HoI IV - Szybkie pytania

Temat na forum 'HoI IV - Pomocy!' rozpoczęty przez Tom Funki, 7 Czerwiec 2016.

1. filip1993

filip1993 Znany Wszystkim

Dlaczego nie jestem w stanie wykonać inwazji morskiej mając przewagę powietrzną, morską i mając odpowiednią ilość dywizji? Odliczanie do akcji kończy się, po czym znika a rozkaz nie wykonuje się.

2. filip1993

Nieważne, miałem przewagę nie w tym rejonie co trzeba...

3. filip1993

Czy British Raj, Australia i Nowa Zelandia są majorami? Gram Niemcami, pokonałem Francję, UK, Kanadę i Stany a konferencja pokojowa nie wyskakuje.

4. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Musisz zająć wszystkie państwa, a nie majory. Wszystko, co ma punkty zwycięstwa

Wysłane nie wiem z czego za pomocą tapatalka

5. Cutizzini

Cutizzini User

Nieprawda. Wystarczy pokonać majory, przykładowo w 1936 po podbiciu Wielkiej Brytanii Niemcami konferencja pokojowa wyskakuje chwilę po kapitulacji Brytyjczyków.

Kto jest majorem możesz sprawdzić w oknie podsumowującym wojnę. Najedź na dowolny z krajów przeciwnika i powinna wyskoczyć informacja o ważnych członkach frakcji wciąż znajdujących się w wojnie.

Goliat lubi to.
  6. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Brytyjskie Indie są majorem oprócz Francji i UK.

7. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Szczerze, to możliwe, bo nigdy nie zajmowałem UK, bo gra mnie nudzila [emoji14]

8. lysy

lysy Panzer Legion

Aby sojusz poddał się, trzeba zająć wszystkie kraje w tym sojuszu z którymi mamy wojnę. Alianci potrafią jeszcze istnieć, gdy zostaje np. maleńka Nowa Zelandia:p

Goliat lubi to.
  9. Garen

Garen Ten, o Którym mówią Księgi

Ale serio ludzie, nazywać majorem państwo, tylko dlatwgo że trzeba je podbić kiedy ma sie z nim wojnę?

10. filip1993

Nie nazwałem British Raj, Australii i Nowej Zelandii majorami z tego powodu. Po prostu słyszałem, że trzeba pokonać wszystkich majorów, aby sojusz się poddał.

11. moskal

moskal Опричник

Procent całościowy punktów zwycięstwa musi przekroczyć procent całościowy jedności narodowej. Minory mają często wysoki procent zatem trzeba podbić wiele wysokopunktowych prowków.

Ostatnia edycja: 20 Sierpień 2016
  12. Garen

Można jakoś podnieść popularność partii bez zobowiązań? Komendy w konsoli też mnie interesują

13. Tulev

Tulev Ten, o Którym mówią Księgi

Bez ingerowania w pliki nie. Możliwe jest stworzenie doradcy (lub odpowiedniego focusa), ale poza tym to nie.

jasniok lubi to.
  14. some1

some1 Nowy

15. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

500 to limit w grze dla każdej nacji . Wgraj moda, który go usuwa

16. some1

some1 Nowy

Dzięki masz może linka do moda?

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Wyszukaj na warsztacie Steam ;)

18. some1

some1 Nowy

No sporo jest tych modów mógłbyś napisać które warto zainstalować

Przeniesiono z dyskusji ogólnej
    moskal

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 Wrzesień 2016
  19. lysy

lysy Panzer Legion

Kieruj się wynikami dwóch filtrów: najwięcej polubień oraz najwięcej subskrypcji. Wszystkie mody na tych listach są godne uwagi. Do tego dołącz BICE oraz Projekt Legion. Reszta to wedle uznania, czego oczekujesz od tej gry:)

20. Rutherfrodo

Rutherfrodo Ten, o Którym mówią Księgi

Wiesz chyba dobrze, że tak nie jest. Jest kilka modów w topce które na to nie zasługują. Tak samo jest wiele naprawdę wspaniałych modów mających niewiele subskrybcji.Z jakiegoś powodu nie ma ich na głównych listach.

Często też znikają w spamie chłamu który jest wrzucany na warsztat. Ja staram się zawsze przeglądać świeżosci i zdarza się znaleźć perełkę.

Jednak uogólniając, większość modów z największą ilością likeów i subów są godne polocenia. Jeśli jednak ktoś ma chęć i czas może coś znaleźć ciekawego dla siebie w odmętach warszatatu ( skupu złomu ) Steamowego.

21. single

single Nowy

A czy w ogóle tworzenie Vichy jest wymagane przy aneksji właściwej Francji przez gracza lub AI? Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić, byłoby miło, gdyby ktoś napisał. :)

Przeniesiono z ciekawych screenów
    moskal

22. Garen

Nope, jak grasz Niemcami to przy kapitulacji Francji możesz wybrać tworzenie historycznego Vichy, albo podbicie całej Francji. Kiedy inne państwo podbija to jak sie ustanawia rząd marionetkowy to wtedy powstaje Vichy bo dla paradoxu faszystowska Francja= Francja Vichy

23. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Może mi ktoś powiedzieć, czemu grając Francją w celach narodowych mam dostępne "rozwój przemysłu", nie ma on żadnych wymagań do spełnienia, a jak klikam "rozpocznij" to nadal nie mam żadnego celu wybranego. Może to coś z tym że nie ma od tego żadnych strzałek do następnych celów? Dołączam screen:
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=765831268

Może to coś się porypało przez dodawanie różnych modów z national focuses z Warsztatu Steam? Czy jak ja mam to naprawić?

Tutaj, na przykład, strzałka nigdzie nie prowadzi... ;P
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=765835188

24. moskal

moskal Опричник

Jakiś wadliwy mod lub niespójność plików lokalnych - FRA tych focusów nie ma (ptrz na wikię z francuskimi focusami).

25. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Mhm, musiałem któryś wadliwy mod ściągnąć w Warsztatu(może się pokrywają dwa mody albo to dlatego że nie były robione pod betę patcha 1.2.0) Trzeba bardziej z tym uważać.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie