszała "drażliwych tematów" ... jak Cię amputacja ręki , elektowstrząsy , czy sprzedawanie własnego ciała nie rusza to nie mam pojecia co uważasz za "straszną scenę". Wybacz , albo pomyliłeś filmy , albo go kompletnie nie zrozumiałeś.

6. Krzysiek

Krzysiek Guest

Hmmm przecież widziałem i to nie raz...
    Ale takie filmy to powinno się nawet w gimnazjach pokazywać, bo potem wchodzimy (mówie o moich rówieśnikach) w dorosłe życie i nic o nim nie wiemy...

Porównaj ten film z "Teksańską masakrą", albo z "Milczeniem owiec" lub "The grudge - Klątwa" to zobaczysz różnicę...

7. Medievista

Zarzuciłeś takim arsenałem , że strach się bać . Przecież to są "bajeczki dla młodzieży" , a nie prawdziwe kino życia jak w Requiem . Widzisz , to nie "ilość ketchupu" decyduje czy scena jest straszna , a to czy dzieje/działa się ona naprawde i ma ona przełożenie na prawdziwe życie.

8. Krzysiek

Krzysiek Guest

No właśnie wiem...
    Requiem to jest życie...

I właśnie dlaczego się przyjęło, że straszne sceny to te z ketchupem...
    Ale uważam, że każdy powinien obejrzeć Requiem...

---------- Post dodany o 19:37 ----------Poprzedni post został napisany o 19:35 ----------

Istnieje coś takiego jak dojrzałość osobista (nie wiedziałem jak to ująć). Wiem, że jestem w stanie obejrzeć ten film i nawet go zrozumiem...
    Film widziałęm 3 razy. Pierwszy w styczniu 08

9. Dżemik

Dżemik Guest

Ostatnio w końcu zobaczyłem w całości western "Dobry, zły i brzydki", i cóż...naprawdę polecam.
    Dla mnie to najlepsza pozycja z tzw. "Trylogii dolarowej". Dobra gra aktorska (szczególnie Tuco), ciekawa fabuła, w porównaniu z poprzednikami dość mała liczba absurdów, specyficzny klimacik filmu przygodowego. Całość zrobiona na luzie, jakby Leone puszczał oko do widza i mówił "bawcie się dobrze".
    Warto obejrzeć.

10. Alojzius Pendergast

Alojzius Pendergast Znany Wszystkim

Byłem w sobotę na Harrym Poterze. Nie jestem psycho-fanem tego zjawiska, ale czytałem ksiązki i filmy widziałem. Ten najnowszy jest ******sty i wciska w siedzenie miejscami. Polecam nie tylko fanom HP.

11. Świerszczu

Świerszczu Guest

To ciekawe, wiele opinii o nowym HP słyszałem, które mówiły że przeciwnie, ze nudny, nic się nie dzieje i strata pieniędzy :D

12. Knecht

Knecht Ten, o Którym mówią Księgi

Dosyć szokujący francuski film "Irreversible" ("Nieodwracalne")
    Zarówno nietypowy montaż (fabuła od tyłu), jak i bulwersujacy temat może zmusić do obejrzenia go w całości.
    Z kolei jest wiele osób, które na pewno by go odradzały.
    Najlepiej samemu wyrobić sobie opinię na jego temat.

P.S. Aha, jest dozwolony chyba od 21 lat.

13. Krzysiek

Krzysiek Guest

W PL chyba nie ma ograniczenia od 21
    Wiem, że takie jest we Francji, ale czy w Polsce?

14. Elvith

Elvith Guest

Byłem na HP 6:D Dno totalne, kiszka ostatnia i kaszana przednia. Było kilka zabawnych momentów,generalnie ładnie pokazano nieporadność tych całych nastolatków, ale sam film jest ultrachaotyczny i nieskładny. Nie wiedziałbym nic, gdybym nie czytal książki. Szczerze odradzam. Efekty też nie zachwycają na tyle, zeby dla nich iść do kina:p

Usunąłem nieco za daleko idącą "zachętę".
    Van Tommy

15. Opole

Opole User

Polecam, dobry Film

Bardzo mi się podobało, jedynka przy dwójce była słaba

---------- Post dodany o 18:42 ----------Poprzedni post został napisany o 18:35 ----------

Klasyka westernu, po prostu rewelacyjny, z początku nie umiałem się przekonać ale nigdy nie widziałem lepszego westernu. I ta melodia która zna chyba każdy.

Pisałem o nim na początku, także polecam

Scanner Darkly - Film polecił jozi na 1 stronie, bardzo mi sie podobał

Widziałem Terminatora - Ocalenie, nastawiłem się na szalenie efekciarski film, niestety się przeliczyłem, rzecz jasna niczego innego poza efektami nie brałem pod uwage.

Właśnie jestem w trakcie Zostawić Las Vegas i mi się podoba, rzadnej rewelacji ale obejrzec można.

http://www.youtube.com/user/zajencef

4/5 filmów na tym kanale jest po prostu przecudownych, gorąco polecam. Kanał już nie aktualizowany i prawdopodobnie za niedługo zamknięty.

http://www.youtube.com/user/zajkowsky

Kanał tej samej osoby, uaktualniany podobnie bardzo dobre filmy

Zapraszam do dyskusji.

16. Kosiarz101

Kosiarz101 Guest

Dobry jest. Jakis czas temu lecial tez w TV "Django" - tez western tego samego rezysera, tez z Eastwoodem, ale nakrecony 2 lata wcześniej. Wart obejrzenia, chociaz widać miejscami jak efekty kuleja - np. gdy bandyta strzela z karabinu do zolnierzy smiesznie to wyglada, ale trzeba wybaczyc bo to w koncu lata 60 jeszcze były. Fabula jest ciekawa, ogolnie dobry.

17. FifiCz

FifiCz Guest

Ostatnio oglądnąłem amerykańskie 'Pluton' o wojnie w Wietnamie. Fajny film, bez fajerwerków, bez wiecznie zwycięskich i bohaterskich Amerykanów. Zdecydowanie polecam. Ciekawi mnie, czy ktoś oglądał ten film z lektorem ;) ?

18. Opole

Opole User

"Platoon" to jest klasyka, świetny film.

Polecam polski film "Rezerwat" i także polski "Wesele", bardzo życiowe filmy.

19. Modes

Modes Znany Wszystkim

Polecam "Tae Guk Gi: The Brotherhood of War " jeden z najlepszych wojennych filmow jakie widzialem.

20. jozi02

jozi02 Ten, o Którym mówią Księgi

Potwierdzam - sam nie dawno oglądałem i naprawdę niezłe. Z podobnych filmów wojennych warto jeszcze obejrzeć Ji jie hao aka. Assembly aka. Ostatnia bitwa albo rosyjski film Svoi (ten chyba najlepszy). Fajna jest też Kukułka - ale to już zupełnie inny typ filmu :)

21. Kosiarz101

Kosiarz101 Guest

"Tae Guk Gi: The Brotherhood of War" czyli po polsku Braterstwo Broni - potwierdzam dobry jest.
    Jak ktos lubi starsze filmy to dobry jest "Upadek" z 93 - wyrzucony z pracy desperat siedzac w korku wybucha i bierze sie za porzadkowanie miasta :lol: Chce tez zobaczyc urodziny swojej corki - zona go rzucila i nie chce go widziec. Moze brzmi prosto, ale dobry jest, krytykuje amerykanskie wady poczatku lat 90, zakonczenie tez zaskakuje.

22. CRIS10

CRIS10 Guest

Przedwczoraj mecz EL. LM :)

Wczoraj równiez mecz eliminacyjny - a po nim na panienki :)

Za to dzisiaj skoro juz 2 osoby odwiedzilismy, zaprosiłem do mnie kolegów na sesje filmową. Filmoteka przewdstawia sie nastepująco: Rambo, Rambo 2, Rambo 3, Najemnik, Straż Nocna - i jeszcze kilka innych których nie pamietam. Do tego coś do picia i mozna posiedziec wieczorem :)

Filmy oglądamy, a to dlatego ze pierwsze treningi na worku w lesie zaczelismy 15 lat temu po obejrzeniu właśnie Rambo i Rockiego :)

23. Opole

Opole User

Po Rockim to w chłodni na tuszy świńskiej a nie w lesie, w lesie to mogliście polować na jelenie i pić ich jeszcze ciepłą krew prosto z poderzniętego gardła.

Słaby widziałem tydzień temu, peunta oczywista, dialogi słabe, pewnie przez czas który minął, nie warto.

Ja nic nie widziałem ostatnio.

24. de Ptysz

de Ptysz Ten, o Którym mówią Księgi

,,Johnny poszedł na wojnę" (,,Johnny got his gun") - świetny, ale przygnębiający film:(

25. CRIS10

CRIS10 Guest

A propo lasów i noży to "Nożownik" też jest w planach :)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie