Nominacje, dymisje

Temat na forum 'Nasza Strona - Dyskusja' rozpoczęty przez Raferti, 14 Grudzień 2005.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

Witam szanownych użytkowników i administracje forum.
    Jak już powyżej napisał to Krzysztof, w dniu dzisiejszym doszło do nas do porozumienia odnośnie EUFI, a więc do przejęcia prze ze mnie wszelkich praw do strony, nazwy, praw do domen, oraz wszystkich innych rzeczy które wiążą się z forum.
    Przejąłem także zobowiązania wobec wszystkich sponsorów.

Od dzisiaj więc oficjalnie stałem się właścicielem, a przy okazji głównym Administratorem forum.
    Krzysztof zachowuje honorowy status Admina.
    Nie będę tutaj powtarzał tego co napisał Krzysztof, jednakże mogę Wam wszystkim przysiąść, że zarówno tegoroczna składka, jak i przyszłe wpłaty będą rozliczane sumiennie i użytkownicy będą informowani na bieżąco, co się dzieje na stronie.
    Postaram sie więc jak najlepiej wypełniać swoje obowiązki - mam nadzieje, że nie zawiodę waszego zaufania - tak jak nie zawiodłem Was do tej pory jako viceAdministrator.

Dziękuje jednocześnie Krzysztofowi, za Administrowanie forum, oraz za założenie go. Bez niego nie mielibyśmy tak wspaniałej strony na którą niektórzy z nas regularnie od 5 lat dzień w dzień zaglądamy. Naprawdę jestem Ci wdzięczny Krzysztofie za ta stronę, bo od wielu lat dostarczała mi ona wiele radości.

Przy okazji chciałem także podziękować użytkownikom, którzy składają sie na opłacenie strony,a także Administracji, która przez ponad 3 lata ze mną współpracowała na tym forum.

2. Tom

Tom Ten, o Którym mówią Księgi

To na pewno jest koniec pewnej epoki. Chciałem podziekowac Krzyskowi za stworzenie tej strony (jestem tu od poczatku 2003 roku, choc jeszcze jako "gosc"), ktora pozniej dzieki setkom uzytkownikow rozrosla sie do dzisiejszych rozmiarów. Dziekuje tez za odwazna i zapewne trudna decyzje w sprawie odsprzenadania strony Rafertiemu (trafiła w bardzo dobre rece). Dowodzi to iz rzeczywscie los EUFI lezal Ci na sercu :)

Pozdrawiam i zapraszam do czestych odwiedzin EUFI :D

3. Tomo55

Tomo55 Aktywny User

Tak sobie sprawdzam moje pierwsze posty na forum i przypominam jak Krzysiek uczył mnie grać w HoI1.

Myśle że wcale jakis etap Eufi nie mija. Krzysiek jest z nami nadal a jedno co to tyle że Raferti będzie miał troszke więcej obowiązków :lol:
    Krzysiek jest twórcą i założycielem strony i zawsze tu z nami będzie. Możemy mu tylko podziekować że założył tak świetną strone która tyle czasu umiała się rozwijać stając się jedyną licząca się stroną o tej tematyce w kraju i mieć nadzieje że nadal będziemy pędzić do przodu tym tempem.

4. Raferti

Witam ponownie wszystkich użytkowników... ponieważ już po zaślubinach, wszystko wróciło do normy. Aktualna lista kto jest kim na stronie jest TUTAJ
    oprócz tego - aby można także łatwiej zorientować się na stronie kto za co odpowiada i w jakich grupach - oprócz powyższego wprowadziłem także zmiany w GRUPACH - każdy szef danej grupy widnieje jako moderator grupy.

Pokrótce przypomnę tylko, jakie zmiany nastąpiły (kolejność wg. zajmowanego stanowiska na stronie):

Krzysztof Sadło - nasz dotychczasowy właściciel i Administrator EUFI przestał być właścicielem strony i stał się ViceAdministratorem reprezentacyjnym (odpowiada za kontakty z firmami zewnętrznymi) oraz administratorem technicznym, a także nosi rangę Założyciela EUFI

Ja - jestem nowym właścicielem i Administratorem strony, powróciłem także do szefowania działami EUFI Officium, IG Officium, jestem także pomocniczym administratorem technicznym.

Conquistador - jest nowym ViceAdministratorem, oraz głównym administratorem technicznym

Tomo55 - powrócił na stanowisko JuniuorAdmina, oraz do szefowania HoI Officium

lordlarryv - jest nowym JuniorAdminem, powrócił także na dotychczasowo obejmowane stanowisko szefa Historium Officium, oraz ID Officium, a także do moderowania działami Viki Officium, IG Officium, EUFI Officium

Doomtrader - powrócił do moderowania działem HoI Officium

Serek129 - powrócił do moderowania działem EU Officium

5. Karis zrezygnowal z funkcji moderatora technicznego.

tom_1992 zostal zawieszony w funkcji moderatora technicznego.

6. Hanti

Hanti User

Zmiana na stanowisku właściciela i głównego admina EUFI

I.
    Smutno mi adminie.
    Pierwszym słowem, jakie mi samo przychodzi na myśl jest "smutek". Odkąd pamiętam Krzysztof i eufi to było jedno.
    Wpadałem tu co jakiś czas, przeważnie szukając porad, często nawet się nie logując i zazwyczaj pierwszą rzeczą, jaką udało mi się przeczytać były newsy Głównego Admina. W sumie ładnych parę lat. I czuję się trochę, jakbym tracił jakąś cząstkę tożsamości, chociaż przecież się nie znaliśmy w rzeczywistym świecie (tym od pracy, domu, podatków i dzieci).
    Myślę jednak, że warto przypomnieć w tym momencie Krzysztofowi, że będąc "na świeczniku" on może nie znał wielu ludzi, ale jego znało bardzo wielu.
    Krzysztofie, napisałeś: "Wielu z Was nawet nie bardzo wie kim ja jestem". Otóż nie. Wielu z nas bardzo dobrze wiedziało, kto rządził tym interesem. Ty mogłeś nas nie kojarzyć, trudno, żebyś znał wszystkich. Łatwo, żeby wszyscy Ciebie znali. Niech za przykład posłuży tylko moja skromna osoba.
    Bądż pozdrowiony! Część i chwała bohaterowi :)

II.
    Cieszę się adminie.
    Drugim słowem, jakie przychodzi mi na myśl, jest "ulga". Jeszcze nie "radość" (na to pewnie przyjdzie, jeszcze czas), ale właśnie "ulga". Dobrze się stało, że zmiana warty nastapiła bezwstrząsowo.
    Pamiętam (tak, stary już jestem :) jak umarło "Road to War" - najpierw po cichutko zniknęło, potem pojawiły się plotki na Stony, a dużo później potwierdziło się, to koniec i nie będzie kontynuacji. Dla tych, którzy nie wiedzą - "Road to War" to była największa i najlepsza strona o HOI dawno temu. Dzisiaj TRP mówi o sobie, że jest kontynuacją "Road to War", lecz dla mnie od dawna, kontynuacją było EUFI. I nich to będzie jedyna pochwała.
    A Raferti dobrym adminem był, to i może sobie poradzi jako Szef :)
    Nie chwaląc dnia przed zachodem słońca, życzę Ci Raferti byś nic nie zepsuł :)
    A jeśli coś naprawisz, to i brawa będą :)

III.
    Tak sobie myślę, że jest taka stara maksyma, która mogłaby pasować do naszej sytuacji. Zacytuję ja, a wy ocenicie czy pasuje.
    "Umarł król, niech żyje król."
    I duża buźka dla wszystkich :)

PS: Czekam na wywiad z Krzysztofem!
    PS2: Uporządkowanie sprawy składek na początek to dobre posunięcie.

7. Raferti

Hanti - napisze tylko w kwestii - przyszłej polityki prowadzenia eufi, oraz czy aby przypadkiem czegoś nie zepsuje przy okazji - jeżeli chodzi o przejecie forum prze ze mnie.
    Jeżeli uważasz dotychczasową politykę EUFI, która jest realizowana od 12 litopada 2005 r., czyli od momentu kiedy zostałem viceAdminem, (a tak naprawdę, o czym wiedzieli tylko moderatorzy – od kiedy to Admin dał mi całkowite prawo zarządzaniem EUFI, a sam odsunął się w cień) za prawidłową - to możesz spać spokojnie.
    To co mamy od 8 miesięcy przedstawia mój sposób zarządzania stroną - pod tym względem więc nic się nie zmieni, albo zmieni sie niewiele. Tych natomiast którym się strona nie podoba od tego czasu i bardziej odpowiadał im poprzedni styl, musze wobec powyższego ich zawieść ...

Na pytanie, po co w takim razie było to całe przejęcie strony prze ze mnie, skoro i tak prawie rok rządziłem na niej... no cóż - prawo własności daje większe możliwości rozwoju, które mam zamiar wykorzystać, a którego brak hamował w mojej opinii rozwój strony...

8. Karis powrócił do grupy technicznej. Witamy ponownie na pokładzie 8)

9. Raferti

Conquistador - zrezygnował ze stanowiska viceadmina, pozostał przy funkcji głównego technicznego EUFI
    doomtrader - został mianowany na stanowisko viceadmina EUFI - jednocześnie dodatkowo stając się osobą odpowiedzialną całkowicie za podforum angielskie. Jako viceadmin zastępuje On także mnie całkowicie podczas mojej nieobecności (w przypadku kiedy taka nastąpi).

10. michaloo wrócił do tech-teamu na stanowisko inż. spec. ds. innowacyjnych pomysłow :) witamy ponownie na pokładzie 8) (powtarzam się :D)

11. Król Elfów został zbanowany. Powód - podszywanie się pod administrację forum.

12. Tomo55

Tomo55 Aktywny User

Hands powrócił na stanowisko Moderatora działów HoI.

13. jankiel

jankiel Znany Wszystkim

Bojler awansowal na moderatora dzialu Vic.

14. tom_1992 powrócił do zespołu technicznego.

15. Raferti

SamboR zrezygnował ze stanowiska szefa CK, wywiadożercy i moderatora.

- szefowanie działem CK obejmuje ponownie ja osobiście
    - junor moderatorem w CK zostaje Darker
    - szefem wywiadożerców zostaje ponownie kwl

16. Raferti

Darker - został mianowany na moderatora CK
    Larry2903 - został mianowany na moderatora ID
    Tomo55 - zrezygnował z funkcji szefa działu HoI
    doomtrader - jest nowym szefem HoI

17. Grzegorz zrezygnował z wszystkich pełnionych funkcji.

18. Raferti

doomtrader zrezygnował ze wszystkich pełnionych funkcji na stronie.
    Dziękuje Ci "doom" z vice szefowanie stroną i godne zastępowanie mnie na stronie, w sytuacjach kiedy było to potrzebne.

19. Raferti

Tomo55 - jest nowym Vice Administratorem EUFI

20. Tomo55

Tomo55 Aktywny User

Hands zrezygnował z funkcji Moderatora HoI.

MenEl został nowym Junior Moderatorem w działach HoI.

21. Raferti

jankielini - zrezygnował z szefowania działem Victoria
    Bojler - został mianowany na nowego szefa działu Victoria

22. Raferti

Van Tommy - został nowym Vice Administratorem na eufi

23. Raferti

lordlarryv - zrezygnował z wszystkich funkcji na forum
    Urban - został mianowany nowym JuniorAdminem

24. Coen został nowym moderatorem technicznym.

25. Raferti

Templar został mianowany moderatorem działu EU oraz Historia.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie