Nowe... Dawno, dawno temu...

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez Kentucky, 8 Czerwiec 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Irkuck

Irkuck Nowy

Benko to za bardzo na naukowca nie wygląda:p

2. matigeo

matigeo Ten, o Którym mówią Księgi

Kowaliuk jeszcze mniej, ale pod koniec gry był jednym z moich wiodących jajogłowych (nie wspominając o Petrosjanie, Kirilienkowej, Kuzmowie i jeszcze jednej babce). Osobiście uważam, że jeśli misja jest na tyle zaawansowana, że wymaga podziału na kilka część, a jednocześnie jest na tyle prosta, aby nie trzeba było zapisywać w połowie, to proponowałbym umieszczenie obu części jedna pod drugą (w końcu to, że odcinek nie zmieścił się w 1 poście, to już nie Twoja wina), ale jak chcesz.

3. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Zapomniałeś o Scholtze który na dzień dobry ma 6lvl ;)
    Tę misję akurat podzieliłem z dwóch powodów:
    1. Nie zmieściłbym tylu skrinów w 1 odcinku
    2. Chciałem zrobić taki pierwszy "punkt zwrotny" ;)

Ale następną misję to już raczej zmieszczę w 1. odcinku.

4. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Kentucky jeśli możesz to zmień ten jasny czerwony co masz w dialogach na ciemniejszy. Męczy oczy

A sam aar jak zwykle dobry

5. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Kentucky - piszesz bardzo dobrze, naturalnie jak dla mnie odcinki są za krótkie, ale teraz się takie pisze. Martwi mnie jednak, że AARy które piszesz przypominają mi stare dobre gierce :(. Original War, gra legenda przypomniała mi KKND teraz pewnie już zapomnianą, ale na swój sposób przełomową grę. Czas wolny wsiąka niczym woda w piasek :p.

6. Kentucky

Spokojnie, to dopiero pierwsze misje i za wiele się w nich nie dzieje ;)
    Zawsze można znaleźć swoje ulubione tytuły na jakimś Allegro i cieszyć się nimi ponownie :>
    Dzięki :D

7. gall2

Kentucky problem w Tym, że mam je w szafie, ale powinienem robić coś innego :D.
    Trzymam za słowo ;).

8. matigeo

Ciekaw jestem, jak, skoro jest jeszcze bardziej rozbudowana od tej :D

9. Kentucky

Więc następny odcinek powinien usatysfakcjonować cię (może nie ilością tekstu, ale tym co się wydarzy) ;)
    EDIT: Filmik, Mateuszu, filmik!

10. matigeo

Zaczynasz się upodabniać do Milki z AARu z Mein Crafta:D

11. Kentucky

Nie, bo za długo to by się na jutuba wrzucało :p
    Filmiki zostawię na początki misji i "ważne rzeczy" ;)

12. Kentucky

Uwaga! Na gwałt potrzebuję dobrego programu do nagrywania filmików. Fraps podczas nagrywania w środku misji wywala do windowsa. Dlatego potrzebuję jakiejś porządnej alternatywy (inny niż: PlayClaw, GameCam, CamStudio, Bandicam - wsio nie działają poprawnie). Kto da coś dobrego dostanie nagrodę. Proszę.

13. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

KKND? To nie jest przypadkiem gra, którą w jednym z zachowanych na YouTube odcinków "Multimedialnego Odlotu" prezentował niejaki Piotr "Twoja Stara klaska u niego" Rubik?

14. gall2

15. Milven

Milven Ten, o Którym mówią Księgi

Nie, po prostu to, jak ten skrót wymawiał Rubicelli, wryło mi się w pamięć. Żadna tam ujma.:D

16. Kentucky

Cholera jasna! Chciałem dziś napisać ważny odcinek, ale jest "ślepo" i nie widzę co się pisze :curve:
    EDIT: A już naprawione :D

17. Burlak

Burlak Aktywny User

To jak z tym odcinkiem? Przeczytamy w końcu relację z ataku na amerykańską bazę Omikron? :p

18. matigeo

Mnie zawsze wkurzały w tej misji 2 rzeczy:
    1. Konieczność transportu ropy z 1 bazy do drugiej
    2. Konieczność utrzymywania sił (2 żołnierzy w bunkrach) w bazie na wschodzie :p

Razem z 5-tą i 14-tą są jednymi z najmniej lubianych przeze mnie misji w rosyjskiej kampanii (no, dochodzi jeszcze opcja porwania żołnierki :lol2: i problem - jak ją wymienić w misji 8-mej? ).

19. Kentucky

Spokojnie, odcinek będzie jak go skonwertuje filmik, aby zajmował mniej miejsca.
    @Mateusz: Narzekasz. 5 nie jest taka trudna, ale 14 to faktycznie beznadzieja. A porwanie jet proste, wymiana też ;)

20. matigeo

No to czekamy na kolejny odcinek serialu.

21. Kentucky

Filmiki gotowe (tutaj dziękujcie Milce za pomoc z kompresją ;) ), więc odcinek do niedzieli na pewno się ukaże :)

22. Kentucky

ZSRR Misja 3. "Zagłada"

Baza S.M. Kirow; 1 maja, 2 rok NR

Burłak już się przyzwyczaił do nowego życia. Rosjanie mają wyraźną przewagę - dysponują większymi siłami, zasobami i lepszym sprzętem. To tylko kwestia czasu, zanim Amerykanie zostaną zgnieceni.

[video=youtube;9Gadr6SPAlU]http://www.youtube.com/watch?v=9Gadr6SPAlU[/video]

Więc nadeszła pora na poważną ofensywę...
    Zgodnie z poleceniem towarzysza Kurina, Burłak może wziąć troje ludzi z bazy imienia Kirowa. Wybór padł na Jaworską, Biełkowa i Benko. Naukowcem, niezbędnym do znalezienia złoża, został Benko, a inżynierem Gniewko.

Postępując wedle instrukcji pułkownika, grupa udała się na zachód w poszukiwaniu złoża ropy. Poszukiwania nie trwały długo.
    J.I. "Burłak" Gorki: Porucznik Burłak wzywa Kirowa. Znaleźliśmy złoże ropy.
    <radio> Płk. Iwan P. Kurin: Dobra robota. Wiedziałem, że będą z was ludzie. Tylko nie stójce z założonymi rękami! Bierzcie się do budowy bazy.
    No i tutaj, z budową, pojawia się problem. Ropa jest na wzgórzu, na które można wejść jedynie od północy. Transport taką drogą byłby długi i niebezpieczny. Ale Burłak ma głowę na karku i rozkazał budowę składu tuż pod klifem.

Gdy Benko już nie był potrzebny w Kaganowiczu, udał się do laboratorium w Berii, gdzie rozpoczął badania nad rozwojem technologicznym ("rozwój technologii poziom 1." zwiększa prędkość wydobycia ropy, wytrzymałość budynków i chyba prędkość budowy pojazdów).
    W międzyczasie zbudowano szyb naftowy i ropa zaczęła napełniać beczułki w Kaganowiczu. Zaraz po tym Gniewko wraz z Jaworską i Biełkowem rozpoczęli konstrukcję koszar tuż przy szybie. Tak się składa że złoże jest w pobliżu drogi którą będą jechać Jankesi na północ. Koniec końców, żołnierze będą mogli obstrzelać wrogie posiłki z bezpiecznych koszar.

<radio> Prof. G.T. Scholtze: Co się dzieje do cholery?! Gdzie jest reszta? Profesol Scholtze wzywa Orła! Zgłoście się Orzeł! Co mnie podkusiło, żeby zaufać Pristawkinowi? Taki z niego fizyk jak ze mnie baletnica.
    J.I. "Burłak" Gorki: Proszę zachować spokój, profesorze. CZAPA nie działa może idealnie, ale nic złego się nie stało . Proszę schować sięw lesie. Po okolicy kręci się paru Jankesów, ale wyciągniemy was możliwie szybko.

Wybitny naukowiec w tarapatach! Burłak natychmiast wysłał Biełkowa na północ, skąd pochodził sygnał profesora. Żołnierz w połowie drogi natknął się na zagubionego Jankesa, z którym się rozprawił raz-dwa. Po chwili dotarł do profesora, który opatrzył rany kaprala.

Prof. G.T. Scholtze: Dziękuję towarzysze. Ratujecie mi życie.
    J.I. "Burłak" Gorki: Ratując naukowca waszego pokroju pomagamy sami sobie, profesorze!
    Prof. G.T. Scholtze: Dajcie mi tylko laboratorium, a wezmę się z marszu do roboty.

Po bezpiecznym powrocie Biełkow wrócił do koszar w Kaganowiczu, a Scholtze wybrał się do laboratorium w Berii gdzie pomógł Benko w rozwoju technologii. Gdy to było skończone naukowcy wraz z Gniewko i Kowaliukiem zmodyfikowali laboratorium o sprzęt do badania uzbrojenia. Niestety, ulepszone laboratorium wymaga zasilania aby działać, więc jak tylko Gniewko i Kowaliuk zbudowali elektrownię na ropę naukowcy wzięli się za badanie karabinu Gatlinga (niestety broń tylko dla pojazdów) oraz rozwoju uzbrojenia ("rozwój uzbrojenia poziom 1." zwiększa siłę wszelkich karabinów i pistoletów).

Kapr. P.M. Biełkow:
    Jankesi ruszyli. Musimy ich zatrzymać.
    Kapr. S.D. Gniewko: Tylko jak to zrobić? Używając pojazdów - mobilnych ale drogich, czy może tanich ale statycznych bunkrów. Tak czy inaczej - łatwo nie będzie.
    J.I. "Burłak" Gorki: To już moje zmartwienie.

Tak jak się spodziewano, wróg pojawił się tuż przed koszarami. Jedynym sposobem na przetrwanie Jankesów jest sprint wzdłuż klifu, czego nie zrobili bo woleli oddać razy.

Przez następny okres czasu odpierano kolejne posiłki wroga, transportowano ropę z Kaganowicza do Berii oraz zakończono badania. Ba, Burłakowi nawet udało się przejąć wrogi czołg! Gdy w Berii było już dość skrzyń oraz ropy, zmodyfikowano warsztat do poziomu fabryki (która też wymaga zasilania). Teraz trzeba wyprodukować jak najwięcej pojazdów.

Nowe pojazdy nie były już wyposażone w zwykły karabin maszynowy, lecz w karabin Gatlinga - znacznie silniejszy niż zwykły. Jedyną wadą na tle zwykłego karabinu jest to, że wieża czołgu nie może się obracać, tylko cały pojazd musi zrobić manewr. Podczas tej produkcji "liniowej" zwiększyły się zdolności mechaniczne większości załogi.

<radio> Płk. Iwan P. Kurin: Tu baza imienia Kirowa. Wzywam Berię. Jak tam idą wasze przygotowania, towarzyszu Burłak? Gotowi do ataku? Wozy przygotowane?
    J.I. "Burłak" Gorki: Tak jest, towarzyszu Kurin. Starczy ich i dla was.
    <radio> Płk. Iwan P. Kurin: Nie przestajecie mnie zadziwiać, Gorki. Natychmiast przyślę wam naszych kierowców. Ruszamy na Omikron.

A więc już czas na atak. Pojazdów mamy dziewięć (osiem wyprodukowanych oraz jeden skradziony) więc na siedmioosobową grupę starczy, plus dwa dla Kirowa.
    Punkt zborny znajduje się na północ od Berii a na wschód od Omikronu.

J.I. "Burłak" Gorki: Porucznik Burłak zgłasza się na rozkaz. Wróg w zasięgu wzroku.
    <radio> Płk. Iwan P. Kurin: Dobra robota, Gorki. Witajcie na balu. Strzelać bez rozkazu.

ATAK! ATAK! ATAK!!!

[video=youtube;v_EABOEPUIc]http://www.youtube.com/watch?v=v_EABOEPUIc[/video]

Po spaleniu Omikronu, grupa Burłaka ruszyła na południe. Drogę zatrzymał im kapitan Popow.
    Kpt. Siergiej I. Popow: Było wielu żołnierzy. Mieli broń, jakiej nigdy wcześniej nie widziałem. Ogromne, plujące ogniem czołgi.
    J.I. "Burłak" Gorki: Co zostało?
    Kpt. Siergiej I. Popow: Nic. Największa baza w tym sektorze została zrównana z ziemią w ciągu trzydziestu sekund. Kurin nie żyje...
    J.I. "Burłak" Gorki: Więc teraz wy tu teraz dowodzicie. Co zamierzacie zrobić?
    Kpt. Siergiej I. Popow: Nie wiem...
    J.I. "Burłak" Gorki: Coś zrobić musicie.
    Kpt. Siergiej I. Popow: Macie rację. Należy powiadomić bazę imienia Lenina o sytuacji. Musimy się przegrupować i przedrzeć do nich.
    J.I. "Burłak" Gorki: Dobry pomysł. Miniemy Kaganowicza i ruszymy na południowy zachód.
    Kpt. Siergiej I. Popow: Dokładnie! Musimy się śpieszyć.

Misja zakończona powodzeniem, ale czy na pewno?
    Otrzymane medale:
    * Posiłki wroga zatrzymane
    * Profesor Scholtze ocalony
    * Wyprodukowano wiele pojazdów
    Nie dostałem medaliku za brak wczytywania, bo wczytywałem grę ze względów na problemy z filmikiem.

Po tej misji zwiększyłem zdolności:
    Wojskowe - Biełkow i Jaworska
    Mechanika - Burłak, Gniewko, Kowaliuk, Scholtze
    Naukowe - Benko

Co to za nowy niezidentyfikowany wróg?
    Czy zwycięska passa Rosjan zostanie zatrzymana?
    Czy Burłak wraz z towarzyszami przetrwają marsz do bazy imienia Lenina?

To wszystko i jeszcze więcej w następnym odcinku!
    PS: Jak coś jest nie tak to pisać!​

23. matigeo

1. Niezły pomysł z tym usadowieniem Składu.
    2. Czy Kirilienkowa przetrwała atak(z tego, co pamiętam, zwykle siedzi sobie w Kirowie na czas trwania 3-ciej misji)?

W sumie i tak dowiemy się, co z nią, dopiero za jakiś czas...

24. Parmun

Parmun Nowy

Chciałbym się spytać o jedną rzecz:
    Na jakim patchu grasz?
    PS. Jesteś bogatszy o jedną gwiazdkę :D

25. Kentucky

Bodajże na 1.10b

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie