Ósmego dnia Bóg stworzył…. [AAR]

Temat na forum 'Minecraft - AARy' rozpoczęty przez Milka, 27 Luty 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Ja jestem ciekawy co to ma być za budowla z piaskowca , coś mi się wydaje że piramida ale i tak liczę na wykonanie w przyszłości mojego mostu.

2. Medievista

Medievista Ten, o Którym mówią Księgi

a nie znasz tego tricku z pochodniami do wydobywania piasku ze wydobywasz go lopatka?:)

3. Cepilek

Cepilek User

Zrób w następnym odcinku hodowle slimów ;p

4. Milka

Milka Ten, o Którym mówią Księgi

Ja nawet nie wiem jak to wygląda i jak to hodować tym prędzej, nawet nie wiem co z tego wypada:p
    Co do następnego odcinka to będzie on specjalny bo planuje upublicznić wszystkie moje odcinki (do tej pory ustawione były na niepubliczne) a więc muszę zrobić jakieś wyjaśnienia dla osób, które nie czytały początku i nie wiedzą dlaczego gadam o jakimś towarzyszu i rewolucji i takich pierdołach. Tak więc najbliższy odcinek (,który zaraz zacznę nagrywać) prawdopodobnie będzie was nudził ale może i tak go obejrzyjcie to sobie wszystko ładnie poprzypominacie i usystematyzujecie :D

Tak więc trzymajcie się i do następnego odcinka:)

PS. Medek znam ten bajer z pochodnią ale stwierdziłem, że szybciej mi idzie wydobywanie ręcznie niż pochodnią:D

5. Cepilek

Cepilek User

żeby zrobić hodowle slimów musisz zrobić jaskinie o wymiarach około 30x30x16 na poziomie bedrocka :D apotem włączyć potwory

6. Milka

a o z nich wypada bo nie wiem czy się w ogóle opłaca. Na razie robię moje wielkie marzenie a potem chyba zrobię takie "urządzenie" 9zapomniałem jak to się nazywa) aby się pojawiały potwory i były zabijane a ja bym tylko zbierał przedmioty i nie chodzi mi o dungeony tylko o taką jakby maszynkę do tego.

7. Cepilek

Cepilek User

8. Kentucky

Kentucky Ten, o Którym mówią Księgi

Szlam jest dosłownie bezużyteczny. A jeszcze jakbyś zrobił hodowlę ślimaków to by ciągle ci one 'pluskały' :p

9. Milka

„Minecraft - Ósmego dnia Bóg stworzył..." Odcinek Specjalny II

[video=youtube;nCjOU6KSZCA]http://www.youtube.com/watch?v=nCjOU6KSZCA[/video]

W najbliższym czasie pozmieniam tytuły wszystkich filmików na podobne do tego zaktualizuje również spis i przejdę do kręcenia kolejnych odcinków (dobrze, że wczoraj nakręciłem praktycznie całe dwa:D)

10. gall2

gall2 Ten, o Którym mówią Księgi

Urządzenie to robienia i zabijania potworków? Chodzi Ci o takie sporej wielkości podniebne budowle (dwie płaskie płaszczyzny jedna nad drugą + kanały wewnątrz transportujące potwory do otworu w którym się zapalają od lawy lub spadają z dużej wysokości) czy klocki respownujące moby w jakiejś pułapce na potwory? A może jeszcze coś innego?

11. Milka

nie nie już wiem jak to się nazywa jest to Mob Grinder :D Sorry ale do tej pory nie zajmowałem się tym i nie pamiętałem po prostu. Wszystko planuje wybudować pod ziemią na dolnej granicy mapy:D

12. Matheos

Matheos Ten, o Którym mówią Księgi

Milka w twoim i w innym filmiku użytkowników z forum widziałem że pojawiło się jakieś okienko i z niego wyczytałeś na jakiej wysokości się znajdujesz. Jak się nazywa to "narzędzie" - jest mi potrzebne bo nie wiem jak głęboko mam kopać żeby ominąć wodę (buduję latarnię). A nie bardzo mam ochotę kąpać się w wodzie pod moim budynkiem :D

Pomożecie Towarzyszu?

13. Milka

pomożemy :D
    wciskasz F3 i się to pojawia i tam sprawdzasz wartość y

14. wiktorx10

wiktorx10 Aktywny User

kiedy odc?

15. Milka

Teraz :D:D

„Minecraft - Ósmego dnia Bóg stworzył..." Odcinek XXII
    [video=youtube;4TzTQngdUUc]http://www.youtube.com/watch?v=4TzTQngdUUc[/video]

16. Matheos

No to wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin. Pewnie spóźnione ale jednak. Ciekawy ten pałac tudzież zamek z sandstona. To wejście przywiodło mi na myśl wejście do Ishtar Tor (zbliżone wyglądem, lecz kolorystyka inna). Czekam na dalsze przygody chińczyka

17. Milka

„Minecraft - Ósmego dnia Bóg stworzył..." Odcinek XXIII

[video=youtube;96RTXw3ZsHY]http://www.youtube.com/watch?v=96RTXw3ZsHY[/video]

Dzięki za życzenia spóźnione bo spóźnione ale ja to doceniam ważne że są:D

18. Matheos

Milka ta muzyczka jest po to żeby utrzymać nastrój, mnie najbardziej wystraszyła krowa... Też myślałem że zaliczę zgona, tak jak zza pierwszym razem jak mi wyskoczył zombiak znikąd... A ta jaskinia fajna, tak wieeelka i połączona z innymi jaskiniami. Mam nadzieje ze w twojej jaskini znajdziesz diamenty. Dobranoc :D

19. Scyzorro

Scyzorro Nowy

Nie masz redstona na kompas?

Fajne wyrobisko z piachu:)

20. Milka

mam redstona ale bez tego są większe szanse ze się zgubie a co za tym idzie będzie wesoło(zwłaszcza jak zacznę kląć i panikować:D:D):D. Teraz jak dadzą mapy to sobie zrobię jedna i myślę że będzie równie fajnie:D

21. Milka

Uwaga! Uwaga!
    Mam dla wszystkich którym się ten AAR podobał złą wiadomość. Odcinek który się ostatnio okazał jest ostatnim odcinkiem. Miałem wiele jeszcze planów do zrobienia, kolejny odcinek miałem już nagrany niestety stały się dwie rzeczy, które spowodowały moją decyzje o zakonczeniu tej przygody:
    a) wpadłem do lawy:p i straciłem w ciul przedmiotów
    b) po tym jak wpadłem do lawy to wyłączyłem grę a po 15 minutach ja włączyłem od nowa niestety w bliżej nie wyjaśniony sposób zniknął mój sejw. Przeszukałem wszystkie pliki nie ma go co oznacza że nawet jakbym chciał coś dokręcać to nie ma na czym.

Tak więc to już koniec naszych przygód:( Możliwe, że coś dokręcę na jakimś innym świecie aby to jakoś zakończyć fabularnie ale nie obiecuje niczego. Tak samo nie obiecuje, że wstawię ten odcinek, który mam już nakręcony.

Mam nadzieje, że mi wybaczycie taki brak profesjonalizmu.
    Do zobaczenia możliwe, że w następnych przygodach:)

Milka

22. michall55

michall55 Znany Wszystkim

Będzie nowy AAR czy to już koniec ?

23. Milka

Możliwe, nie obiecuje niczego.
    Jakbym miał lepszy komputer to może bym zrobił MP AAR ale niestety sprzęt mi na to nie pozwala:(

24. Banas

Banas Ten, o Którym mówią Księgi

Masz kontynuować! :D
    Mało podobają mi się odcinki w formie nagrywanej(Za długo się ogląda) ale i tak czy... oglądam.