Gdy coś poszło nie tak... Earth 2150 Moon Project AAR + mod na kampanię z EFTBP

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez ziom14PL, 19 Sierpień 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Piguła: Nic nie ruszyło - 20%. Z tego co czytałem o następnych misjach, jeżeli będę przekazywał tylko tyle ile będzie w celach misji, zabraknie mi ok. 300k cr :p .

Milven: Gram na normalnym :D

Brazylian: misja była by jako nie zakończona sukcesem i nie odblokowałaby następnych

2. tzn. ona trigeruje jakieś dodatkowe? bo te z głównej fabuły chyba lecą i tak i tak.

3. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Tia. Ostatnia misja tej ścieżki nazywa się Strefa 51... Zawołajcie Kardynała! :D

4. Zoor

Zoor Ideolog gender

Nie syp spoilerami... :mad:

5. Syp, syp-kto nie grał, temu nic nie powiedzą, a kto grał, to je albo zna albo jak ja-zapomniał.... ;-)

6. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Gdy coś poszło nie tak...
    Rozdział II - Wiosna, panie sierżancie!
    Odc. I - Uciekamy, szpiegujemy, przejmujemy​

Witajcie Towarzysze po krótkiej przerwie. Odcinek szybciutko trza napisać, bo się na CW spóźnię. Zaczynajmy!

Na dzisiejszą, pierwszą misję wysyłają nas do Japonii. Cel: trzy bazy LC. Pakujemy Sybiry i atakujemy na szybko, co wróg się rozbudować nie zdążył. Przepchałem się przez wąwóz i dojechałem na przedpole pierwszej z baz LC. Tradycyjnie wyjechał na mnie komitet powitalny. Stado, spadających "na hita" Lunarów, twardszych Moonów i latających Meteorów. Walka była krótka, lecz okupiona lekkimi stratami. Wdarłem się do bazy i spotkało mnie nie miłe zaskoczenie. Primo: elektrownie były strasznie daleko od wjazdu. Secundo: LC zaczęło stawiać Bastiony. Coś jak moje duże wieże, ale podwójne. Ze sporymi stratami wycofałem się do mojej bazy, którą w między czasie otoczyłem pierścieniem laserów i działek AA. Uzupełniłem straty i gdy analizowałem mapkę, LC przypuściło kontratak. Spory. Od groma Moonów i Meteorów. Atak (ledwo) odparłem, lecz wróg atakował bez przerwy nie małymi siłami. Nie starczało mi jednostek na jednoczesną ochronę bazy i atakowanie. Szybka analiza sytuacji: mam 2 wyjścia:
    1. Bronię się, aż LC skończą się surowce. Tylko, że wciąż mają bunkry, a żadnego zysku nie będzie, tylko "to win!".
    2. Bronię się, aż wydobędę surowce z mojej bazy i przeprowadzam "taktyczny odwrót" do Bazy Głównej.
    Druga opcja wydała mi się bardziej sensowna. Dobudowałem trzy fabryki, co by na bieżąco uzupełniać straty i odpierałem kolejne ataki przeciwnika. Lasery cięły wszystko co się po lądzie ruszało, a działka plot zestrzeliwały wszystko z nieba. Podczas któregoś szturmu z kolei, pojawiły się jednostki LC wyposażone w tarcze ochronne. Chroniły one przed bronią promienistą, czyli na przykład moimi laserami. Oznaczało to, że żeby zniszczyć taką jednostkę laserem, muszę najpierw zniszczyć tarczę i dopiero samą jednostkę. Szybko przezbroiłem wieże z laserami na podwójne działa 105mm. Gdy w polu surowców zostało około 25k cr, wróg przełamał obronę na wschodnim podjeździe bazy. Kilka razy dojechali nawet do moich Tajg, transportujących surowce z kopalni do rafinerii. Łatałem już bazę, czym tylko miałem pod ręką. W końcu surowce zostały wydobyte i mogłem rozpocząć ewakuację. Najpierw misję opuściły Gruzy, Tajgi i (po uzupełnieniu amunicji) Bojary (transport amunicji). Baza była sprzedawana w kolejności: Kopalnia-Rafineria-Fabryki-Wieże obronne-Elektrownie. Na samym końcu z misji wyleciały Sybiry. Mamy pierwszą porażkę.

Rozkazy

Baza pod koniec rozbudowy

Pierwszy kontakt

Balance fail!

Moment przełamania obrony

Baza została ewakuowana

Da, da...

Statystyki misji

Uzupełniłem straty, choć większość Sybirów zyskała nieco doświadczenia i ruszyłem na kolejną misję. Miałem do wybory trzy, ale wybrałem Njiu Jork Sity.

Screen i film spejszał dla Zoor'a, gdy Ziemia nie jest taka lodowata:

[video=youtube;yuA-YfnOmDg]http://www.youtube.com/watch?v=yuA-YfnOmDg[/video]

OK skarbie

Na miejscu zastałem lądowisko i pojazd NEO. Amfibia pioruńsko szybka. Rozpocząłem rajd po podziemiach i nadziemiach. Po drodze minąłem stadka Tigerów i Gargoili, kilka baz przeciwnika, w podziemiach magazyny artefaktów i cele naszej misji: jednostki dowodzenia Golan IV, V i VI. Po ich zabezpieczeniu spotkała mnie miła niespodzianka. Przejąłem kontrolę nad wszystkimi jednostkami UCS na mapie. Same jednostki, budynki nie. Fajnie. Mam całe stadko Gargoili z rakietami (samoloty) i Tigery jako mięsko armatnie. Strasznie długi opis tej misji co nie? :p

Neo!

Nie ma sprawy
    P.S.
    Szkoda

Holy....! :D

Tia wiem, jestem świetny

I macie screena. Te termity to w sumie dla picu są. I tak nie mogę ich użyć. Chociaż mam Mamuta, to i tak buduje on tylko budynki ED, a nie UCS.

A liczta se sami, macie wszycho na screenie :p

7. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Paskudny ten lektor :D

8. Macgie

Macgie Ten, o Którym mówią Księgi

Pisanie komentarza w toku

Witaj w klubie, który nie może przejść misji w Japonii.
    Odcinek fajny, ja właśnie jestem na etapie walk w Japonii, mam zbudowane dwie bazy, ta z stocznią już padła, a z lądowiskiem to chcę utrzymać do wyczerpania surków :D

Powodzenia w dalszej walce! Ku chwale ED

Generał Macgiekow - dowódca batalionu kijów golfowych

Pisanie komentarza zakończone

P.S. Widziet ich! Pszszszsz

9. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Odcinka nie ma z prostych przyczyn:
    1. Szkoła się zaczęła
    2. Nie długie otwarcie serwera MC
    3. Ogólnie jakoś mnie się nie chciało ;)

Jak do łikendu nie zrobię, to w Sobotę się zmuszę

10. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Nie - nie odcinek :p

Oficjalnie zawieszam AAR. Wyskoczyła mi pewna rzecz zwana Liceum Ogólnokształcącym i zwyczajnie nie mam czasu, a w łikendy pykam w Eartha, ale z Sebą na multi (ktoś chce się podłączyć? Wszystkie części). AAR'a reaktywuję za jakiś, raczej dłuższy czas. W tym czasie może zacznę co innego (może M&B jakiś fajny mod wyszedł) :p

11. Kowal

Kowal Ten, o Którym mówią Księgi

Gdzie liceum, młody jesteś, zostaw, pisz :p

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie