Nominacje, dymisje

Temat na forum 'Nasza Strona - Dyskusja' rozpoczęty przez Raferti, 14 Grudzień 2005.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Grzegorz

Grzegorz Ciemna strona mocy

Templar zostaje moderatorem w dziale Total War

2. Grzegorz

Aux_Teergois zrezygnował z funkcji na forum.

3. Severian

Severian Doctore

Wil zrezygnował z wszystkich funkcji na forum.

Ponury Joe został mianowany juniorAdminem i szefem działu Total War.

4. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Eutyches i Alojzius Pendergast zostali mianowani junior moderatorami w dziale Total War.

5. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Gajtos zrezygnował z wszystkich funkcji pełnionych na naszym forum. Serdecznie dziękujemy za współpracę.

6. Raferti

Raferti Raf Członek Załogi Administrator

W tym całym zamieszaniu na NS jakie panowało w 1 temacie zapomniałem napisać, że 2 dni temu Urban w związku z przekroczeniem 3 pkt puli ostrzeżeń, przestał być funkcyjnym na nim.

W sumie to miałem pisać coś o ślubie (bo zawsze był z mojej strony taki tekst w przeszłości)... ale to nie ma sensu skoro każdy osty i tak widzi u funkcyjnych, oraz userów.
    Od siebie prywatnie pozwolę sobie dodać, że szkoda iż tak się stało, regulamin i zasady na tym forum są nieubłagane.

W sumie to chyba po raz 1szy mam okazje wyjaśnić userom zasady "na górze" - od lat (od kiedy jestem adminem) u nas wystarczą 3 osty aby wylecieć z funkcji i mamy swój regulamin, który jest wersją zaostrzoną tego co Was obowiązuje... u userów jest to wiele szans, poprzez pokutnika, zp, bana czasowego, aż do bana stałego... Właśnie w imię tej sprawiedliwości o której tak często piszecie że jej nie ma na tym forum , osobiście nie znam forum na którym i admini i modzi są karani ostrzej za przewinienia niż userzy... o ile na jakimś w ogóle są...

Do tej pory takie fakty były między nami, udawało się że ktoś odchodzi i było ok - w przypadkach jednak gdy przy takim odejściu widniały ostrzeżenia, oznaczało to naruszenie regulaminu u danego funkcyjnego i to był rzeczywisty powód odejścia.

tak więc niekoniecznie jest, że góra ma lepiej - zwłaszcza, że często to są straty z obu stron, bo ja się pozbywam fachowców, których ciężko jest uzupełnić w imię tego że wszyscy są równo traktowani (dlatego w porę musimy umieć się powstrzymać od komentarzy, mimo iż niejednokrotnie jesteśmy prowokowani), z 2giej strony taki funkcyjny później niełatwo ma też i na forum, a często też sama funkcja była na tyle praco i czasochłonna (te osoby przeważnie to robią na forum), że później tracą troszeczkę sens bytności tutaj.

W każdym bądz razie Dziękuje Urban za wkład włożony w to forum, mam nadzieje że w przyszłości spotkamy się jeszcze w pracy na nim... tu akurat na szczęście mam co do tego pewność, bo nie konflikty między nami były powodem tego, czy też z Twojej stront zmęczenie mrówczą i niewdzięczną praacą jaką tu wykonujemy, tylko niepotrzebne słowa jakie padły (mimo iż w obronie zasad na tym forum jakimi ja także się kieruje) - niestety zasady są zasadami i jest czasowy banik na funkcje na tym forum, zawsze Cie ceniłem i cenie nadal jako fachowca.

Dla mnie osobiście jest jedyna niesprawiedliwość w tym powyższym - że userzy którzy to spowodowali nadal są na tym forum, a musi odejść funkcyjny który jest fachowcem.

Niech to więc to Wam da myślenia, jak w przyszłości napiszecie o niesprawiedliwości z naszej strony w stosunku do Was, bo gdyby nie dyskusja na NS tego odejścia by nie było... i zapowiadam, że następnym razem nie dam dopuścić do jakiegokolwiek prowokowania funkcyjnych, q co za tym idzie w efekcie do ich pozbywania się, tylko zostaną zbanowani prowokatorzy i to na stałe, zanim my zaczniemy odreagowywać na Wasze posty noszące znamiona ataku, tak jak się tego robić nie powinno na forum.

7. Grzegorz

de Mont Salvy został mianowany moderatorem w EU.

8. Grzegorz

yahoo został mianowany junior moderatorem i moderatorem w historii i społeczeństwie, tym samym jest On od teraz administracyjnym.

Witamy z powrotem :).

9. Ponury Joe

Ponury Joe Guest

Paker111 zrezygnował z funkcji moderatora w dziale Total War. Dziękujemy za współpracę.

10. Raferti

Ponury Joe zrezygnował ze wszystkich funkcji na forum - powody osobiste

11. Raferti

Madlok został JuniorModeratorem w dziele IG (Inne Gry).

12. Grzegorz

Maciej zrezygnował z funkcji na forum.

13. Raferti

Urban został mianowany na funkcyjnego działu społeczeństwo, oraz nastąpił jego powrót na stanowisko SuperModerator`a

14. Urban

Urban Guest

.Goliat. został mianowany na stanowisko SuperModeratora z dniem 22.09.2010 r.

de Mont Salvy zrezygnował z funkcji na forum.

15. Raferti

Zoor został junior moderatorem działów CK, Viki i Viki 2

16. Raferti

.Goliat. został mianowany na szefa działu HoI, HoI2, HoI3, na miejsce Severiana, który w związku z brakiem czasu (studia, itp) - zrezygnował z wszystkich funkcji na forum.

1szemu koledze gratuluje nominacji, a odnośnie Seva osobiście liczę na powrót do funkcji w dziale HOI chociażby czasowo w wakacje, czy też z czasem jak stwierdzi iż sprawowanie funkcji nie będzie mu przeszkadzało w realu.

W każdym bądź razie dziękuje za dotychczasowy wkład w życie forum, jako osobie administracyjnej i szefowi działu HOI, a zwłaszcza za współpracę ze mną jako adm i właścicielem - gdyż takowa była wręcz wzorcowa.

Życzę powodzenia Sev.

17. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Również życzę powodzenia i oczekuję rychłego powrotu :)

Ze spraw odnośnie nominacji:

Alojzius Pendergast zostaje moderatorem w dziale HoI, HoI2, Hoi3. Gratulacje.

18. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Medievista zostaje mianowany JuniorModeratorem w działach HoI, gratulacje.

19. Raferti

Tjord zostaje juniormoderatorem w dziale CK

Paradygmat zostaje moderatorem w dziale Victoria i Victoria 2
    Elaith zostaje juniormoderatorem w dziale Victoria i Victoria 2 + Newsman

Sasza zostaje juniormoderatorem działu IG + CK + Victoria + Victoria 2 + Newsman
    Milven zostaje juniormoderatorem działu IG + Newsman

P.S.
    Dział IG będzie jeszcze "obsadzany" dodatkowo, tak więc podania jakie napływały, będą jeszcze brane pod uwagę.

20. Urban

Urban Guest

Użytkownik Arcydemokrata, decyzją SOA, został zbanowany permanentnie. Wrócił niedawno z 3-miesięcznego bana, zarobił kilka ostrzeżeń za obrażanie innych oraz spam, co poskutkowało kolejną karą kumulatywną - a w takiej sytuacji nie mamy innego wyjścia, jak zbanować permanentnie danego usera.

21. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Medievista zostaje mianowany moderatorem w dziale HoI. Gratulacje :)

22. Raferti

W związku ze zmianą podziału obowiązków na forum, nastąpiły drobne awanse / przetasowania:

- ja uciekam do rozwiązywania tylko kwestii technicznych i decydowania o tym o czym powinien decydować właściciel forum - nadal będę jednak sporadycznie moderował i zajmował się rzeczami na SOA - mniej jednak może być mnie widać na forum w kwestii pewnych działań na linii user-admin - nadal jednak pozostaje głównym adminem, nie będę jednak zajmował się przypadkami odwołań, itp, chyba że w ramach tylko SOA.
    Mówiąc krótko pozostawiam sobie to czym powinien zajmować się zarówno właściciel forum i admin techniczny.

-Grzegorz zostaje Administratorem - od teraz przejmuje on działkę moją związaną za kontakty na linii admin - user, ostatecznie o ile coś nie zostanie uzgodnione poprzez SOA (supermoderatorzy i admini) lub samych adminów, tym razem w składzie 3 osób, będzie obowiązywało podejmowanie decyzji przez niego.
    Zaznaczam jednak, że nadal decyzje SOA są wiążące, no może poza dekretami 3 adminów w sytuacjach wyjątkowych.
    Decyzje podejmowane przez admina obejmują kwestie regulaminu i spraw związanych z userami - nadal jednak w kwestii właściciela / głównego admina pozostają kwestie ogólne i decyzje podejmowane przez admina nie mogą być sprzeczne z ogólnym rozwojem forum przyjętym przez właściciela.

- Urban zostaje mianowany na viceAdmina - zostaje on osobą odpowiedzialną za kontakty na zewnątrz, a więc z wydawcami i innymi stronami.
    W razie nieobecności Grzegorza, pełni On jego obowiązki.

Zmiany te mają za zadanie troszeczkę odciążyć mnie i pozwolą na to abym zajął się zarówno kwestiami ogólnego rozwoju forum przy współpracy z oboma Panami, jak i po prostu zwykłym administrowaniem technicznym.
    Mówiąc krótko każdy z naszej 3ki (w sumie to więcej osób forum się zajmuje pod względem administracyjnym, bo główne decyzje nadal podejmowane są przez SOA - mówimy więc o sytuacjach kiedy takowe decyzje nie są w gestii SOA lub sytuacjach patowych), zajmuje się tym co w mojej opinii umie najlepiej - ja bawię się nadal w "boba budowniczego" planując rozwój forum / zarządzanie nim i zajmując się kwestiami technicznymi, Grzegorz nazwijmy to jest "karnistą" od regulaminu i rozwiązywania odwołań, a Urban zajmuje się szeroko pojętym marketingiem.

23. Raferti

Zoor został mianowany na moderatora CK, Viki, Viki2, NS

24. Raferti

Junior modzi przypisani do moich działów (Tjord, Elaith, Sasza, Milven, Madlok) zostają mianowani na moderatorów.
    Działy przypisane zostają takie jak w postcie nr. 194

25. Raferti

Severian zostaje mianowany na funkcyjnego działu IG, oraz powraca na stanowaisku SuperModeratora

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie