Od Jaskiniowców do Kosmosu - Civilization IV z modem Caveman 2 Cosmos [video]

Temat na forum 'Inne Gry AAR' rozpoczęty przez thrashing mad, 30 Maj 2015.

1. thrashing mad

thrashing mad Ten, o Którym mówią Księgi

Możliwe że taki wypad niedługo zrobię. Co do KSP - możliwe że powrócę ale nie wiem czy będę kontynuował starą serię, czy po prostu zrobię jakąś pojedynczą misję.

Nowy odcinek:

[video=youtube;X7FrboD5Vw8]https://www.youtube.com/watch?v=X7FrboD5Vw8[/video]

2. moskal

moskal Опричник

Na Sumerów nie ma co iść bo, jak to ciągle piszę, później nie będzie z kim rywalizować. A w końcu to ma być "Od jaskiniowców do kosmosu" a nie "Od neandertalczyka do późnego neolitu". Lepiej byłoby napadać na Arabów, bo i tak nic z nich nie wyrośnie. Portugalczycy się uaktywnili, zatem coś tam może ciekawego wyrosnąć a przez dystans od Babilonu to i później coś z tego wyrośnie.

Co do wcześniejszego odcinka - chciałbym zobaczyć jak orzeł topi tratwę :lol2:

3. Drakensang

Drakensang Ten, o Którym mówią Księgi

Arabowie mogą być świetnym źródłem tanich niewolników.
    Sumer nie ma co atakować, bo nie będzie żadnej poważnej konkurencji na kontynencie.
    Portugalia jest silna i lepiej ją zostawić w spokoju, a Niemcy mogą być całkiem ciekawym przeciwnikiem na północy.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

4. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Coś mi się wydaje że technologie wybierasz na oślep na zasadzie ,,największe opóźnienie to zrobie" a tak nie powinno być. Radziłbym zrobić 1-2 technologie przyśpieszające nauke a dopiero potem hurtem nadrabiać mniej ważne techy. Pójdzie o wiele szybciej.

Z pożarem to ci się fartło nie powiem.

5. moskal

moskal Опричник

@Zjemcichleb - wyskoczył właśnie do przodu zdobywając trybalizm i niewolnictwo. Teraz wyrównuje a potem może znów zrobi wyskok do np. babilonizmu czy bronze-punk

6. thrashing mad

@Zjemcichlep - czasem wyskakuję naprzód, czasem nadrabiam zaległości. Im technologia dalej względem obecnej w grze daty tym większa kara, więc nie zawsze warto tak wybiegać naprzód.

@moskal - dokładnie

Nowy odcinek, era starożytna coraz bliżej:

[video=youtube;xJsjlvQl598]https://www.youtube.com/watch?v=xJsjlvQl598[/video]

7. Zjemcichlep

Zjemcichlep Ten, o Którym mówią Księgi

Przeklęci sumerowie założyli drugie miasto tuż obok kolejnego cudu świata (te kamienne iglice) i znowu dostaną mega boosta. Polecalbym w tej sytuacji zorganizować sobie więcej niewolników.

8. moskal

moskal Опричник

Nie "przeklęci Sumerowie" tylko "przeklęci Europejczycy i Arabowie". To ma być "Od jaskiniowców do kosmosu" a nie "Od jaskiniowców do jaskiniowców" i destrukcją oponentów przed osiodłaniem konia. Europejczycy i Arabowie powinni silniej wziąć się do roboty a nie się obijają.

9. Zoor

Zoor Ideolog gender

Jakich my tu niby niby Europejczyków mamy? Portugalczyków? A może jeszcze lepiej - Greków? Prosím vás... Uprzedzam pytanie - nie, Niemcy nie ratują sytuacji, zważywszy na ich przywódcę.

10. moskal

moskal Опричник

11. Zoor

Zoor Ideolog gender

To i tak nie są Europejczycy jakoś specjalnie skorzy do pracy, więc na nich bym nie liczył :p

12. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

@moskal, czy to są cywilizacje z moda, czy ogólnie dodane przez różne mody i zebrane w jednej tabelce?

13. moskal

moskal Опричник

@cobran - wszystkie tabelki w tym linku dotyczą tylko moda.

14. cobran

cobran Ten, o Którym mówią Księgi

Czyli jest szansa że Trash spotka się z husarią :D

15. wypiór

wypiór Znany Wszystkim

Jeśli jakaś cywilizacja z Europy znajdzie się w mieście z bizonami w pobliżu i zdobędzie odp. techy :D (wtedy można wynaleźć polskość, a co za tym idzie i husarię)

16. Elas

Elas Genialdo

Miałem dziwne wrażenie, że jakiś odcinek mnie ominął, ale chyba po prostu poprzedniego nie pamiętałem, a tutaj ciężej zapamiętać co się dzieje niż w CK2 :p
    Miło, że wróciłeś. No i podobało mi się wyjaśnienie czemu kruki topią tratwy :D

17. moskal

moskal Опричник

Thrash pewnie jeszcze nie ogarnął zmiany forum zatem wrzucam jego filmik

wypiór i casanunda lubią to.
  18. Elas

Elas Genialdo

Jaką umiejętność dałeś myśliwym?
    Port rzeczny jest świetny *.*

19. wypiór

wypiór Znany Wszystkim

Przydałby się jakiś wilk. Bez niego udomowienie psa niewiele daje :(

20. moskal

moskal Опричник

A bo trash znów o nas zapomniał

21. kubilaj2

kubilaj2 Znany Wszystkim

Spox, już go poinformowałem na fejsie, że forum działa i powinien wrzucić.

22. wypiór

wypiór Znany Wszystkim

Poczekamy - zobaczymy :p.

23. thrashing mad

Już myślałem że forum zniknęło. ;) Nowy odcinek, era starożytna tuż tuż:

wypiór i moskal lubią to.
  24. Maciej-Kamil

Maciej-Kamil Ten, o Którym mówią Księgi

To już kolejne miasto, co w połączeniu z darmową technologią z osiadłego stylu życia może naprawdę cię wzmocnić w stosunku do Sumerów. Swoją drogą - osiadły styl życia około roku 19 tysięcy przed naszą erą idealnie pokazuje czemu Civilization nigdy nie będzie w stanie zachowywać się w miarę realistycznie.

25. moskal

moskal Опричник

Posiadając wędrowny tryb życia kraje w cywilizacji nie mogą migrować. Dodatkowo zwierzęta, zamiast być zgarniane jak jeńcy, z automatu trafiają do miast. I mamy takie perełki jak ściąganie zwierzyny z drugiego końca świata. Tak to by po wytrzebieniu Wilczego Wybrzeża Trash musiałby przemigrować na inny region w poszukiwaniu żywności - w tej civce po prostu wysyła się myśliwego hen daleko. Więcej jest tutaj dziwnych uproszczeń znacznie mniej realistycznych niż datowanie.

Co do odcinka - masz tyle rezerw, że nie warto oszczędzać na nauce.

wypiór lubi to.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie