HoI3: Pytania o modowanie

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez Dżemik, 10 Sierpień 2009.

1. Agryppa

Agryppa User

Podczas rogrywki która prowadziłem kierujac USA, zaskoczył mnie pewnien fakt po poł roku od momentu gdy japonia wypowiedziała mi wojne zgodnie z przewidywaniami zaatakowali i zajeli filipiny jedank w trakcie zajmowania indii holenderskich najstapiło owe niemiłe zaskoczenie otóż japonczycy pozajmowali tylko porty i nie ruszali sie w głab londu aby zajac cala wyspe wynikało to z tego ze infrastruktura tych wysp było niewystarczajaca aby mogło sie przemieszczac tam wojsko!!! to samo tyczy sie terenów nabrzeznych australii to jest napewno jakis bład mapy poniewaz nie wierze ze tak własnie miało byc, prosze o pomoc w jaki sposób da sie to jakos naprawic ?

2. Plantator

Plantator User

Tak właśnie ma być i to nie jest błąd.

3. Agryppa

Agryppa User

Ma tak być !! przeciez to jest nie historyczne japonczycy w poł roku zajeli wszystkie wyspy java, borneo itd. wiec powinno sie dac zajac całe te wyspy. Byłbym w stanie zrozumiec ze tereny srodkowwej autralii czy niektorych prownicji w nowej gwinei miałby bardzo niska infrastrukture ale do zaakceptownia jest to ze indie holenderski w 60% sa niedostepne!!

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Dobra inaczej podejde do tego tematu czy ktos wie gdzie i czy monza zmienic poziom infrastruktury w danej prowincji.

4. tunio

tunio Znany Wszystkim

History/provinces szukasz tam nazwy prowincji w której chcesz zmienić infre; spisujesz jej nr. Póżniej odpalasz save-wyszukaj-nr prowincji- zwiększ z 1.000 na ile chcesz (1-10) .000

5. Agryppa

Agryppa User

Teraz wszystko śmiga dzięki wielkie

6. Daxey

Daxey User

Jak odejśc z frakcji

Co należy zrobić? Prosiłbym o wytłumaczneie lub ewentualny kod.

7. Avatrus

Avatrus Ten, o Którym mówią Księgi

Chyba tylko przez edycje save-a.

8. Daxey

Daxey User

A dokładniej?Jak tego dokonać

9. Avatrus

Avatrus Ten, o Którym mówią Księgi

Otwierasz save notatnikiem szukasz słowa: "allies". Wiele jest tam allies w technologiach (pomijasz je). Prawie na samym dole znajdujesz ostatnie słowo "allies". Powinno to podobnie wyglądać.
    allies=
    {
    progress=260.000
    country="ENG"
    country="FRA"
    country="IRQ"
    country="OMN"
    Jeśli chcesz odejść usuwasz inicjał swojego państwa.
    np. Jeśli chcesz odejść Irakiem usuwasz wers country="IRQ".
    Powinno działać.

10. Daxey

Daxey User

Dzięki wielkie ziom! :)

11. Daxey

Daxey User

Jak usunąć państwo satelickie

Witam, gram Japonią i chcę się pozbyć satelity - Mandżuko. Jak to zrobić? Poprzez edycję save'a? Jeśli tak to które wersety, bardzo proszę o pomoc iz góry dziękuję. :)

A i wesołych świąt. :)

12. Dynamic

Dynamic Ten, o Którym mówią Księgi

Najlepiej podczas wojny z Chinami - gromadzisz wojska w Korei, zostawiając Mandżukuo. Chińczycy po wybuchu wojny atakują Twoją marionetkę i ją anektują. A Ty wysadzasz piękny desant w okolicy Pekinu i gnasz do granic Mongolii odcinając 50 do 75% wojsk chińskich na terenie swojego dawnego satelity.

13. Daxey

Daxey User

I wtedy nie będzie czegoś takiego jak wyzwoleie? Po prostu przyłączę te tereny?

14. Dynamic

Dynamic Ten, o Którym mówią Księgi

Jeśli Chiny wcześniej anektują Mandżukuo to tak. Ale nie możesz być w żadnej frakcji przed i w czasie wojny.

15. Daxey

Daxey User

Kilka pytań o edycję save'a

Da się w tej edycji wywrzeć wpływ na jakiejś wojnie? Np jako Japonia chciałbym stan wojny z Mandżukou, mogę jakoś to zrobić edytując save'a? Jeśli tak to w której linijce?

16. Daxey

Daxey User

Zmiana flag / jednostek Rzeszy i innych

Witam, bardzo irytuje mnie flaga Republiki Weimarskiej, chciałbym ja zamienić na właściwą flagę Rzeszy, czyl iswastykę.

jak tego dokonac? Jest jakaś łatka na zmianę flag lub coś takiego? Proszę o pomoc

Posty przeniesione [N]

17. Flavius Aetius

Flavius Aetius Aktywny User

18. Adrias

Adrias User

Zasoby Ludzkie

Gdzie w save można zwiększyć zasoby ludzkie ?

19. Flavius Aetius

Flavius Aetius Aktywny User

Musisz znaleźć swój kraj (najlepiej po tagu chyba) i po kilkunastu linijkach dotyczących badań, zasobów i polityki jest linijka, która się zwie manpower. Ona to odpowiada za zasoby ludzkie :) Oczywiście musisz znaleźć najpierw swój kraj, cobyś nie zwiększył jakiemuś innemu państwu ;)

20. Adrias

Adrias User

Ale to wszystko w pliku z obecnym savem tak ?

21. lysy

lysy Panzer Legion

Prosty sposób na znalezienie w save swojego kraju to np. w notatniku w opcji: znajdź, wpisujemy human=yes. Potem możesz wpisać manpower i masz wszystko na widelcu;)

22. Adrias

Adrias User

Dzięki. Znalazłem

23. Adrias

Adrias User

Ej jak zwiększyć potencjał przemysłowy ?

24. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

Post jest w temacie o modowaniu gry, więc pewnie chodzi mu o zmiany w sejwie...

25. Virtus

Virtus Ten, o Którym mówią Księgi

Rzeczywiście nie ten temat, zmienia to trochę moją odpowiedź:
    Zależy w jakiej sytuacji:
    1. Dodając fabryki do prowincji.
    2. Modyfikując ministrów przemysłu na takich dodających +% PP.
    3. Modyfikując technologie dodające +% PP.
    4. Modyfikując prawa okupacyjne.
    5. Modyfikując prawa wewnętrzne dotyczące przemysłu.
    6. Modyfikując czas budowy fabryk. Nie dodaje to bezpośrednio PP, ale w zależności od modyfikacji może znacząco skrócić.

Poza pierwszą metodą, wszystkie pozostałe w większy lub mniejszy sposób dodadzą też PP AI.
    Jakbyś miał pytanie jak to zrobić to mogę ci pomóc, wszystko zamknie się w drobnych edycjach plików gry notatnikiem.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie