Megakampania, CK2 The Old Gods, Polanie (video)

Temat na forum 'CK II - AARy' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Sierpień 2013.

1. Aronet

Aronet Znany Wszystkim

ale to leci już 61 odcinek ... normalnie telenowela :D
    Liczę na rychłą śmierć Kazimierza ... co do męża dla księżej to ja proponuje kogoś z Finlandii ;) a co zawsze to jakaś egzotyka :D

2. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

A może by tak wydać przyszłą królową za kogoś z księstwa wołyńskiego? O ile dobrze pamiętam, to są katolicy... a na tronie chyba zasiada ktoś z Francji?

3. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Jako, że mieliśmy wcześniej powiązania z Karolingami, to może wydać ją za następcę tronu Francji albo Lotaryngii? Obydwa są dość silnymi państwami, a jak się połączą z Polską będzie można pomyśleć o urzeczywistnieniu wizji Ottona III, poza tym łatwiej będzie zjednoczyć dawne ziemię Polski.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

4. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

zadnych blobow!! juz i bez tego Trash jest wystarczajaco mocny zeby stworzyc wielka RP przed XV wiekiem :p

5. moskal

moskal Опричник

Jak teraz zblobuje to w EU4 będzie blobował dalej i "być może" w V2 będą wybuchać rewolucje narodowe, komunistyczne, anarchistyczne i inne niszczące kraj.

Olać rozsądek i politykę - iść za głosem serca. Jak nie będzie miało ślubu i ma ambicję o wyjściu za mąż to są większe szanse na znalezienie "prawdziwej miłości" i za nią wyjść. A jak już ma żonę - porwać lub ubić.

Ostatnia edycja: 24 Sierpień 2014
  6. casanunda

Porwać i zmusić do ślubu ;) A później stoczyć wojnę o nią :D

7. Sevgart

Sevgart Targowica

Leśli głos Eufi cokolwiek znaczy to propsuję propozycję Darnego!!!!!11

Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka

8. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Wiele ciekawych pomysłów - coś czuję że trudno mi będzie wybrać męża dla Gertrudy. ;) Póki co, następny odcinek i dość nietypowa postać która pojawiła się w Polsce:

[video=youtube;1-7ffivbio8]https://www.youtube.com/watch?v=1-7ffivbio8[/video]

9. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

No faktycznie, Gertruda wygląda na prawdziwą Niemkę :D Poza tym wolny jest widziałem władca Wielkich Moraw, przy przejęciu tronu Polski i tak straciłby ten tytuł, więc grałbyś Polską, a kulturę można zmienić decyzją. Do tego usprawiedliwiłoby to ponowny podbój Czech co nie byłoby takie łatwe i mogło doprowadzić do kilku kryzysów. Pozostawanie w rodzie Mazowieckich ma mały sens, lokalny ród uzurpatorów, ciągłe bunty przeciwko władcom z tego rodu.

10. manuelcastro

manuelcastro Ten, o Którym mówią Księgi

Świetny odcinek! Na męża dla Gertrudy najlepiej nadaje się król Wielkich Moraw - oprócz zyskania drugiej Korony i ziemi, przejęcie władzy przez Karolingów da Polsce sojuszników i prestiż, zaś wydanie młodej władczyni marlinearnie będzie mało klimatyczne. Życze powodzenia Kindze, niech zdobywa coraz większe wpływy w królestwie i faktycznie rządzi za Gertrudę.

11. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

To był chyba najciekawszy odcinek do tej pory. Osobiście kibicuję albo małżeństwu z władcą Wielkich Moraw albo (o ile jest ktoś dostępny) z kimś z Księstwa Wołyńskiego. Jako że jest to bodajże kraj powstały w oparciu o tamtejsze państwo zakonne, to Kinga mogłaby wykazać spore zadowolenie z tego faktu.
    Ciekawy jestem czy nadanie Kindze jakiejś ziemi wyłączyłoby/zmieniło jej eventy...

12. Zoor

Zoor Ideolog gender

Król wielkomorawski wydaje się najlepszym w tym przypadku kandydatem na męża dla Gertrudy. Na związaniu Polski z Karolingami można będzie tylko zyskać, a kulturę władcy zawsze można zmienić przez decyzję.

13. casanunda

Stanowcze nie dla opcji poludniowej!!

14. Aronet

Aronet Znany Wszystkim

A po co szukać męża niech tak zostanie jak jest będzie ciekawiej... jest leniwa nie będzie jej się chciało szukać męża ... tylko teraz nie ona podejmuje decyzję tylko Kazimierz (umieraj królu !! :) )

15. moskal

moskal Опричник

Królowa dziewica! Mamy na dworze "świętą", król jest pod jej wpływem, no to fabularna podstawa jest.

Wysłane przez telefon.

16. casanunda

Pytanie do tych ktorzy ogarniaja - w sytuacji smierci Krolowej - Grubej Dziewicy kto bedzie nastepca?

17. Zoor

Zoor Ideolog gender

Jej młodsza siostra.

18. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

Jej siostra chyba, a jeśli będzie mieć córkę/syna to wtedy syn, a potem córka.

19. casanunda

przegapilem/zapomnialem o mlodszej siostrze ;)

@sevgart jak to jest nie modz pisac o opcji wschodniej? :p

20. vimes6

vimes6 Guest

A od kiedy CK2 ma taki fajny event?:p

Teraz czas, by Kinga stwierdziła, że największym problemem Polski jest sam król.:wojak:

21. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Od SoA.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

22. moskal

moskal Опричник

A do tych co mieli podobną sytuację - w przypadku śmierci króla to ten łańcuszek eventowy się kończy czy będzie jakoś kontynuowany przy nowym władcy?

23. Ja tylko raz miałem taki event i faktycznie kiedy zmarł mój Król to wtedy nic nowego nie było :p

24. Master of Puppets

Master of Puppets Ten, o Którym mówią Księgi

Pozwolę sobie zaspoilerować, że został właściwie tylko jeden event o Kindze. Mówiący o tym, że stała się legendą.
    Kiedy kolejny odcinek?

25. Sasza

Sasza Znany Wszystkim

Wcale nie jeden. Eventów jest jeszcze kilka, może delikwentkę ożenić też.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie