Megakampania, CK2 The Old Gods, Polanie (video)

Temat na forum 'CK II - AARy' rozpoczęty przez thrashing mad, 19 Sierpień 2013.

1. Zoor

Zoor Ideolog gender

Chyba aż o tym AAR napiszę :p

Z obecnego buntu raczej się Mazowieccy nie wywiną, więc czas na powrót grubego Karola na tron polski. Nie będzie raczej unii personalnej z Francją, mamy w końcu w Polsce gavelkind obecnie, ale czasu na odzyskanie Czech i wielkopolski powinno starczyć.

2. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

@de Mont Salvy - niestety zabójcy są strasznie kosztowni i przy braku złota, lepiej chyba tą sumkę przeznaczyć na najemników.

@Darne - Polska elita, pruskie pospólstwo (ale w większości ochrzczone)

@arcyżużel - no cóż, być może pozycja Meluzyny w Paryżu nie jest wcale tak silna.

@Aronet - podobnie uważa większość widzów na YT, no ale trudno - stało się ;)

@Zoor - szanse Krystyna są faktycznie niewielkie.

[video=youtube;BeHkTohkk48]https://www.youtube.com/watch?v=BeHkTohkk48[/video]

3. Alberto

Alberto Ten, o Którym mówią Księgi

Jak zwykle z najtrudniejszego buntu wychodzisz zaskakująco łatwo :p oczywiście zaangazowanie Snowida na Litwie bylo kluczowym czynnikiem, ale mysle, ze i bez tego bys sobie poradzil :)
    A szkoda, bo liczylem na najazd z Piastow pomorskich na ziemie przodków :p

4. Darne

Darne Ten, o Którym mówią Księgi

Ciekawa sytuacja na wschodzie. Rozumiem, że to nowe państwo wyewoluowało jakoś z ziem zakonnych? Nie wiedziałem że się tak da w CK 2.

5. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Dopóki ktoś się syna, nawet bękarta dorobi.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

6. Leoneo

Leoneo User

Dlaczego, dlaczego Thrash oddajesz śląsk we władanie germańskiemu karolingowi;(Może jakiś polski szlachcic krzewiłby polską kulturę na tym terenie....

7. Sevgart

Sevgart Targowica

I puff. Tak powstali Ślązacy.

8. noname

noname Ten, o Którym mówią Księgi

Śląsk jeżeli jest już polski to nic mu nie będzie. Gorzej może być z tą prowincją czeską jeżeli wciąż jest tam czeska kultura. Thrash zresztą już kiedyś z tego co kojarzę nadał jakąś prowincję w Czechach podajże Czechowi. Póki co gorzej już że ziemie te trafiły w ręce Karlinga.

Przy rozwiązywaniu armii na obcym terenie połowa nie zostaje aby uznana za zniszczoną?

Dziwię się tym głosom że darmowe armie nie powinny zostać rozwiązane. Równie dobrze Thrash mógł uzyskać kodem prawa do Francji i ruszyć tą armią "znikąd" na podbój świata.

Chłopski zdradziecki król za pomocą pogan, Żydów i Niemców utrzymał władzę uciskając szlachetne rody. Szybko też pokazał swoją wdzięczność pozwalając poganom pustoszyć i zdobywać Prusy, szykując się do oddania lichwiarskich pieniędzy i oddając Niemcom prastare polskie ziemie. Hańba :p .

9. moskal

moskal Опричник

beerware license

Taka flaga chyba wystarczy?

Ostatnia edycja: 8 Lipiec 2014
  10. R3fr3Sh

R3fr3Sh Znany Wszystkim

A gdzie sierp?

11. Drakensang

I wywal koronę.

12. moskal

moskal Опричник

Na specjalne życzenie

beerware license

13. Aronet

Aronet Znany Wszystkim

Fajnie że powstało wołyńskie księstwo może odrodzi się Ruś Kijowska tylko że Katolicka nie Prawosławna i nie Ruska jakaś inna
    Thrash jak tam krucjata w Grecji będzie coś z tego bo jak zauważyłem to na południe Włoch znów się Islam panoszy ???

14. Gieromaker

Gieromaker Aktywny User

Tak się zastanawiam czy po odbiciu Prus Litwini zwrócą się przeciwko Mazowszu czy dopadną państwo zakonne,
    w sumie ciekawie byłoby zobaczyć Litwę od Wisły po Smoleńsk w dodatku pogańską :D

15. Darne

I tak swoją drogą, skoro władca stał się fanatykiem religijnym to liczę na aktywne działania mające na celu odesłanie Litwinów tam, gdzie jest... tfu, gdzie trafi dodo >: D

16. Drakensang

Litwa jest chodzącą złotą karą, po co niszczyć jak chętnie finansuje skarb państwa.

17. moskal

moskal Опричник

A propos Litwy - jakby co nadal jestem chętny udzielenia pomocy jej w postaci przepisania Save w taki sposób, aby zreformować poganizm Bałtów.

18. Darne

Bo jest się fanatykiem, a oni są poganami .-.

19. casanunda

casanunda Ten, o Którym mówią Księgi

Ten herb to nie powinna byc flaga saksonii a w srodku polowa orla (po prawej) a po lewej str tez polowa gwiazdy dawida? :p

20. Naurs

Naurs User

Że takie coś?

21. Leoneo

Leoneo User

Ja zawsze przy wyznaczaniu wasali zwracam uwagę na kulturę i sposób dzedziczenia, to ułatwia kontrole nad Państwem i daje gwarancję , ze przy konwersji na EU4 będziesz mieć dominująca kulturę narodową a nie mozaikę (jak tym potem rządzić;). Pozdrawiam Thrasha , bardzo ciewkawy ten Twój AAr

22. moskal

moskal Опричник

Jeżeli chodzi o heraldykę, to zasada półto-półto po pionie dotyczy zwierząt. Wśród zwierząt związanych z heraldyką Izraela to mamy Lwa Judy, Osła Issachara, Wąż oraz Koń Dana, Wilk Benjamina, Łania Naftaliego a także Byk i Jednorożec Efraima.

23. Drakensang

Nie najgorszy herb, widziałem już gorsze.

24. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

@Darne - też do końca nie wiem jak to księstwo wołyńskie powstało. Być może dlatego że nadałem Szpitalnikom tytuł książęcy (normalnie chyba AI ich nie tworzy).

@Leoneo - nie miałem wyboru - był to jedyny wasal Ryksy.

@moskal - wciąż się zastanawiam - ogólnie nie chcę zbytnio ingerować w tok wydarzeń.

@Aronet - krucjata raczej nie zakończy się sukcesem.

Nowy odcinek:

[video=youtube;5XPDXU1vc1M]https://www.youtube.com/watch?v=5XPDXU1vc1M[/video]

25. Aronet

Aronet Znany Wszystkim

Martwią mnie ci poganie ... jeszcze dziesięć lat na podsumowanie świata.
    Jak wygląda sprawa sukcesji kto po wnuku dziedziczy w tym monecie ?

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie