Widzę, że Drang Nach DDR postępuje... Właśnie, może zajmiesz wszystko pomiędzy Polską a Łaba i poświęcisz się ekspansji kolonialnej? BTW jaką Łużyce mają kulturę? Zmieniałeś na łużycką czy mają domyślnie saską?
Właśnie o czymś takim myślę. Zająć tereny na wschód od Łaby i tym osłabić Cesarstwo. Następnie zająć się zamorskimi wyprawami A Łużyce mają już kulturę śląską
tylko bez Niemców. I nie wiem czy się tak całkowicie granice pokryją. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Następny odcinek prawdopodobnie w środę.
Tak granic nie pokrywaj ja Ci proponuje zająć ujście Łaby aby mieć niezależne od Duńczyków okno na świat a z tego co się orientuje to i w Holsztynie byli Słowianie albo blisko jego granic?
Nom byli, jakieś 600-700 lat prędzej (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Origins_700.png). W chwili rozpoczęcia gry Słowianie pewnie już stanowili mniejszość nawet na pierwotnych ziemiach Lutycji. Nie wiem w jaki sposób mogliby zaludnić ziemie na wschód od Łaby, chyba żeby zaprosić do osiedlania też Polaków i Czechów. ARR fajnie wygląda tylko, moim zdaniem, powinien się raczej toczyć na CK.
Są jednak ku CK II przeciwwskazania niestety. 1. Nie mam CK II, a piractwem się brzydzę 2. Wieleci w CK II giną jako pierwsi i jedynie "dopicowany" władca i kraj miałyby szanse z cesarstwem i Polską. Ale właśnie dlatego dałem w prologu krótką historią skąd i jakim cudem udało się Słowianom Połabskim przetrwać Może w przyszłości, kiedy nabędę CK II, coś mnie zachwyci. Póki co, moja Lutycja
Alem się rozpędził. Fiu, fiu, jakby rzekł pewien bohater kreskówki. Następny chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Chyba, że czasu skądś chwilę zdobędę.
Nieźle Ci pojechało po stabilności jak wypowiedziałeś wojnę Magdeburgowi Kiedy dostaniemy jakąś mapkę?
Niestety stabilność spadła, ale jakoś ją podniosłem Najgorsza jest jednak niesława i możliwość buntów. Ale radzę sobie W następnym odcinku mapka polityczna i wpływu
Zobaczę co się da zrobić z mapą świata aczkolwiek chciałem podsumowanie zrobić po 100 latach czyli w 1499 Jeśli chodzi o czcionkę, to też do końca wieku przyjdzie poczekać. Zmieni się nieco epoka, to zmieni się styl pisma. Następny odcinek wrzucę jakoś w środę-czwartek.
Haha a w sumie potrafię. Nasz kochana p. prof. z NPH postawiła sobie punkt honoru, żeby student potrafił pisać neogotykiem. Ze skóry wychodziłem, ale kaligrafowałem hehe. Studia już za mną ale umiejętność nieco została. Następny odcinek w piątek lub w sobotę.
@MakiMaki - jeszcze się zastanawiam, italica albo silesiana @John Miller - Hamburg na powrót stanie się słowiański Nie chcę być zależny od cieśnin duńskich
Hehe cesarz jest z Mediolanu i nie trawą go Austria i Czechy dlatego ma problemy, żeby się dobrać do mnie A ja to bezczelnie wykorzystuję A tak trochę spoilerując: wpadł mi do głowy taki pomysł, żeby państwa niemieckie całkowicie odciąć od morza, to byłoby coś, ale na razie nie wiem czy to spełnię no i HRE chciałbym zlikwidować, ale nie wiem jeszcze jak się do tego i kiedy zabiorę.
Zeslawizowanie Niemców wydaje mi się mało prawdopodobne - a bez tego państwo straci swój charakter i stanie się drugimi Czechami.
Nie reslawizuj całych Niemczech bo to głupie będzie, zreslawizuj ziemie do Łaby, a z reszty pomóż kompowi stworzyć Niemcy które będą mogły cię nękać i kolonizować coś. Nie odcinaj ich też od morza, tak to będziesz miał jakiegoś wroga z którym możesz nawet przegrać, a porażki w AARach zawsze się ceni...
a jakby się pokusić o słowiańskie Niemcy zjednoczone przez Lutycje??? to było by coś, tego świat nie widział