"Nie chowaj się... przybądź na mecz!" - Jagiellonia Białystok FM 2011 AAR

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Hanler, 22 Sierpień 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Niom, ładnie, ładnie! A i ten wynik nie zgorszy. Może odkopię swojego CM4 (z mojego pierwszego CD-Action)?:)

PS. Czy znasz może takie serwis jak babol.pl? Myślę, że warty wstawienia;)

2. Hanler

Hanler Ten, o Którym mówią Księgi

Wynik mi się podoba, szczególnie, że ten punkt uratowany w ostatnich sekundach :p
    Nie, nie znałem tego serwisu...

3. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Oj... Dość twardy początek sezonu. Całe szczęście że jednak urwałeś choć punkcik. Czekam na dalszą cześć, na pewno przeczytam - wrócił mój blaszak :D

4. Hanler

AAR Z FM 2011
    Jagiellonia Białystok
    Odcinek XIII
    13 – 14 sierpnia 2011

Dzień przed meczem z ŁKS Łódź, nasza drużyna do lat 18 zremisowała 1-1 z Polonią Bytom U-18. Mój asystent Bartłomiej Zalewski uznał, że Jonatan Straus zasłużył na osobny komentarz. Ten środkowy pomocnik zaimponował opanowaniem w środku pola i celnymi podaniami. Doznał on jednak kontuzji w 86. minucie spotkania. Wygrał też kilka pojedynków o górne piłki, pomagając zespołowi w konstruowaniu płynnych akcji. Skład naszej drużyny na ten mecz wyglądał następująco:

W piątkowych meczach T-Mobile Ekstraklasy Śląsk Wrocław wygrał u siebie z Zagłębiem Lubin 2-1, zaś Wisła Kraków uległa na wyjeździe Legii 3-1.
    Nastał wreszcie dzień mojego drugiego meczu w Ekstraklasie jako trenera Jagiellonii Białystok. Mecz będzie prowadził Tomasz Mikulski, w Białymstoku ma być sucho, a temperatura ma wynosić ok. 21°C. Mecz z beniaminkiem na własnym stadionie powinien zakończyć się wygraną. Lecz mecz można wygrać tylko na boisku. Mam nadzieję, że tak się stanie.

Chciałem trochę poeksperymentować z młodymi zawodnikami, a więc skład na ten mecz wyglądał następująco:

A oto ustawienie wyjściowych jedenastek obu drużyn:

„Wierzę, że Jagiellonia posiada wystarczające umiejętności, by ŁKS Łódź nie miał w tym meczu czego szukać.”
    Goal.com​

1 min. – Ze stadionu przy ul. Słonecznej witają Państwa: Karol Lisowski. Oraz Kamil Manel. No cóż, pierwszy mecz Jagiellonii u siebie w Ekstraklasie, do tego z beniaminkiem. Jak myślisz Karol, jaki będzie wynik? Jaga powinna wygrać bez problemu, lecz z tego co widzę, Maciej Limanek będzie w tym meczu próbował chyba ograć kilku młodych zawodników. Ciekaw jestem, jak spiszą się młodzi. Nie powinniśmy też spisywać ŁKS Łódź na przegraną, może nas czymś zaskoczą? Zaczynają gospodarze!
    3 min. – Krzysztof Hus otrzymuje żółtą kartkę za brzydki faul na Kaczmarku. Szansa dla ŁKS, wolny przy narożniku pola karnego.
    9 min. – Bartłomiej Pawłowski pięknie dośrodkowuje do niepilnowanego Kukola, ten strzela głową w poprzeczkę! Co za pech! Jak widzimy młodzi zawodnicy Jagiellonii dobrze zaczęli ten mecz.
    15 min. – Kukol załamuje do środka! Indywidualnie! Strzela nad bramką!
    19 min. – Piotr Klepczarek ukarany żółtą kartką za faul na Bartłomieju Pawłowskim.
    20 min. – Elvis zza pola karnego! Daleko od bramki.
    30 min. - Bartczak fauluje Romanczuka na skraju pola karnego! Dobra sytuacja dla Łodzian do dośrodkowania. Romanczuk dośrodkowuje, piłka odbija się od Kukola i wpada pod nogi Klusa! GOOOOL! ŁKS Łódź prowadzi 0-1 z Jagiellonią Białystok. Piękny strzał Klusa z pierwszego kontaktu! Teraz Jaga musi odrabiać straty!
    34 min. – Szybka akcja gości, Saganowski! Minimalnie nad bramką!
    39 min. – Saganowski zobaczył żółty kartonik za faul na Bartczaku!
    40 min. – Janek Pawłowski fauluje od tyłu ślizgiem Klusa! Należała mu się ta żółta kartka!
    41 min. – Pierwsza zmiana w drużynie gospodarzy już w pierwszej połowie. Za Marko Cetkovićia wchodzi Rafał Grzyb.
    42 min. – Bartczak fauluje Saganowskiego w tym samym miejscu, gdzie wcześniej sfaulował Romaczuka. Tym razem żółta kartka dla prawego obrońcy Jagi!
    45 min. – Sędzia przedłuża grę o 1 minutę!
    45+1min. – Koniec pierwszej połowy i zaskakujący wynik. Po golu Klusa ŁKS Łódź prowadzi na Stadionie Miejskim w Białymstoku 0-1. Pierwsza połowa nie była zbyt porywająca, mamy nadzieję, że druga będzie lepsza! Do usłyszenia po przerwie!
    46 min. – Witamy ponownie! Po pierwszej połowie meczu ŁKS wygrywa 0-1 z Jagiellonią po golu Klusa. Jedna zmiana w drużynie gospodarzy, Tomasz Frankowski wchodzi na boisko za Janka Pawłowskiego! Tymczasem zaczynają goście!
    48 min. – Kaczmarek wywalcza rzut rożny! Ostatnia zmiana w drużynie gospodarzy! Za młodego Bartłomieja Pawłowskiego wchodzi Tomek Kupisz!
    55 min. – Noukeu ładnie podaje do Kupisza, ten jest sam na sam! Pudłuje!
    63 min. – Falkowski strzela! W trybuny!
    70 min. – Grzyb do Elvisa, ten świetnie znajduje Frankowskiego, sam na sam! Nie ma gola! „Franek” nie zwykł mylić się w takich sytuacjach!
    73 min. – Żółta kartka dla Noukeu za faul na Saganowskim!
    79 min. – Kupisz wywalcza rzut rożny!
    80 min. – Noukeu z daleka! Minimalnie obok bramki!
    81 min. – Pierwsza zmiana w drużynie gości! Za Kaczmarka na boisko wchodzi Seweryn!
    85 min. – Obem zobaczył żółty kartonik za faul na Noukeu!
    86 min. - Po wybiciu piłki przez bramkarza gości, pojedynek główkowy wygrywa Drwęcki, do piłki dobiega Frankowski, jest sam na sam! GOOOOL!!! Mamy remis!! Myślę, że teraz Jaga rzuci się z całych sił do ataku, aby wygrać ten mecz!
    90 min. – Sędzia techniczny dolicza 4 minuty!
    90+4 min. – Koniec meczu! ŁKS Łódź zdołał wywalczyć remis w Białymstoku! Jagiellonia powinna z łatwością zdobyć tutaj 3 punkty, lecz byli zbyt pewni siebie! Do usłyszenia z kolejnego meczu ze Stadionu Miejskiego, gdzie Jagiellonia podejmie Celtic Glasgow!

[video=youtube;6QGVPFIm9Hg]http://www.youtube.com/watch?v=6QGVPFIm9Hg[/video]

„Prognozowałem, że Jagiellonia odniesie nikłe zwycięstwo w tym spotkaniu, więc nie mogę powiedzieć, by remis był dla mnie całkowitym zaskoczeniem.”
    Goal.com​

Oto najważniejsze wydarzenia ze spotkania:

Oraz szczegółowe statystyki:

Tego samego dnia odbyło się kilka innych meczy Ekstraklasy:
    - Podbeskidzie Bielsko-Biała 0 : 1 Lechia Gdańsk
    - Lech Poznań 1 : 0 Górnik Zabrze
    - Cracovia Kraków 2 : 1 Korona Kielce

Oto co napisały gazety na temat tegoż meczu:

- Goal.com

- Goniec Piłkarski Białystok

- Polski Goniec Piłkarski

Po meczu trener ŁKS Łódź – Andrzej Pyrdol nie szczędził nam pochwał, przyznając, że bardzo elegancko rozgrywaliśmy piłkę. Aby się zrewanżować, na łamach prasy, powiedziałem, że Andrzej Pyrdol imponuje mi sposobem, w jaki udaje mu się nawiązać kontakt z zawodnikami, dodałem też, że jest to cecha charakteryzująca wybitnych menedżerów.

Tymczasem potwierdziliśmy też umowę transferową, w wyniku której Grzegorz Sandomierski przejdzie do klubu Anżi Machaczkała za 5 mln zł.

Transfery klubów Ekstraklasy
    13 – 14 sierpnia 2011​

- Karol Kostrubała, Polska, środkowy pomocnik, Cracovia Kraków – Śląsk Wrocław, 260.000 zł.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kolejny mecz w Ekstraklasie, cóż, słabo mi poszedł tne mecz przyznaję. Wystąpiło za to kilku młodych zawodników.

Komentujcie i repujcie!

Pozdrawiam!

5. Milven

No cóż, czasami bywa gorzej:) Przygotuj się na panów w spódniczkach!

PS. Może teraz jakaś relacja Polskiego Radia...? (Tak, wiesz o kim mówię:D)

6. Hanler

Myślałem, że już z tego zrezygnowałeś. Jeśli chcesz, napisz sam taką relację ;)

7. Milven

Aś ty spryciarzu!;)

Niestety, nie znam się na piłce nożnej:p

8. Hanler

Prawdę mówiąc, ledwo mam czas, żeby pisać odcinki, a żeby nad nimi myśleć. Jak będę miał więcej czasu to spróbuję coś wymyśleć ;)

9. Matheos

No to będziemy czekać z niecierpliwością, a na pewno ja gdyż tak jak pisałem w jednym z pierwszych postów do odcinka lubię czytać fajne relacje z gry, tym bardziej jak trzymają ********** wyśrubowany poziom.

10. Hanler

Cóż mogę powiedzieć, dziękuję za pochwałę i postaram się pusczać odcinki jak najczęściej ;)

11. Hanler

AAR Z FM 2011
    Jagiellonia Białystok
    Odcinek XIV
    14 – 19 sierpnia 2011

Dotarła do mnie informacja, że oficjalnie nasz zespół przeprowadził rekordowy, wart 5 mln zł transfer, w ramach którego Grzegorz Sandomierski przeszedł do klubu Anżi Machaczkała. Poprzedni rekord wynosił 1,6 mln zł, za które Robert Szczot sprzedany został do klubu Górnik Zabrze.

W niedzielę w rozgrywkach Ekstraklasy Ruch Chorzów zremisował u siebie z GKS-em Bełchatów 0-0. Zaś Polonia Warszawa przegrała na wyjeździe z Widzewem Łódź 2-0.

Tymczasem trener ŁKS-u Łódź Andrzej Pyrdol w rozmowie z dziennikarzami przyznał, że imponuję mu swoim twardym podejściem do zawodników, dodając, że jest ono absolutnie niezbędne, by pokazać, kto rządzi w drużynie.

Tymczasem Jagiellonia Białystok przegrała mecz z Wisłą Kraków w ramach rozgrywek Młodej Ekstraklasy. Mecz zakończył się przegraną na wyjeździe 1-0. Mój asystent zwrócił uwagę na Przemka Trytko, który w tym meczu zaimponował opanowaniem w środku pola i celnymi podaniami. Ten snajper udowodnił też, że rozgrywanie piłki całkiem mu nieźle wychodzi. W meczu tym drużyna ME wystąpiła w następującym składzie:

Jagiellonia Białystok zajmuje 3. miejsce w ligowej tabeli rozgrywek Młodej Ekstraklasy.

Coraz większymi krokami zbliżał się mecz z Celtic Glasgow. W jego przeddzień, odbyła się przedmeczowa konferencja prasowa.
    Goniec Piłkarski Białystok: Jagiellonia musi wykorzystać do maksimum przewagę, jaką daje możliwość rozegrania pierwszego meczu na własnym stadionie, by na rewanż pojechać z solidną zaliczką. W losowaniu trafiliście na bardzo trudnego przeciwnika, a pierwszy mecz zagracie przed własną publicznością. Czy atut własnego boiska wystarczy, by osiągnąć korzystny wynik?
    Maciej Limanek: Jestem dobrej myśli, o ile zespół nie zapomni o założeniach taktycznych na ten mecz.
    Goniec Piłkarski Białystok: Ta wypowiedź niewątpliwie sugeruje, że ma pan pełne zaufanie do swoich zawodników. Którą formację swojego zespołu uważa pan za najsilniejszą?
    Maciej Limanek: Jestem stuprocentowo przekonany, że wszystkie formacje są wystarczająco mocne i dadzą sobie radę z każdym przeciwnikiem.
    Polski Goniec Piłkarski: Część ekspertów sugeruje, że pański zespół może sprawić olbrzymią niespodziankę w meczu, w którym waszym przeciwnikiem będzie Celtic Glasgow. Czy wierzy pan, że macie szansę coś ugrać w tym spotkaniu?
    Maciej Limanek: Celtic jest dobrym zespołem, ale zawsze powtarzam, że moich chłopaków stać na bardzo dużo.
    Polski Ekspres Piłkarski: Wróbelki ćwierkają, że na pańskim celowniku znalazł się ostatnio bramkarz Michał Gliwa. Czy może pan zająć oficjalne stanowisko w tej kwestii?
    Maciej Limanek: Nie zamierzam dzisiaj odpowiadać na pytania dotyczące plotek transferowych, przykro mi.

Tego dnia obyło się też kilka pierwszych meczów czwartej rundy kwalifikacyjnej Ligi Europy. Oto i ich wyniki:

Nastał i wreszcie długo oczekiwany mecz ze szkocką drużyną. Spotkanie to będzie prowadził Felix Brych.

Oto też skład, jaki powołałem na ten mecz:

Oraz wyjściowe jedenastki obu drużyn:

„W tym meczu jest tylko jeden faworyt – Celtic. To dobry zespół i sądzę, że wystarczy im umiejętności, by pokonać dziś rywali.”
    Sport.wp.pl

1 min. – Ze stadionu przy ul. Słonecznej witają Państwa: Kamil Manel oraz Karol Lisowski. Cóż, dzisiaj wielkie święto – mecz Jagiellonii Białystok z Celtic Glasgow. Jaga nie jest faworytem spotkania, ale może nas wszystkich zaskoczy. Tymczasem gospodarze rozpoczynają mecz!
    2 min. – Plizga walczy o piłkę w polu karnym! Faul! Jedenastka! Robbie Alexander otrzymuje dodatkowo żółtą kartkę za ten wejście! Do wykonania jedenastki podchodzi Tomek Frankowski. GOOOL! 1-0 dla Jagiellonii już w drugiej minucie meczu. Mamy nadzieję, że to nie koniec goli białostoczan w tym spotkaniu!
    15 min. – Dośrodkowanie z wolnego zbyt głębokie, piłkę wyłapuje Załuska!
    20 min. – Burns ze skrzydła podaje do Samarasa, ten strzela z 9 m. GOOOOOL! Mamy remis. Szybka akcja Szkotów, dokładnie zgranie do środka i mamy gola wyrównującego!
    22 min. – Grzyb wywalcza piłkę, Hermes do Cetkovićia, ten z odległości 25 m strzela płasko po ziemi! GOOOOL! Szybka odpowiedź Jagiellończyków i w meczu jest 2-1 dla Jagi!
    32 min. – Cameron strzela nad bramką!
    40 min. – Samaras minimalnie chybia po strzale głową z rzutu rożnego!
    41 min. – Alexander prowadzi piłkę lewą stroną, dośrodkowuje! Wood, GOOOOL! Znowu remis! Złe zachowanie Ptaka, który zamiast złapać piłkę, czekał, aż dobiegnie do niej napastnik gości! Cóż, Jaga musi strzelić co najmniej gola, gdyż po przegranej u siebie nie zdoła zapewne awansować do fazy grupowej Ligi Europy.
    43 min. – Matthew Murray fauluje Frankowskiego na skraju pola karnego! Żółta kartka! Świetna okazja do oddania strzału! Piłka odbija się od muru i mamy kornera!
    45 min. – Sędzia techniczny dolicza 2 minuty!
    45+2 min. – Koniec pierwszej połowy! Dwukrotnie Jaga wychodziła na prowadzenie, lecz ostatecznie schodząc do szatni na tablicy widniał wynik 2-2! Jagiellonia rozgrywa dzisiaj świetny mecz i miejmy nadzieję, że tak samo będzie w 2. połowie. Do usłyszenia po przerwie!
    46 min. – Witamy ponownie! Jedna zmiana w drużynie gospodarzy! Na bramce słabo spisującego się dzisiaj Tomka Ptaka zastąpi Jakub Słowik! Zaczynają goście!
    46 min. – Po ładnym podaniu Camerona Samaras jest sam na sam! Strzela obok bramki!
    48 min. – Piękny kontratak Jagi, Hermes do Plizgi, ten jest sam na sam! Załuska broni! Dobitka „Franka” zablokowana! Świetna okazja do ponownego wyjścia na prowadzenie zmarnowana!
    50 min. – Burns pędzi lewą stroną, dośrodkowuje, Alexander! GOOOL! 2-3 dla Celticu! Teraz to Jagiellonia musi odrabiać straty! Alexander popisuje się ładną główką!
    62 min. – Z rzutu wolnego z ok. 50 metrów rozpoczyna Black. Dośrodkowanie w pole karne! Daniel Majstorovic GOOOOL! Jaga słabo rozpoczęła druga połowę! 2-4 dla Celticu Glasgow! Ciężko będzie wygrać ten mecz!
    68 min. – Druga zmiana w drużynie Jagiellonii Białystok! Za Krzysztofa Husa na lewą obronę wkracza Michał Szostko!
    70 min. – Piękne podanie Hermesa do Frankowskiego! Powrót Andy Webstera! Rzut karny! „Franek” za długo czekał, ale na szczęście sędzia podyktował drugi już rzut karny dla Jagi w tym spotkaniu! Do piłki podchodzi sam poszkodowany! GOOOL! Kontaktowy gol dla białostoczan!
    86 min. – Plizga sam na sam! Ponownie pudłuje! To nie jego mecz!
    87 min. – Ostatnia zmiana w drużynie Jagiellonii! Za nieskutecznego dzisiaj Dawida Plizgę wchodzi Maciej Makuszewski, strzelca 5 bramek w dotychczasowych meczach kwalifikacyjnych do Ligi Europy!
    90 min. – Sędzia techniczny dolicza 4 minuty do regulaminowego czasu gry!
    90+4 min. – Koniec meczu! Po świetnym widowisku Jagiellonia Białystok przegrywa u siebie ze szkockim Celtic Glasgow 3-4. Teraz przed białostoczanami ciężkie zadanie. Aby awansować do fazy grupowej Ligi Europy, muszę wygrać w Szkocji różnicą 2 bramek lub wygrać różnicą jednej bramki, strzelając ich co najmniej 5. Dziękujemy za świetne widowisko zawodnikom, i za grad bramek! Żegnamy Państwa!

[video=youtube;oMuV6USvF4c]http://www.youtube.com/watch?v=oMuV6USvF4c[/video]

„Przewidywałem, że Celtic odniesie dzisiaj zwycięstwo, i tak też się stało. Nie ma chyba dzisiaj szczęśliwszych ludzi nad ich kibiców, którzy wracają teraz do domu z kompletem punktów.”
    Sport.wp.pl​

Dokładne statystyki tego meczu:

Zestawienie najważniejszych wydarzeń w meczu:

Wyniki pozostałych dzisiejszych meczy czwartej rundy kwalifikacyjnej Ligi Europy:

Oto co gazety pisały po tym spotkaniu:

Tymczasem rozpoczęła się pomeczowa konferencja prasowa.

Polski Ekspres Piłkarski: Celtic pokonał was dopiero po zaciętej walce, a przecież przepowiadano wam tęgie lanie. Mimo niekorzystnego rezultatu musi pan być chyba zadowolony z postawy swojego zespołu?
    Maciej Limanek: Wszyscy ludzie związani z drużyną mogą być dumni z tego, co dzisiaj pokazaliśmy.
    Sport.wp.pl: Grając przed własną publicznością, na pewno miał pan nadzieję na wyrobienie sobie bezpiecznej przewagi przed rewanżem. Czy w takim razie ten wynik stanowi dla pana olbrzymie rozczarowanie?
    Maciej Limanek: Zagraliśmy dzisiaj fatalnie – teraz musimy powalczyć o awans na wyjeździe, co wcale nie będzie takie łatwe.
    Scotland on Sunday: Ten mecz na pewno zapewnił sporo rozrywki kibicom, ale menedżerowie chyba głównie się stresowali, prawda?
    Maciej Limanek: Epickie przeżycie. Dla takich chwil warto być kibicem.
    Goniec Piłkarski Białystok: Cóż, właśnie doznał pan swojej pierwszej porażki na tym stanowisku. Jak się pan z tym czuje?
    Maciej Limanek: Nie zasługiwaliśmy na porażkę w tym meczu, więc trochę to nas boli.

Tymczasem Goal.com poinformował, że Mateo Kovacic swoim występem przed własną publicznością w meczu Dinamo Zagrzeb – AEK Larnaka został najmłodszym piłkarzem w historii Ligi Europy w wieku 16 lat i 105 dni.

Transfery klubów Ekstraklasy
    14 – 19 sierpnia 2011​

- Adrian Napierala, Polska, środkowy obrońca, GKS Bełchatów – Legia Warszawa, 180.000 zł,
    - Tomasz Sokołowski, Polska, prawy obrońca/wysunięty obrońca, wolny transfer – Podbeskidzie Bielsko – Biała,
    - Fisher Kondowe, Malawi, defensywny pomocnik, środkowy pomocnik/ofensywny pomocnik, Black Leopards – GKS Bełchatów, 45.000 zł,
    - Patrick Ovie, Nigeria, środkowy obrońca, wolny transfer – Cracovia Kraków,
    - Gabor Straka, Węgry, defensywny pomocnik/środkowy pomocnik, Ruch Chorzów – Śląsk Wrocław, 1.800.000 zł.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kolejny odcinek!!!! Cóż, przegrana, ale w dobrym stylu! Tak myślałem, że przegram. Ciężko teraz będzie awansować do fazy grupowej Ligi Europy. A nóż widelec się uda...

Komentujcie, repujcie...
    Pozdrawiam!

12. Aux_Teergois

Aux_Teergois Ten, o Którym mówią Księgi

Dziwne są te komentarze w których jest mowa o miażdżącym zwycięstwie Celticu na wyjeździe choć wygrał jedynie jedną bramką 4:3, musisz poprawić znacząco obronę i liczyć na dwie skuteczne kontry mogące zapewnić Jagiellonii awans.

13. Matheos

You must spread some Reputation around before giving it to Hanler again

:D

14. Scyzorro

Scyzorro Nowy

Ja tam się dziwie że Wisła puknęła Sochaux na wyjeździe 5:0:p

Tak poza tym to trzymasz poziom.

15. Hanler

No cóż, Wisła w takim składzie gra w FM11 bardzo dobrze, a więc nie ma co się dziwić.

Ustaliłem sobie nowy priorytet w Ekstraklasie, grać Jagiellonią Białystok lepiej, niż gra ona w rzeczywistości w tym roku ;)

16. Alcarcalimo

Alcarcalimo Aktywny User

tylko w trakcie przerwy zimowej w ekstraklasie musisz nadrobić kolejki :)

17. Hanler

Postaram się, ale im więcej komentarzy i repów, tym częściej będę starał się pusczać odcinki ;D

18. fixer68

fixer68 User

Tak to jest jak się nie odwiedza forum przez czas dłuższy. AARy o jednym z bardziej lubianych managerów wyrastają z podziemi. Do tego liga polska, co oznacza 2x ciekawiej. Skoro masz zamiar grać Jagiellonią lepiej niż w rzeczywistości gra, to życzę szczęścia. Może się przydać. Zwłaszcza, przy niektórych kwiatkach z którymi zdarzyło mi się spotkać. No ale jak ktoś na dzień dobry bierze się za takiego np. Gryfa Wejherowo, to nie ma co się dziwić. Jak na mój gust dobry balans treści i ilustracji. Nie widziałem też niczego co by mnie poraziło. Jakościowo porządnie... Postarałeś się. Przy okazji gratuluję wytrwałości biała skórka to nie dla mnie. Od razu zmieniłem na ciemną. Pozostaje mi oczekiwać na kontynuację i życzyć sukcesów, bo wygląda na to, że jest co czytać.

19. Hanler

Nowy czytelnik, bardzo się cieszę ;D
    Co do skórki, grając nie zwracałem na to uwagi, rozumiem, że dodatkowe skórki ściąga się z internetu czy są od razu do wybrania w opcjach?
    Teraz Jagiellonia nie radzi sobie w Ekstraklasie zbyt dobrze, a więc mam nadzieję, że chociaż w AAR-ze będzie jej lepiej szło.
    Tak dla informacji, odcinki najczęściej pojawiają się co tydzień w weekendy.

20. fixer68

fixer68 User

Tak, skórki możesz pobrać z Internetu, choć domyślna ciemna dochodzi fabrycznie z pierwszą aktualizacją bazy danych i z tej korzystam. Inne mi nie podeszły do gustu. Albo niedorobione, z jakimś elementem, który mnie rozdrażnił, albo nie na mój stary monitor. Ew. nadmiar wodotrysków typu tła dla zespołów, przez co całość staje się nieczytelna. Zresztą, praktycznie wszystko znajdziesz na stronie wcześniej w tym temacie wymienionej. Stamtąd mam kolejne ligi aż do IV (lekko przerobiłem w edytorze), loga, które już jak widzę pobrałeś i bandy. Prawdopodobnie ten powód do gry, który podałeś jest tym najczęstszym gdy kibice głodni sukcesu, a przy okazji jednym z tych najlepiej motywujących. Pozostaje mi czekać i samemu się puki co bawić. Swoją drogą rozumiem, że z Warszawy to pan nie jest ;).

21. Hanler

Nie jestem z Warszawy, ale uczę się w Warszawie, a więc mieszkam tu prawie cały rok ;)
    I nie żaden pan, mam 17 lat ;)
    Pewnie popatrzę coś z tymi skórkami, któraś się spodoba to pobiorę

22. Matheos

Oj tam nie ma się co czepiać Gryfika, nie dość że złoił skórę drużynom z "ekstraklasy" to jeszcze idzie mu niezgorzej i w lidze. Gryf Wejherowo na fali jak nigdy dotąd, nagle w mieście wyrosło wielu domorosłych fanów którzy wcześniej się nie pokazywali. Będę bronić dobrego imienia

Następny mecz w pucharze będzie ciężki - Legia Warszawa

A tak po za tym czekam na odcinek.

23. fixer68

fixer68 User

Kolego, czy ja się czepiałem Gryfa? Zabijcie mnie, jeśli tak. Stwierdziłem jedynie, że ciężko się nim gra w FM, bo finansowo i z możliwościami wzmocnienia krucho. Sam czekam na mecz z Legią, prawie wychodzę z siebie, ale na to trzeba poczekać jeszcze 3,5 miesiąca.

24. Hanler

Matheos czekasz na mój odcinek tutaj, ja czekam na twój w Dwarf Fortress... ;)
    Liczę na to, że Gryf Wejherowo wygra z Legią Warszawa w ćwierćfinale...
    Będzie jakiś rep, to w piątek wstawię odcinek ;D (chociaż i tak się postaram w piątek wstawić ;))

25. fixer68

fixer68 User

Na to chyba liczy każdy kibic zespołu, który odpadł, a nie jest za Legią, lub tylko ich nie lubi. Najlepsze 90-lecie dla klubu, jakie było można sobie wymarzyć. Szkoda tylko, że prezydent psuje całą radochę. Nie wiadomo co gorsze, on, czy ew. inny "łaskawie panujący". Nierentowną filharmonię jo... Wspomóc klub robiący świetną reklamę? Nii... Równie dobrze mogłoby powrócić kino... Te same straty, tyle, że więcej ludzi byłoby happy. Może jednak temat 1/4 pominiemy, nim wywołamy sprzeczkę między nami, a jakimś sympatykiem klubu ze stolicy.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie