Ósmego dnia Bóg stworzył…. [AAR]

Temat na forum 'Minecraft - AARy' rozpoczęty przez Milka, 27 Luty 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Milka

Milka Ten, o Którym mówią Księgi

Odcinek XIII
    "Plantacja bambusa i wyprawa do jaskini"
    [video=youtube;XueGyrAV5Nc]http://www.youtube.com/watch?v=XueGyrAV5Nc[/video]

2. Laveris de Navarro

Laveris de Navarro Ten, o Którym mówią Księgi

A może zapomniałeś wyłączyć Peacefulla? :>

Taka rada: nie witaj się za każdym razem, gdy rozpoczynasz kolejną część filmika do sklejenia. Tracisz na tym kilka sekund za każdym razem. ;)

3. camilllll

camilllll User

Aż się zalogowałem, żeby skomentować :) AAR bardzo fajny, nie ma co, czekam na kolejny odcinek ;)

@Laveris de Navarro: nie był na peacefullu, bo po upadku się mu życie nie zregenerowało :D

4. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

czerwony prosze jest niżej - gdzieś to na wiki czytałem
    I nie bój sie kościotrupów :p

5. Milka

Nie na pewno nie byłem na easy bo specjalnie sprawdzałem wcześniej:D zresztą w następnym odcinku będą tego efekty:)

Miło mi słyszeć, że przygody mojego Chińczyka pomagają walczyć z lenistwem (i mobilizują do logowania się na forum :p):D:D

znalazłem już pierwsze źródłu lawy (na razie płynącej ale to już dobra nowina:D) więc myślę, ze jestem bliżej niż dalej:D
    Co do szkieletów to szczerze mówiąc ja ich NIENAWIDZĘ :D bo nie ma na nich jakiegoś sposobu:( zombi to wiadomo podchodzi bach mieczem i odskakuje i tak do ubicia, creeper to też w miarę łątwo cis i ucieczka i tak cały czas ( no chyba, że mamy łuk to trochę łatwiej) a szkielety to nie wiem jak ubijać:(

6. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Na szkielety to trzeba pułapki zastawić

Odcinek jak zwykle dobry

7. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Jakie pułapki na szkielety?
    Zawsze trzeba się starać podejść pod osłoną jak najbliżej do szkieleta i go zaatakować. Jak nie masz osłony tuż pod nim, to podchodzisz osłaniany jak najbliżej jego i na hurra.
    Na otwartej przestrzeni innego sposobu brak ;D

8. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Ee tam bzdura, kościotrupy to nie snajperzy jak potrafisz zygzakować lub odskakiwać to ci krzywdy nie zrobią - jak się wyuczysz to z łatwością ubijesz wszelkie moby - mi zawsze najwięcej problemu sprawiały pajaki, bo nie wiadomo czy są nad tobą, czy są obok ciebie - a gdy w dodatku jest ciemno to za pierwszym razem nieco ciężko wyczaić czerwone oczka, ale potem to już jak z płatka. Najlepszym miejscem do ubijania wszelkich mobów jest woda, można zanurkować i zaatakować z pod wody. Rzadko kiedy mnie moby w wodzie ranią

9. Maciej

Maciej Guest

Przygotowałem specjalne mapy z taktyką walki ze szkieletami, abyś przestał się bać. Oto one:
    [​IMG][​IMG]

10. Milka

może się przydać:D mam nadzieje, że w końcu jakoś się wyuczę jak z nimi walczyć aby nie tracić życia a wtedy to już spokojnie będę ja bić.

Odnośnie następnego odcinka to nie ukaże się on wcześniej niż w piątek bo jutro jadę na wycieczkę i mnie nie będzie:D za to w piątek możliwe, że już będzie kolejny etap moich przygód. Zobaczycie do czego 1xCreeper i 1xszkielet mogą zmusić człowieka:D

11. Medievista

Genialne - powinni zrobic przedruk do oficjalnego poradnika :)

Tzn , ze zagra muzyka w następnym odcinku ? ^^

12. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

A ja na szkielety stosuję o taką prostą taktykę.

Biegam dookoła niego prując z łuku do niego gdy on ma jakieś... małe szanse by nas trafić. ;)

13. Macgie

Macgie Ten, o Którym mówią Księgi

Ja znam jeszcze świetny sposób! Wchodzisz w opcje i klikasz w "Peacefull"

14. Milka

Odcinek XIV
    "Nieoczekiwane spotkanie i jego konsekwencje"

[video=youtube;FyRGcYWBqMA]http://www.youtube.com/watch?v=FyRGcYWBqMA[/video]

15. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Ciekawa ta chatka na morzu(jeziorze?)no i odcinek jest super choć nie tak wiele się działo,oprócz potyczek.

16. Medievista

A nie mogłes sobie doprowadzic mostku do tej chatki ? Mi dojście z domku na sam dół kopalni ( a mam doprowadzoną ją do samego dna) zajmuje mniej niż Tobie "chodzenie po tej wodzie".

17. Kentucky

Milko, te twoje "****!" staje się twoim... symbolem. :p

18. Milka

Nie wiem Medek jak u ciebie ale ja idąc po kolej pod ziemią przez kolejne komory i korytarze tracę mnóstwo czasu a tak znacznie mniej. Zwłaszcza jak zmodernizowałem moją chatkę i zrobiłem w niej przystań dla łódki. Jednak nie w tym a w następnym odcinku będzie nasz cel. Ten będzie tak trochę o wszystkim i o niczym:D

19. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Zrób podwodny tunel, o!

20. Milka

Wszystko w swoim czasie. Na razie moja egzystencja przypomina erę ludzi pierwotnych z czasem będę przeprowadzał kolejne ekspansje i wszystko będzie coraz ładniej wyglądać.

Ziom powiedziałbyś kiedy serwer będzie działać bo jak na razie to lipa z wspólnym graniem:D

21. Kentucky

Tia, jaskiniowcy budowali domy z cegieł, wielkie, tarasowe szklarnie i eleganckie kopalnie ;)

22. Milka

No pewnie tylko, że mamuty albo inne zwierzaczki pozjadały lub zniszczył;)
    Odnośnie eleganckich kopalni to uratowało mi to życie dzisiaj kiedy myślałem że się zgubiłem w wyśmienitej wręcz jaskinia el o tym pewnie za jakieś dwa może trzy odcinki:D:D

23. Medievista

Mozesz zobaczyc jak to u mnie wyglada :) Własnie sie ucze obsługi fraps-a :>

[video=youtube;3flR_Bu5Iao]http://www.youtube.com/watch?v=3flR_Bu5Iao[/video]

24. Milka

No tak tylko, że ty masz jeden zawaliście długi szyb kopalniany. Ja natomiast korzystam z korytarzy i jaskiń wygenerowanych przez grę czyli moje droga jest znacznie bardziej skomplikowana od twojej.

25. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Skąd wy bierzecie tyle drewna? Uprawiacie gdzieś drzewa czy co :p? Mój sejw zajmuje już blisko 6 MB a drewna mam tak mało, że ledwie mi na pochodnie starcza (tyle, że węgla nie mam za bardzo i robię węgiel z drewna by móc wytapiać żelazo czy szkło). Ja w sumie robię sobie schody dookoła szybu - idzie się długo, ale drewna nie kosztuje :p. Tyle, ze ja gram dopiero dwa dni.
    Ja w sumie rzadko trafiam na naturalne jaskinie. Trafiłem na jedną z magmą (taka jak gdyby sala, idealny prostopadłościan ze grubości klocka ścieżką dookoła magmy), ale słyszę głosy zombi zza ściany i tam może być kolejna.
    Też chciałem budować chatkę na wodzie, ale zgoła z innych powodów. Najpierw miała być chatka, a potem szyb. Jak kopałeś do góry to woda nie zalała Ci kopalni (klocki wody przemieszczają się coś jak piasek czy nie?)?
    Długo walczyłem by nie grac w minecrafta, ale w końcu Wasze AARy mnie złamały :(.

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie