Patch 1.2

Temat na forum 'HoI III - Pomocy!' rozpoczęty przez Nemesis13, 4 Wrzesień 2009.

1. oczymm

oczymm User

Unofficial mirror links are akin to piracy in the eyes of Paradox, and all posts with links to mirrors will be deleted and the poster responsible assigned infraction points for promoting piracy.

:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

bo przecież lepiej pobierać z syfiastego mirrora na gamergate niż z filefrontu czy rapida

:wall::wall::wall:

2. DRACOOLLA

DRACOOLLA Aktywny User

tylko, jeżeli grasz w angielską wersję językową...pododawali coś i się wszystkie nazwy posypały...

3. Ensis

Ensis Ten, o Którym mówią Księgi

Gra przyspieszyła, oto parę dni pod rząd z 36:
    5.49
    5.40
    5.53
    5.18
    :D
    Na 1.1c o wiele wolniej mi chodziła.

4. Pavlo

Pavlo User

Patch ma w sobie wersje PL? Czy sie krzaczy?

5. tomek646

tomek646 Guest

z kąd można pobrać tego patcha ?

6. Elaith

Elaith Nowy

Z launchera.

7. mario

mario User

W launcherze znalazłam nowy patch dopiero gdy wybrałem opcje wyszukaj.
    Strasznieeeeeeeeeeee wolno idzie tak coś koło 13KB/s, mam 4ro megowe łącze.
    Życie.
    Ciekawym jak będzie z polską wersją chodziło w razie czego sobie zmienię na ang.
    Patch zapowiada sporo zmian.
    Z Rzymem nie miałem problemów.

8. Modes

Modes Znany Wszystkim

Ja niestety nie widze roznicy w szybkosci :( Przynajmniej nie na oddaleniu mapy takim ze widac cale Niemcy.

9. Elaith

Elaith Nowy

Na Paradoxie powiedzieli, ze poprawki do AI z nowego patcha nie sa kompatybilne z grami z 1.1c, wiec jezeli bedzie sie kontynuoowalo gre, to AI bedzie glupialo bardziej niz zwykle. Troche kulawo, moja Japonia juz w 1943 roku bylem :p

10. Pavlo

Pavlo User

Sprawdziłem - po zainstalowaniu na wersję PL pojawiają się krzaczki - czyli trzeba na razie grać w wersję angielską...
    Patcha można tez ściągnąć z Gamersgate

11. Krisus1

Krisus1 Ten, o Którym mówią Księgi

Jest inne wyjście, tylko czasochłonne - trzeba trochę podłubać w plikach localization - porównać te z wersji PL i z patcha 1.2, i pouzupełniać sobie.

12. maks44444

maks44444 Zbanowany

Przyspieszyło grę :) Ale dalej nie jest to HoI2... czekamy na kolejne patche ale znając politykę tych panów to był ostatni patch w tym roku :wall:

13. MarcinGL1

MarcinGL1 User

Na polska wersje - nałozyłem patcha 1.2 - po uruchomieniu gry doszlem do menu i wybrałem scenariusz - podczas ładowania gry a dokladnie - ,, Przystosowywanie Historii ,, - gra sie zawiesza - nie wiem czemu ale widocznie bedzie trzeba poczekac na polskiego patcha

14. Kype

Kype User

Czy u Was też po zainstalowaniu patcha nie można wyłączyć counterów?

15. Pavlo

Pavlo User

Można wyłączyć. W opcjach masz teraz dodatkowy pasek który ustala odległość wyświetlania counterów/sprit'ów. Pewnie u ciebie jest na minimum i dlatego nie widzisz sprite'ów

16. DRACOOLLA

DRACOOLLA Aktywny User

W sumie nie jest tak żle...do tłumaczenia jest jeden cały plik v2.csv (nieduży) z katalogu localisation, troche poprawek w kilku innych, głownie wystarcza je przekopiować z podstawki.Jedynie musiałem "posiedzieć" przy pliku technology.csv, bo tam pozmieniali troche...

17. nelson7

nelson7 Aktywny User

Czy 'mniej - więcej' wiadomo już kiedy Cenega planuje wypuścić 1.2 w wersji PL???

18. Michał_86

Michał_86 Zbanowany

Patch jest super:
    1) Działa o niebo szybciej i to na każdej mapie
    2) Można przesuwać mapę w bez pausy i bez obaw że po zacięciu się będziemy po drugiej stronie świata - chodzi płynnie cały czas

19. Ecnart

Ecnart User

auto slidery nie dzialaja tak jak powinny, potrzebuje np. 7 doloarow miesiecznie na handel, komputer nie utrzymuje produkcji takiej sumy pieniedzy poki nie jest ona rowna zeru - przez to co chwile handel jest wstrzymany... żal, paradox sobie jaja z ludzi robi

20. Tomski

Tomski Aktywny User

Mogli w Cenedze poczekać parę dni i wydać już z paczem odpowiednim... Nie mam zamiaru kupować gry, dopóki nie wydadzą oficjalnego polskiego pacza 1.2.

21. arc

arc User

Japonia sobie teraz radzi taaa....

Gram III Rzeszą od 36 i Japończycy dostają tak baty, jak dostawali. I nie widzę tej zapowiadanej opcji anulowania misji lotniczych.
    Nadal budując jednostkę i anulując jej budowę tracimy nazwę tej jednostki.
    Zmiana powodująca że tereny anektowane non-core działają tak na totalnej okupacji, sprawiają iż nie warto krajów anektować, tylko trzymać rząd kolaboracyjny. Zmiana w pewnym pliku może to całe szczęście zmienić :)
    Pododawali trochę technologii, już teraz Niemcy w '44 nie są gorzej rozwinięci niż w '39.

Szybkość uległa poprawie. Za to misji handlowych jest mniej niż po hotfixach graczy. I bardzo dobrze.

modes-> Bardziej chodziło mi o fakt iż nie opłaca się zmniejszać national unity państw, czy zdobywać wszystkich prowincji z vp. Ja chce mieć możliwość wyboru polityki okupacyjnej. Te zmiany do krok w tył. Wole mieć więcej leadershipa, a pp oddawać mieszkańcom krajów okupowanych. Odpowiednie zmiany w plikach pomagają.

A jeszcze jedną zmianę zauważyłem. Od 36 każdy kto należał do aliantów miał 10 niemieckich szpiegów z misją icrease threat. Przed patchem 1.2 było to potężne narzędzie. Zbyt potężne. Teraz jest bezużyteczne. Po 3 latach większość krajów ma jakieś -0,24 do wpływu z powodu threat'u aliantów. Wartość znikoma.

22. Modes

Modes Znany Wszystkim

Dzisiaj postaram sie umiescic fixa na to.

Jesli nie wybierzesz annex/puppet (tylko przesuniesz okno z eventam na bok) to po 3-5 miesiacach AI samo wybierze opcje a (annex). Wiec by miec caly czas okupowane te prowincje bedziesz musial co kilka miesiecy restartowac gre (tutaj przydaje sie autosave co 1 miesiac).

23. Nemesis13

Nemesis13 User

Możliwość anulowania misji lotniczych jest. Kiedy klikasz na jednostki lotnicze po lewej stronie od nazwy misji jaką teraz samoloty wykonują jest krzyżyk. Wystarczy na niego kliknąć, misja jest anulowana, a samoloty wracają do bazy. Analogicznie zresztą jak w przypadku okrętów.

Co do Japonii to bywa z tym różnie. Na 3 gry raz Japonia przegrała na kontynencie i innym razem był remis(front stabilny przez kilka miesięcy w poprzek Sanshi innym razem zgniotła Chiny. Natomiast poprawiony jest błąd że Japonia produkuje same jednostki pancerne. W 1937 i 1938 przelogowałem się na Japonie i produkcja piechoty idzie pełną parą.

Patch dużo poprawił, fajne zmiany z oficerami, ale nadal jest dużo rzeczy które wymagają poprawy.

24. nie rozumiem z czego Wy się cieszycie

25. arc

arc User

Z zamiany wersji alpha na beta ;)

Poleć forum

1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.
    Zamknij zawiadomienie