Jak przeżyć na bezludnej wyspie czyli Stramed II AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Banas, 5 Maj 2011.

?

Czy mam grać w 1 osobie czy w "mojej" osobie?

Poll closed 12 Maj 2011.
  1. W 1.

0 głos(y/ów)
    0,0%
  2. W "swojej"

0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

A tego to nie jestem pewien
    W następnym odcinku zajaram jeszcze jednego skrecika i rzuce się na tubylca bo mi zawadza :D

2. Banas

Odcinek 9 - Przygotowania do odpłynięcia

Hmm.. A może zbudowałbym zagrodę dla kiwi? Ich populacja jest bardzo mała więc może uda mi się je "Rozmnożyć"? Się zobaczy

Posadzę więcej tych winogron. Rosną wolno ale są niezłym źródłem pokarmu.
    No i mogę zamienić je na sok.

*Pali skręta* Umgh... Miałem tego nie robić ... Umgh... Ale to takie dobre...

AAaaAaaaAA potwór!! Zabić go zabić! No nie będzie mnie już gnębił... Uch głowa mnie boli ide spać...

Ach.. Dobry sen nieźle odpręża... Ide sprawdzić jak tam plony...

Oo urosło zboże i winogrona... Świetnie ponieważ mam zamiar wydostać się z tej wyspy a zapasy mi się przydadzą.

Żeby wydostać się z wyspy potrzebuję tratwy. Myśle, że uda mi się ją zrobić.
    Kiedyś...

Koniec

-------------------------------------------------
    Sory za krótki odcinek ale dawno nie grałem i straciłem wątek oraz gra mi zwariowała bo wywala mnie co 15 minut około.

3. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Mam nadzieję, że zamierzasz porządnie prowadzić swoje AARy. W razie czego można ładnie przeprosić i kontynuować po skończeniu innych. Tyle, że w takiej sytuacji paru userów powie "a nie mówiłem" albo coś w tym guście :).
    W grze faktycznie są środki odurzające?

4. Banas

Tia. A tego nie kontynuuje bo gra mi fixuje i trudno mi grać. Mogę się postarać ale odcinki będą krótkie i rzadko

5. Szlachcic

Szlachcic Ten, o Którym mówią Księgi

Jeee! Wpłynąłem na Ciebie :p A na serio: szkoda mi go. Choć i tak zawijamy do portu. Już tratwa powstać miała przecież. Więc niewiele straciliśmy. ;D

6. Banas

Koniec. Niestety ;/
    Tratwa zrobiona ludek powrócił do cywilizacjii :)
    Daje temu AARowi 3 dni a potem proszę zamknąć i wyczyścić

7. Szlachcic

<<nucąc marsyliankę, marsz zwycięstwa i inne takie>> Gratulacje! Gratulacje! Drugi AAR zakończony w AARach z IG. Ale u mnie do tego droga daleka ;).

8. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Tia, taki z tego koniec, jak ze mnie ugandyjski minister filmu. Po prostu mu się nie chce/gra się kaszani. To nie jest ukończony AAR.

Sorry, że tak brutalnie, ale ktoś musi.

EDIT: Żeby pokonać pierwszą wyspę w kampanii, musisz wybudować którąś z budowli, podczas której znajdziesz wytrych, którym z kolei otworzysz zamkniętą skrzynkę, dowiesz się z niej o skarbie, będziesz musiał walczyć z trzema zwierzakami, a dalej to nie dograłem. A możliwe jest, ze masz inną wersję, bo ja w swojej nigdy na tubylca się nie natknąłem.

9. Banas

1. To jest losowa wyspa nie będe grał w kólko bez celu.
    2. Jeśli miałbym nawet kontynuować na tej wyspie to jak niby? W kółko posadziłem to zebrałem to? Bo poza rolnictwem nic już na tej wyspie nie zrobię.
    3. Kampania - Masz chyba inną wersję Ja mam tak:
    Zbudować chatkę
    Otworzyć skrzynię wytrychem znalezionym po zbudowaniu chatki
    biorę mape i łopatę kopie w miejscu z X
    Podchodzi do mnie pirat rozmawiamy i kolejny cel to złapać dla niego papugę.
    Dalej niewiem bo nie przechodziłem.
    A tubylca ja znajduję na każdej losowej wyspie

Edit:
    Jest jakiś AAR który ci się podoba? Bo do któregokolwiek spojrzałem postu który należał do ciebie zawsze miałeś swoje małe "ALE" :)

10. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

No jasne. U mnie ani trochę nie narzekał (chyba że na częstotliwość odcinków - ale to się nie liczy) ;)

11. Banas

Może za bardzo cię lubi albo za dobrze piszesz ;)

12. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Tu się przecież dobrze doczepił :p. Gry nie ukończyłeś przecież. Milven narzekający? No zdarza się (ja za wiele takich akcji nie kojarzę, ale nie zwracam na to uwagi), ale przynajmniej jakoś argumentuje a nie strzela focha.
    Milven a kiedy Ty skończysz jakiś AAR w IG? ;) AAR z BW był niezły..

13. Banas

Tej gry się nie da skończyć! Tylko kampanię!
    To jest losowa wyspa zrobiłem co tylko mogłem!
    -Zbudowałem wszystko
    -Zabiłem tubylca
    -Zrobiłem i zebrałem każdy przedmiot jaki mogłem
    -Jedyne co mógłbym w kolejnych odcinkach to rolnictwo. I co? Cały odcinek typu - Sadziłem to to to to i wiecie co? sadziłem to.
    Takich chcecie odcinków?

14. Szlachcic

Taaak! Jakoś AAR z SimCity czytają, a polega na tym samym. ,,Wybudowałem to, to, to, to i to. I wiecie co? Kena w kaftanie przywieźli.'' Jak inni nie chcą takich to ślij mi na PW ;D

PS: A u mnie Milven to w ogóle nie narzeka. Ani w Czechosłowacji (padła ofiarą zepsutego komputera :( ), ani w SimCity (nie jedz lodów na radzie starszyzny!), ani w SpellForce (jeszcze 50 odcinków i dojdziemy do tej ,,laski'' :p).

15. Kessair

Kessair Aktywny User

Może napisz jakieś dłuższe zakończenie, typu wspomnienia z pierwszego kroku na wyspie, rozmyślanie o całej sprawie, jakiś może poetycki wiersz, jako żal po opuszczeniu nowego domu. Cokolwiek, żeby przestali się czepiać. :D

16. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

@Banas: A ja to myślałem, że to z kampanii jest. Sorry za pomyłkę.

Ale nawet skoro tak - to jak można powiedzieć, że skończyłeś? Skończyłeś "bo tak"? Jakbyś wcześniej powiedział "hmmm, chcę stąd uciec, muszę sobie zbudować łódkę" to ok. A tak? To jest gra jak Minecraft - bez wyraźnego celu, dopóki go sobie nie wyznaczysz. Tu twójcel jest dla mnie nie jasny - to po prostu wygląda tak, jakby ci się już nie chciało.

Ot rzekłem.

BTW - płynąc na pieńku drzewa daleko byś nie odpłynął:)

17. Banas

To jest Kanu ! ;P
    Masz rację mogłem bardziej ufabularyzować tą ucieczkę i koniec.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie