Ósmego dnia Bóg stworzył…. [AAR]

Temat na forum 'Minecraft - AARy' rozpoczęty przez Milka, 27 Luty 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

Tak uprawiam . Na początku to miałem własny "ogródek". Potem się wycwaniłem i brałem 2 toporki , mnóstwo sadzonek i mączki kostnej . Sadziłem , używałem mączki , ścinałem , sadziłem w to samo miejsce itd.

2. Milka

Milka Ten, o Którym mówią Księgi

Nie ja nie uprawiam mam już grubo ponad 100 sadzonek i jak tylko zrobię sobie niszczarkę to wszystkie spłoną. Jeśli widziałeś wcześniejsze moje odcinki (a z tego co widzę to tak:)) to pewnie zauważyłeś, ze mnie akurat zrespiło w bardzo zalesionym miejscu a że lubię budowle drewniane to korzystam z tego i ciągle chodzę wycinać drzewa aby potem coś z nich dobudowywać.

Ja też kiedyś długo łaziłem i szukałem jaskiń teraz robię inaczej. Gdzie się zrespie tam zakładam bazę. I zaczynam kopać w pierwszej napotkanej jaskini nie ważne czy jest ona duża czy nie. Jeżeli nie jest to dopiero wtedy zaczynam bawić się w mój masoński system tuneli. Po za tym praktycznie zawsze jak długo kopiesz to trafisz na jaskinie:D

Nie zalała mi jaskini, ponieważ zaraz pod wodą ustawiłem drabinkę. i kiedy rozkopałem ostatni klocek to woda zatrzymała się na jaskini. Drabinka mimo że nie zajmuje nawet 1/4 klocka odczytywana jest tak jakby zajmowała cały.

3. Milka

Odcinek XV
    "Odcinek o wszystkim i o niczym"
    [video=youtube;39NvqLPeAlI]http://www.youtube.com/watch?v=39NvqLPeAlI[/video]

no niestety nie jest to nic nowego ale co zrobić to nie moja wina, że awaria wcięła mi dwa odcinki i muszę je teraz znowu wstawić:D skomentujcie cokolwiek to wstawię kolejny i biorę się za nagrywanie kolejnego:D

4. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Ja czekam na ten nowy.

5. Milka

Odcinek XVI
    "Latarnia i dzielnia towarzysza"

[video=youtube;mSLyZevrjLU]http://www.youtube.com/watch?v=mSLyZevrjLU[/video]

To ostatni zaległy odcinek. Nowy jest już nagrany teraz tylko skleić jakoś skompresować i wrzucić na YT:D

6. michall55

michall55 Znany Wszystkim

No przez ten błąd trochę się dłużej poczekało ale w końcu będzie.

7. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

A ja zastanawiam się, dlaczego 1. dnia po awarii nie dałeś filmików, Milko. Przecież to 5 sekund, no dobra kilkanaście sekund, zajmuje :p

8. Milka

Wyglądało to mniej więcej tak:
    "Dobre wrzucę teraz odcinki i biorę się za następny ale chwila miałem jeszcze zrobić to xxxxxxx"
    I tak ciągle i ciągle i w końcu są oba :D wiem trochę to trwało ale jest i teraz już tylko do przodu:D

PS. W najbliższym odcinku Kentucky zobaczysz moja świątynie (ja to z racji tego że Chińczyk odrzucił Boga i stał się ateistą będę nazywać "Miejscem spotkań" lub coś tym stylu :D). Ciekawe czy ci się spodoba:D

9. McDonald

McDonald User

Port wyłóż sobie soul sandem bo on łagodzi wstrząsy :)

10. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

skoro wybudowałes portal pod ziemia , to "wyjscie" w piekle też bedzie pod ziemią.

11. Milka

Udało mi się znaleźć wyjście okazało się że portal jest pod morzem lawy:p ale i tak zmieniam miejsce jego położenia niedługo więc nic mi to nie przeszkadza:D powydobywam tylko jeszcze surki więcej i zabieram się stamtąd:D
    problem jednak mam z zapisaniem filmiki strasznie duże pliki wychodzą to opóźnia prace

12. Milka

Odcinek XVII
    "Miejsce spotkań i dziwne miejsce"
    [video=youtube;YtQupItuyqc]http://www.youtube.com/watch?v=YtQupItuyqc[/video]

Przepraszam za kiepska jakoś ale próbowałem znaleźć jakiś dobry format do zapisywania ale mi się nie udało a nie chciałem abyście dalej czekali. W następnym odcinku wrócę do poprzedniego zapisywania. W następnym odcinku wytłumaczę też czym jest to pomieszczenie pod moją chatą oraz wybierzemy się do tej dziury co o której była mowa.

13. Kentucky

Ta świątynia vel miejsce spotkań to zikkurat! ;)
    Co do zwierzaków w tunelu - cóż, albo trawa i zwierzaki albo brak trawy i zwierzaków :p

14. Ober

Ober Ten, o Którym mówią Księgi

Zwierzęta się tam spawnują, bo światło jest. Najgorszy mankament takich trawiastych tych.
    Zostaje Ci świeczki usunąć, ale czasem może być zbyt ciemno. ;) Albo oświetlenie z redstątorcza, może będzie lepiej. Może. ;)

15. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Albo zamiast trawki zielona wełna ;) No i faremka kaktusów.

16. Milka

Nie to nie zikkurat szukajcie po budowlach europejskich:D Nie jest może idealne odzwierciedlenie ale pewne nawiązanie jest:D

Zastanawiałem się na tym świecącym kamieniem z piekła daje światło ale nie ma go też tak dużo jak przy pochodniach. Co o tym myślicie

17. Kentucky

To dobry pomysł, ale czasochłonny. Możesz też zrobić latarnię z dyni ;)
    Nawiązanie pod względem budowy czy rewolucji? Czy oba? :p

18. Milka

jedno i drugie kolorystyka też jest ważna bo starałem się również kolorystycznie nawiązać:D nie wiem czy mi się udało czy nie ale jest:D

19. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Dlaczego Kremla nie zrobiłeś?

20. adammos

adammos Guest

No właśnie, Mauzoleum Lenina :D

21. Milka

Brawo dokładnie. Wiem że tak trochę nie przypomina ale starałem się :p

22. Macgie

Macgie Ten, o Którym mówią Księgi

Spróbuj może kolorować czarnym barwnikiem owce. Wtedy otrzymasz więcej czarnej wełny ;)

23. Milka

robię co mogę aby mieć tą czarna wełnę ale tak mało jest czarnych owiec i kałamarnic w mojej okolicy, że szok ale za to znalazłem tą dziurę w ziemi o której zacząłem w tym odcinku a o której skończę w następnym:D

24. Milka

Mam dla wszystkim, którzy są zainteresowani tym AARem zła wiadomość ale nie najgorszą (przynajmniej na razie) w czasie nagrywania najnowszego odcinka pojawił mi się jakiś błąd potem czarny ekran i restart kompa. Kiedy ponownie go włączyłem sejwa z AARem już nie znalazłem. Nie wiem teraz jak zrobić i czy w ogóle się da aby tego sejwa znowu uruchomić. Jeśli ktoś jest obeznany w tych sprawach to prosiłbym o jakąś radę czy coś. Jeśli nie to trudno będzie to oznaczać koniec tego AARa (nie wiem czy rozpocznę nowego- trochę czasu nad tym spędziłem i nie wiem czy będzie mi się chciało od nowa zaczynać).

25. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Moda czy coś dogrywałeś?

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie