HoI3: Pytania o modowanie

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez Dżemik, 10 Sierpień 2009.

1. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

dzieki :)

To teraz kolejny zestaw pytan. Nie moge znaleźć paru prowincji. Zeby sobie ulatwic zycie na pulpicie w nowym folderze wrzucilem history\provinces z podstawki, nastepnie nadpisałem je tfh oraz plikami z moda. Większość prowincji potrzebnych do edycji znalazlem ale nie wszystkie. Brakuje mi: Parker, Safford, Yuma (Arizona) Black Range, Alamogordo, Carlsberg, Elida (New Mexico)/
    Nie znalazlem ich ani w plikach, ani w tym pliku exela z folderu map, ani na hoi3 wiki. Sprawdzilem w grze ze te prowincje istnieja wiec ocb :O

2. Nuke

Nuke [heinkel intensifies]

3. casanunda

Okej to teraz pyt glupiego. Jesli chce edytowac mod a nie sam scenariusz gry (podstawki) to nadal mam mu pokazac sciezke do gry?

a tak po ludzku?

4. Nuke

To nie ma znaczenia, program ma wbudowaną mapę z prowincjami i ich id, więc dzięki niemu będziesz mógł je znaleźć bez grzebania w plikach.

5. casanunda

;)

dzieki :)

PS: uruchomilem program i mam o dziwo wersje z moda. Czy jesli teraz bede cos grzebal w prowach to zapisze sie to (zedytuje) gdzie?

6. ZSRR

ZSRR User

Mam pytanie jak zmienić ilość możliwych dywizji w korpusie ? itd
    Np zamiast 5 - 10

7. Dynamic

Dynamic Ten, o Którym mówią Księgi

Nie słyszałem aby to było modowalne (doprowadzenie do zmiany na poziomie gry). Niemniej edytując save możesz wrzucić w jeden korpus/armię/grupę armii wrzucić więcej niż 5 jednostek.

8. ZSRR

ZSRR User

Gdzie mogę zmienić bonusy dawane przez sztaby ?
    Ile dywizji może być podpiętych bezpośrednio pod teatr ?

9. Nuke

Pod teatr - dowolna liczba jednostek.

10. Dynamic

A bonusów się raczej nie da zmienić :) Nigdy nie trafiłem na plik któryby je zawierał.

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Odp: HoI3: Pytania o modowanie

Pod teatr nie ma ograniczeń.

A bonusy są zapewne hardcoded

Wysłane z Novo7 Flame za pomocą Tapatalk 2.

12. ZSRR

ZSRR User

Pomógł by mi ktoś napisać event dodający infrastrukturę w np 10 losowych prowincjach ? prowincji ?

13. HeliumPL

HeliumPL Aktywny User

14. Nuke

Na dole posta, który sam linkujesz, masz link do pobrania programu...

15. HeliumPL

HeliumPL Aktywny User

Problem w tym że nie mam zarejestrowanego hoi3 i nie mogę odpalić forum.

Wysyłane z mojego Xperia U za pomocą Tapatalk 2

16. filip133

filip133 Ten, o Którym mówią Księgi

Co za problem zarejestrować ?

17. HeliumPL

HeliumPL Aktywny User

Ok już mam. Dla innych modderów, powiem że program spisuje się świetnie. Akt. robię współczesną mapę Europy, jak skończę to dam znać :)

Pozdrawiam

18. Basileios

Basileios Ten, o Którym mówią Księgi

Szukałem wczoraj z pół godziny, ale jestem durny/ślepy - w którym pliku znajdę wiersz odpowiadający za to ile jednostek można podłączyć do kolejnego HQ? Pod korpusy wchodzi mi tylko 5 dywizji, a chcę, żeby weszło 6 :p

19. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Jest to hard coded, po to żeby nie robić exploita na korzyściach hq

Wysłane za pomocą Tapatalk 2.

20. Dynamic

Możesz dodać więcej niż 5 przez edycję save, ale w grze to niemożliwe.

21. jasiek1

jasiek1 Nowy

Mam pytanie, mianowicie grając swego czasu w SF z Diday's I.C.E. pamiętam, że występowały tam takie śmieszne jednostki pt. wyspecjalizowane CAGi. Tak więc obecnie gram sobie w TFH z Black I.C.E. i mi tego troszkę brakuje. :(
    Próbowałem przenieść na żywca pliki tych jednostek z modu Didaya, ale skończyło się zawieszeniem gry przy próbie uruchomienia.
    Czy jest jakiś sposób na dodanie nowych jednostek do gry, a jeśli tak, czy byłby ktoś tak miły i go podał?
    Pozdrawiam jasiek1

22. HeliumPL

HeliumPL Aktywny User

Nie sądzę by to był prosty sposób, ale można spróbować przenieść te pliki oraz pozmieniać tak, by były zgodne z TFH. Należy nie zapomnieć o plikach localisation/units.csv, grafikach z folderu gfx/counters gfx/mapcounters gfx/smallcounters oraz pliku interface/counters.gfx. Pamiętaj o kopii!

23. PACYFIK

PACYFIK Nowy

Proszę o linka do tutorialu jak stworzyć paczkę nowych (czarno-białe historyczne zdjęcia)zdjęc .tga na przykład dla japonii,dla której mam sentyment a podstawka ma mniej zdjęć niż miał hoi2.Zainstalowałem z moda THHP ale to niewiele

24. Nuke

Odpalasz plik w photoshopie, wklejasz własny obrazek (zachowując rozmiar oryginału itd.), zapisujesz. Żadnej filozofii tu nie ma.

25. HeliumPL

HeliumPL Aktywny User

Co wy wszyscy z tym photoshopem? Ja osobiście polecam Paint.NET który jest przede wszystkim darmowy. Nim edytuję wszystkie formaty zdjęć jakie są w hoi. Obecnie robię moda który zmienia dużo grafiki i ten program spisuje się świetnie.

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie