Ósmego dnia Bóg stworzył…. [AAR]

Temat na forum 'Minecraft - AARy' rozpoczęty przez Milka, 27 Luty 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Pliki sejwa są wciąż w odpowiednim folderze minecrafta?

2. Milka

Milka Ten, o Którym mówią Księgi

Nic nie dogrywałem.
    Kiedy wchodzę w C:\Documents and Settings\rodzinka\Dane aplikacji\.minecraft\saves to sejw tak jak i inny mój świat ale kiedy włączam grę to ten drugi świat jest natomiast AARa nie ma

3. ziom14PL

ziom14PL Zbanowany

Nic nie dogrywałeś, ale spróbuj:
    Otwórz minecraft.jar winrarem i wywal META-INF

4. Macgie

Macgie Ten, o Którym mówią Księgi

W swoim AAR'ze też miałem ten problem i niestety musiałem zacząć wszystko od nowa :( Cóż, raczej zbytnio ci nie pomogę.

5. Milka

Nic to nie dało.
    Właściwie jak się tak zastanowić to może nawet dobrze, że usunęło mi ten sejw. Tak się zastanowiłem i chyba zacznę od nowa już bez wczuwania się w Chińczyka tylko normalnie będę sprawozdawał z gry. Tak więc powstaje pytanie kończyć tego AARa i usunąć ten temat, zaczynać nowego AARa, nie robić wcale lub kończyć ten ale nie usuwać tematu i robić pod tą samą nazwą (tak jak nasze dzielny Imperator:D)??

6. Artafrates

Artafrates Ten, o Którym mówią Księgi

Skoro sejw jest w folderze to jest na to prosta recepta. Sam miałem kiedyś ten sam problem.
    Jak go rozwiązać wyjaśniał w jednym ze swoich odcinków CTSG. Trzeba ściągnąć jakiś edytor map do minecrafta, np MCedit. Nim znajdujesz swego sejwa, którego gra nie znajduje, otwierasz go, zapisujesz i będzie on znowu dla minecrafta widoczny.
    Możliwe jest zniknięcie ekwipunku i pojawienie się w jakimś dziwnym miejscu.

7. Simoners

Simoners Ten, o Którym mówią Księgi

Możesz zrobić w tym tylko jakoś oddzielić jedną grę od drugiej.

Ostatnio mi też minecraft się posypał i cały usunąłem i gram na nowo. Jest o wiele ciekawiej kiedy mieszkam w małym kamiennym domku i muszę powybijać pająki i creepery. (po chwili miałem już łuk i 20 strzał :p)

8. Milka

Dziękuje Sauron to pomogło znów mogę działać. Co prawda mam jakieś problemy z łóżkiem ale daje radę:)
    Najbliższego odcinka spodziewajcie się na dniach, że tak to ujmę:D

9. McDonald

McDonald User

Ufff, a już się bałem, że trzeba będzie skończyć.

10. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Nie może być skasowany. Co najwyżej wyczyszczony i zamknięty ;)

11. Goliat

Goliat Forumowy Mędrek

Nic bardziej mylnego. Każdy AAR może być skasowany na prośbę autora.

12. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

O, a o tym to nie wiedziałem. Zawsze byłem pewien że niepotrzebne tematy się czyści/zamyka. :)

13. Milka

Odcinek XVIII
    "Szkielety, kolejka i kaktusy"
    [video=youtube;Rzk05wxcOsc]http://www.youtube.com/watch?v=Rzk05wxcOsc[/video]

14. Milka

Odcinek XIX
    "Kaktusy, ogłoszenia i zabawa formatami"
    [video=youtube;XZfB9KWp5cM]http://www.youtube.com/watch?v=XZfB9KWp5cM[/video]

15. wiktorx10

wiktorx10 Aktywny User

mam parę pomysłów na budowle
    1.zrób trakotową armie i zrób z siebie cesarza:)
    2.jakiś ładny zamek
    3.wielki drzewo(sam robiłem wystarczy postawić ziemie na wielkim drzewie zasadzić sadzonkę i urośnie, a w środku drzewa dom z drewna nie desek. ładnie wygląda taki dom)

mam nadzieje że pomogłem.

16. Milka

ciekawe tylko nie wiem jakby miały wyglądać i w jakiej sakli być figury.
    A może być pałac o funkcji bardziej reprezentacyjnej niż obronnej??
    Ciekawe pomyślę nad tym.

Pomogłeś pomogłeś:D no i przynajmniej mam pewność że ktoś to jeszcze ogląda:)

17. kamil3212

kamil3212 Znany Wszystkim

zbuduj wielką piramidę ze szkła i piasku !

18. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Może jakiś wielki wiszący most na tym morzu koło ciebie lub system umocnie a następnie noc z potworkami i relacja z tej bitwy.

19. kamil3212

kamil3212 Znany Wszystkim

Może podziemny labirynt? Albo bunkier?

20. wiktorx10

wiktorx10 Aktywny User

żołnierz może być taki

21. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Fajny ten Texturepack, jak on się nazywa? BTW co do budowli to nie mam żadnego pojęcia, aczkolwiek myślałem o szklanym mieście w niebie lub pod wodą - wiesz jako projekt utopijny sytemu komunistycznego.

Przy okazji, fajnie się ogląda te odcinki, a Mauzoleum wyszło genialnie, jeszcze jak dołożyłeś tam ławki i mównicę to aż się prosi o zwołanie I Zgromadzenia Partii Rewolucyjnej ;P

22. Peeguła

Peeguła Ten, o Którym mówią Księgi

W następnym odcinku mógłbyś napomknąć o tym, że towarzysz pochwalił cię za mechanizację rolnictwa :)

23. Milka

Odcinek XX
    "Pierwsza kolonia"

[video=youtube;t-hw2wIf-Z0]http://www.youtube.com/watch?v=t-hw2wIf-Z0[/video]

Problem w tym że towarzysz jakoś sceptycznie podchodzi do tego co robię i jak robię. Chyba się obawia, ze uczeń przerośnie mistrze:D

24. wiktorx10

wiktorx10 Aktywny User

dzięki za wykorzystanie pomysłu

czyżby szykowała się trakotowa armia ? :hmm:

zrób gigantyczną fioletową krowe :p

25. Milka

Armii na razie nie planuje robić może później a co do krowy to chyba bym się zamęczył przy zbieraniu wełny na jej zrobienie:p Więc też raczej nie. Teraz planuje zbierać surowce i zbierać i zbierać i w końcu znaleźć tez miejsce na moją budowle bo małe to to nie będzie:D dlatego nie spodziewajcie się szybko odcinka:)

Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie