Minecraft Diary AAR [AAR]

Temat na forum 'Minecraft - AARy' rozpoczęty przez thrashing mad, 13 Styczeń 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Kolejny odcinek, mniam mniam.
    Nie starczyło diamentu na diamentowy szpadel? Kopanie nim ziemi/żwiru/piasku to czysta przyjemność.
    Do wieży marsz!

2. Parysus

Parysus User

Dobry odcinek. Ciekawy jestem jakie bogactwa można w tej wieży znaleźć.

3. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Laveris de Navarro - bez poddanych będzie ciężko (ale trwają pracę nad modem który takowych dodaje).

Ober - sejw ponad 10MB

Sauron25 - niestety nie, następnym razem go zrobię

Dzień 33

Podchodzę powoli w kierunku tajemniczej wieży. Jest bardzo wysoka i sięga aż ponad chmury - wieża kwatery głównej nie jest nawet w połowie tak wysoka.

Zaglądam przez otwór wejściowy - w środku skrzynia i dwa spawnery. Muszę działać szybko!

Udaje mi się otoczyć spawnery pochodniami - światło uniemożliwi stworom pojawienie się. Słyszę jednak grzechotanie kości i zawodzenie zombie z góry.

Co jest - coś ostrzeliwuje mnie z góry! Po chwili pojawia się też szkielet, którego szybko zabijam diamentowym mieczem.

Okazuje się że w suficie jest dziura.

Szybko zaglądam do skrzyni - deski, węgiel i drewniany kilof. Bez rewelacji.

Rozwalam szybko spawnery, będąc pod ostrzałem z góry, i zabieram pochodnie - z góry dochodzi coraz głośniejszy hałas. Potworów musi być tam dużo.

W komnacie znajduje się, poza wejściami, dwoje drzwi. Za jednymi z nich są schody biegnące na wyższy poziom. Wspinam się do góry, zabijając po drodze schodzące w moim kierunku zombie.

Kolejny poziom wygląda na identyczny. Nie mogę zbyt długo się przyglądać i muszę szybko ukryć się za węgłem, ostrzeliwany przez szkielety.

Szarżuję do środka, rozwalając kilka szkieletów. Niestety mocno obrywam. Rzucam się do panicznej ucieczki, cały czas biegnąc zygzakiem w celu uniknięcia strzał!

O mały włos!

Jest ciężko - bardzo przydałby się łuk! Zjadam posiłek by zregenerować zdrowie i decyduje się na kolejny szybki wypad do środka.

Tuż przy wejściu z bardzo wysokiego piętra wieży spada na mnie szkielet, roztrzaskując się przy upadku.o_O

Docieram na 2 poziom i po rozprawie ze stworami, szybko otaczam spawnery pochodniami.

Wygląda na to że na tym poziomie sufit jest bardziej dziurawy niż na pierwszym, przez co szkielety łatwiej mnie ostrzeliwują i więcej potworów zeskakuje w dół.

W skrzyni pióra i chleb - w sumie bardziej wartościowy łup, być może wyżej będzie jeszcze lepiej.

Idę na trzeci poziom, walcząc po drodze ze szkieletami i zombiakami.

W środku aż roi się od szkieletów - muszę ostrożnie zwabić je do drzwi i po kolei zniszczyć.

AAARGH! ..... .............. Już prawie mi się udało, zacząłem otaczać spawnery pochodniami, kiedy z góry zeskoczyło chyba z 5 potworów. Otoczyły mnie i z łatwością zabiły. Cały diamentowy ekwipunek stracony.:( Jeszcze tu wrócę!:mad: (lepiej przygotowany ;))

4. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

Kto powiedział, że poddani "są potrzebni"? :Devil: Zresztą trzodę możesz mieć.

Cóż, pierwszy szturm na wieżę masz za sobą. ;)

5. Zoor

Zoor Ideolog gender

Idź do tej wieży obładowany TNT ;)

6. Sevgart

Sevgart Targowica

Gdyby fizyka w tej grze działała TNT byłby świetnym wyborem :D

7. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Niestety TNT prawdopodobnie oznaczałoby też zniszczenie skrzyń z łupem.

8. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Hm. Itemy powinny wylecieć, tak czy siak ;) Zresztą, ten low-lvl możesz bombardować z dystansu armatą, skoro są tam drewniane kilofy.
    Ale pamięci pierwszego życia Szalonego Traszera Hoshizora no Waltz. Następnym razem będzie lepiej ;)

Albo jeszcze próbować wzniecić tam ogień, rozumiesz. Albo, zaatakować od góry. Możliwości jest wiele ;)

9. a da się te dziury w suficie czymś zablokować?

10. Madlok

Madlok Guest

I te całe diamentowe oporządzenie przepadło? Coraz bardziej mi się ta gra podoba, ten świat do zwiedzania, podziemia, to powinien być MMORPG.

11. jozi02

jozi02 Ten, o Którym mówią Księgi

Już teraz jest kilkanaście (kilkadziesiąt?) serwerów multiplayer, będących w stanie pomieścić nawet 100 graczy na raz, a na których rozgrywka bardzo przypomina MMORPG - czyli gracze są podzieleni na różne role (kupcy, architekci, górnicy, wojownicy, żołnierze itp.), jest zorganizowany jakiś prosty system ekonomiczny, na niektórych serwerach gracze są również dodatkowo podzieleni na rywalizujące i walczące ze sobą społeczności.

12. malyxxl

malyxxl Aktywny User

Istnieje jakiś katalog/spis wszystkich serwerów do MC?

13. jozi02

jozi02 Ten, o Którym mówią Księgi

14. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Kiedy odcinek?

15. McDonald

McDonald User

Kiedy odc?

Kolejny post z pytaniem kiedy odcinek, a już w szczególności takie jak te, będą karane ostem za spam.
    Sasza

16. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Brak xD

A ja wiem co to ta wieza
    na kazdym poziomie wiekszy skarb a na samym szczycie
    pewna osobistosc :D

17. Banas

Kiedy Odcinek?
    czyzby juz koniec AAR-a? ;(

18. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

Nie spodziewaj się powrotu, skoro odcinka nie ma już chyba z półtora miesiąca. Szkoda, bo to był najlepszy AAR z Minecrafta.

19. Banas

oczywiscie Po Zbudujmy ładny dom AAR Kentuckiego ;)
    To nie jest temat na najlepszy AAR z Minecrafta, jeśli tak tęskno Ci do odcinka, to może lepiej napisać PW? Nic nie wskazuje by autor zaglądał tu często. Pojawi się tu jeszcze jeden twój post na temat odcinka a dostaniesz czerwoną kartę.

gall2

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie