Historia Lubi się Powtarzać... Czy na pewno? - AAR z Civilization V: BNW

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez SilverRPL, 13 Kwiecień 2014.

1. Zoor

Zoor Ideolog gender

Jak za komuny :F

2. SilverRPL

SilverRPL User

Nie od razu Kraków ROZBUDOWANO. :D

3. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Spokojnie, maczet jeszcze nie wymyślono :v

4. SilverRPL

SilverRPL User

Wymiana towarów trwa, bo jeszcze waluty nie wymyśliłem. :C

5. Languorous_Maiar

Languorous_Maiar Ten, o Którym mówią Księgi

Jaką logiką się kierowałeś biorąć wolność, gdy jesteś sam na kontynencie? ;d

6. SilverRPL

SilverRPL User

Logiką szybkiej potrzeby budowy drugiego miasta.

7. vimes6

vimes6 Guest

Prędzej jak za czasów wolnego miasta.:geek:

8. Languorous_Maiar

Czyli dla jednego miasta sobie praktycznie rozwojowo strzelać w kolano. Auć. : D

9. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Wolnosc ma sens jak trzeba gdzies sie dostac, a jest tez 5 chetnych na to miejsce.
    Lepsza od wolnosci jest tradycja albo honor.
    @L_M
    Co polecasz do likwidacj duzego stada winged hussars?
    Sprawdz PW za chwile.

10. SilverRPL

SilverRPL User

Za strzał w kolano to nie uznam. Zwykle na początku dążę do jak najszybszej budowy drugiego miasta, bo wtedy wszystko już idzie prosto. Dodam też, że Wolność daje o tyle dużo, że dodatkowo nie musiałem sobie w Warszawie zaprzątać głowy produkcją osadników, która oprócz spowolnienia rozwoju populacji, zajęłaby mi miejsce do produkcji.

Równie duże, lub nawet większe, stado pikinierów. Pamiętam, jak raz (Bo na podstawce grałem mnóstwo razy, a na BNW tylko jeden pełen raz) próbowałem się wbić Husarią w kordon pikinierów. (Lub nawet włóczników jakiejś nacji, nie pamiętam której) Skończyło się na masakrze moich jednostek, choć pewnie Languorous_Maiar będzie miał lepsze zdanie, gdyż jestem jeszcze w BNW początkującym. :D

11. Languorous_Maiar

Tylko że zyskując z 10-20 tur w early game tracisz z 50 jak nie więcej w środku/late game. : p
    Zwłaszcza że Twoja wyspa jest na tyle malutka, że nawet nie musisz sobie zaprzątać głowy tworzeniem dużej masy osadników.

Liberty to się tylko przydaje jak chce się szybko zająć jakiegoś wondera albo miejscówkę, a tutaj nic takiego nie ma, bo żadnego AI na wyspie nie ma by podebrało. : P

Już nie wspominając że owy czas na budowę seta straciłeś robiąć monument. ;p

12. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Poza tym dla mnie liberty ma sens jak losowanie zrzucilo 5 civek i mnie kolo siebie.

13. SilverRPL

SilverRPL User

Niestety, przez jakiś czas AARa nie będzie, gdyż mam problemy z Steamem. :C

14. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Jakby coś to na wszelki wypadek zrób kopię zapasową save'a z dokumentów. Zbyt ładnie piszesz o Sarmatach aby Steam to popsuł. ;)

15. SilverRPL

SilverRPL User

Dzięki za miłe słowa, ale będę musiał obniżyć tempo pojawiania się odcinków do kilku w tygodniu. Postaram się pisać natomiast dłuuuuuższe odcinki, a jeszcze dziś się taki pojawi. :)

16. Kubacki99

Kubacki99 Znany Wszystkim

Gdzie on ?? Ludzie czekają

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie