Jak przeżyć na bezludnej wyspie czyli Stramed II AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Banas, 5 Maj 2011.

?

Czy mam grać w 1 osobie czy w "mojej" osobie?

Poll closed 12 Maj 2011.
  1. W 1.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. W "swojej"

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Basileus

Basileus Ten, o Którym mówią Księgi

Wciskasz tyldę, wpisujesz dm, zatwierdzasz, wchodzisz w give item.

2. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek Specjalny 1 - Gniew Boga

Pewnego dnia Bezimienny(ja) usłyszał tajemniczy głos
    ?: Jak śmiałeś zbeszcześcić tę świętą wyspę swoją obecnością! Wytłumacz swoje działania!
    Bezimienny: (Wziął w łape młotek) Zrobiłem tak bo musiałem! Kim ty niby jesteś żeby zwracać się tak do mnie! Pokaż się!
    Bóg: Jam jest bóg! Ukarze cię za twoje grzechy! Wyślę na ciebie armie zwierząt które będą cie gnębić aż do twej śmierci!
    Bezimienny: Taa, chciałbyś! (wypowiada zaklęcię teleportacji)

Au... nie lubię teleportacji... Wygląda na to że ten rzekomy bóg mówił poważnie. Stworzył przejście na ziemię(Na screenie jest wejście). Nie! Nie pozwolę na to!
    Zabije te zwierzęta zanim przejdą na ziemie!

Ehhh... Dobrze to powinno zatrzymać rzekome potężne i złe zwierzęta.
    (Wieże zakupione za 50 złota a są tylko dwie bo początkowy budżet to 100 złota)

Kiwi? I to mają być te "straszne" zwierzęta? No cóż to dopiero początek zaczekam na to co będzie dalej.
    Podsumowanie
    Runda : 1
    5 kiwi atakowało, 5 Padło
    Złoto zdobyte: 20 Złoto stracone: 100
    Wynik misji: Perfect

P.S
    To z bogiem to nie jest prawda dodałem po prostu taki mini wątek fabularny. Normalnie to to jest tower defense totalnie odrębny element gry ;)

3. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Haha! To jest jakiś inny tryb gry tak? Dobre!

4. Banas

Jeśli pobrałeś lub miałeś tę gre to ten tryb jest dostępny W pojedyńczej wyspie
    Tam są 4 mini gry
    survival
    color game
    strzelnica
    tower defense :)

Edit:
    Myślę że być może użyję tego hacka Give item jako takiego sklepu typu 1 item na 1 runde czy cuś
    bo na tej śmisznej wyspie nie mozna uzywać pięści. Ale to nie dotyczy innych rzeczy ^^
    Stworze im palisadę po środku drogi.

5. Szlachcic

A małpa czy kiwi może Ci coś zrobić?

6. Banas

7. Banas

Odcinek Specjalny 1,5 - Armie kiwi​

Ech? Kolejna armia kiwi. Tym razem jest ich... eee... 4 razy tyle co poprzednio czyli...
    (1x5)+(1x5)+(1x5)+(1x5)=5x4=5 Do 4 potęgi=5+5+5+5=...
    (Bezimienny świetnie zna się na budowaniu i survivalu, natomiast matematyka to nie dla niego)

Nuda. Kiwi padają jak muchy od packi. Mam nadzieje że to nie są wszystkie i rzekomy bóg przygotuje coś jeszcze.

Podsumowanie:
    Runda:2
    Kiwi atakowało: (1x5)... Itd. Kiwi padło: (1x5)... itd
    Złoto zdobyte: 40 Złoto stracone: 0*
    Wynik misji: Perfect
    ------------------------------------------

* Skoro nie straciłem złota to mam już 60.
    Za tyle kasy można kupić lub Apgrejdnąć wieże. Co proponujecie?

8. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Kup, potem dopiero apgrejduj.

9. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Czy to leci rakieta? xD

10. adammos

adammos Guest

Raczej strzała ze smugaczem :D

11. Szlachcic

Nieeee... Ken ma rację... to rakieta ;) Czekam na poważniejszych wrogów ;)

12. adammos

adammos Guest

Czy kiwi nie są wystarczająco poważne? xD

13. Banas

Odcinek specjalny 2 i 3 - Nowe zagrożenie i ostatni atak Kiwi​

Naszło mnie natchnienie! Powinienem wzmocnić moją obronę zakupując dodatkowe wieżyczki. Myślę że to miejsce będzie doskonałe.

Znowu kiwi? To już 3 atak oparty na kiwi! Jak w następnym ataku znów będą kiwi to zacznę strajk... Tym razem jest ich o 10 więcej niż było ich poprzednio i chodziły bardziej "ścisnięte".

Może zbuduję jeszcze jedną wieże naprzeciw tej pierwszej...? Tak. Pasuje.

Podsumowanie:
    Runda: 3
    Kiwi wyszło: 10 więcej niż poprzednio (30) Kiwi zabito: Wszystkie(normalka)
    Złoto zarobione: 60 Złoto stracone: 100
    Wynik: Perfect

Ok chwila prawdy...
    No kur** w końcu! Ale żółwie? kolejne nic nieznaczące śmieci.

Wow wow wow cofam swoje słowa! Było ich 5 a 1 dotarł aż tutaj. To prawie połowa planszy.

Podsumowanie:
    Runda: 4
    Ki... Żółwi wyszło: 5 Żółwi zabito: 5
    Złoto zdobyte: 25 Złoto stracone: 0
    Bilans gotówki(new):45
    Wynik: Perfect

Koniec
    --------------------------------------------------------
    No w końcu :mrgreen:

14. Szlachcic

Nareszcie coś innego niż kiwi ;D. A lwy tu też są?

15. Banas

Owszem lwy też wystąpią ale to troche później.
    Mają to do siebie że jak "zderzą się" z graczem to zadają obrażenia.

P.s. Co to za nowa moda na avatary typu Jakiś owoc z napisem Goliat?
    To jest jakaś kara Goliata czy tak po prostu? ^^

16. Banas

Odcinek 7 - Wielki Apgrejd plemienia​

Bóg: Pokonałeś aż 4 fale potworów. Dobrze wróć na ziemię ale przygotuj się bo to nie koniec!

Ach... Wspominałem już, że nienawidze teleportacji?Trudno muszę zbudować te chatkę! Im częściej na nią patrze tym bardzej żałuję, że tak to odkładam. Dzisiaj to skończę!

Pieczarka? Mmmm. W końcu coś dobrego a nie Kleisty szlam ze ślimaka czy 17-dniowy chleb. Zachowam sobie na jutro na śniadanie

Ponieważ skończyły się moje zapasy wody przy ostatnim pożarze, więc zamierzam zdobyć pare listków z których potem wycisnę wodę kamieniem.

Od paru dni zastanawia mnie ten kamień. Niby kamień ale nie mogę nic z niego wydobyć. Nawet kilofem mi nie idzie.

No dobra miałem zbudować chatkę to zbudowałem. Wystarczyła odrobina samoozaparcia. No w końcu jakiś normalny dom.

Hmmm. Łóżko to to nie jest ale zawsze coś.(P.s Hamak dorobiłem ja, to nie jest część domu) Łatwo było go zbudować bo wszystko co było potrzebne miałem na składzie.

Domek natchnął mnie(Odblokował) do zbudowania nowych rzeczy takich jak palisada, brama, pułapka, Duży bagaż(screen wyżej) czy też hamak.

Ponurkuje sobie, trochę się orzeźwie. Hę? Ryby! Złapie parę będą idealną kolacją.
    Złapałem 2 reszta uciekła. Szkoda. Trudno ide je upiec.

Ach... to był pracowity dzień... Idę odpocząć tym razem w moim luksusowym domku... Bye...

Koniec

----------------------------------------------------------
    Będe grał jakoś tak że 2 odcinki normalne na 3 specjalne. Powinno być na odwrót ale chcę szybko skończyć T. Defense.

17. Szlachcic

Hmmm... jakoś tak... hm... mało. Nie że zaburzona proporcja tekst/screen. Bynajmniej. Tylko całokształt nie jest jakiś imponujący. Może nie miałeś czasu, może weny. Wiem przecież doskonale jak to jest :> Na przyszłość proszę większą ilość fajnego tak, jak teraz tekstu. :eek:k:

18. Banas

Ok. Postaram się dawać więcęj tekstu. A jak skończe tower defense to... ... dowiecie się jak skończe ;)

P.s.
    Odcinek jeszcze dzisiaj

19. Banas

Odcinek 8 - Rozwijanie rolnictwa i... narkotyki

Skoro jest poranek zobaczę jak tam moja farma. Zboże wyrosło, Marycha też tylko te przeklęte winogrona nie rosną. Mam wrażenie, że chyba coś schrzaniłem albo po prostu te winogrona mają w zwyczaju rosnąć długo jak niewiem.

Zamierzam dorobić również pochodnie. Strasznie ciemno obok tej chatki w nocy a ja chce czy nie chce boję się ciemności. Muszę również skończyć ten składzik.

Teraz po zebraniu maryśki przeniosę główną plantacje o tutaj. 2 sztuki sobie zostawiam. Zjem je...

Plecy mnie już bolą od tej ciągłej pracy. Teraz jak skończyłem skład to idę się zdrzemnąć.

Dobuduje sobie wieżę strażniczą która mnie ochroni jeśli tubylec dostanie szału.
    Wcale tak dużo nie potrzebuję. Troche żelaza, piórek, kłodę i będzie gotowe.

Umm dobra ta maryśka... Nie co ja mówię ee... nigdy nię będe już jej... jadł...
    niedobrze mi...

Wi.. Hic!* ...nogrona mi urosły... w koń... Hic! ... cu. No nic trzeba będzię z... Hic! ... ebrać i niech rośni... Hic! ... e dalej. Powinie... Hic! ... nem się przespać.

O łoł pomogło... No nic zasadzę w końcu te przeklęte jagody. Mam nadzieję, że rosną szybciej niż te winogrona. Z nich potem zrobię sobie sok owocowy. (30 jagód kamieniem zmiażdżyć)

Teraz powiększe swoją farme obok chatki jeszcze o winogrona.
    Mam nadzieję, że te obok daszku wydadzą jeszcze plony. Jak zbiorę odpowiednią ilość(30) to zrobię sobie z nich wino. Mniam...

No... Całkiem porządnie to wygląda... Nie to co ten marny daszek. To jest dopiero dom 1 klasa.

A może tak... Spróbować skręta**? O ja pier... Moja głowa... Boli... Motylem jestem...:F

Koniec

------------------------------------------------------
    * nie oceniajcie słowa Hic. Po prostu niewiem co ludzie czują po zjedzeniu Maryśki więc wymyśliłem taką czkawkę.

** Efekt skręta jest następujący:
    gra zaczyna tak jakby "Wirować" a ekran gry zaczyna świecić kolorami: biały, czerwony, niebieski, zielony, normalny, itp.

20. Kentucky

Trzeba było zrobić zamiast Hic 5 minut przerwy między słowami (od zamulenia mózgu ;) ).

21. Szlachcic

A ten obraz to obrobiony, czy w grze tak się dzieje?

22. Banas

Hmm?? Nie rozumiem dokładnie o co chodzi ale jeśli chodzi o rozmazanie i kolory w grze to to nie jest obróbka tak dzieję się w grze.

23. Kentucky

Cóż to za strasznie demoralizująca gra! :mad: ( :p )

24. Banas

No wiesz tak nie do końca. Autorzy gry zamieścili w opisie ostrzeżenie:
    Skręt. Powinienem go wyrzucić! Narkotyki są złe!
    Więc nie przesadzaj ;p

25. Kentucky

A da się to jakoś podrzucić tubylcom? Wiesz, zjarają się i pozabijają samych siebie. :Devil:

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie